Modevisning, antagligen på KB.

Börjar få panik. Jag har inga pengar, och måste ha en modevisning inom tre veckor och där måste jag bjuda dom jag skickat inbjudningar till på tilltugg och få dom att köpa in mina kläder. Utan pengar. Inte lätt. Hur?
Jag måste fixa spons av något dryckesbolag, typ sprit. Gärna något ställe som kanske spronra med käk. Hmm. Svårt. Gary ska antagligen ställa upp med lokal. Konsert Baren. Det blir fett. Kung Henry, Professor P och Akilles ska förhoppningsvis köra nåt nummer och har jag tur lånar Blammo ut skor kvällen till ära. Jag behöver dock göra gratis inbjudningar, gratis porto och gratis tilltugg. Svårt. Modeller blir förhoppningsvis Bea, Charlie, Josse, Jossan, och några till som jag inte kommit på än :) Visst ja! Petra hoppas jag på också. Behöver dock ett par killar till. Förslag?

Ikväll är det invigning på Musikens Hus och jag har två biljetter, dock väljer vi att åka ut på landet så Bea och Charlie kanske går istället. Det blir nog fett, kommer tydligen artister från "alla världens hörn". Coolt. Men svårt å fixa sista-minuten-hundvakt, och landet är mysigare, speciellt för hundarna.

Nu ska vi dra om en kvart så ja lär dra på mig min coverall och packa ihop det som ska med!

Var på sjukhuset igår och fick intyg om att jag ska sjukskrivas redan om tre veckor och resten av graviditeten. Hoppas bara försäkringskassan går med på det och inte tvingar mig söka jobb som telefonförsäljare, för det klarar inte mitt psyke av. Är hellre hemma och fixar med företaget, lever på lite pengar och mår bra. Och syr massa bejbi-kläder. :)

Är su sjukt sugen på att vara modell, eller bara komma på visningen, hör av dig så kan vi kanske komma på nån bra lösning till det. Visningen är främst för inköpare och press, men jag kommer bjuda in lite annat folk också.

Peace out.

Det är för övrigt jävligt mysigt att det blivit höst och kallt så man kan använda mysiga varma kläder utan att svettas ihjäl. Måste bara hitta en shysst mössa, rätt omgående. För det är kallt om öronen, och jag vill ha en snygg mössa som kan täcka min hemska frilla.


Inner peace. For sure.

Jag har hittat mitt drömboende. Vi var och tittade på ett hus igår, och så fort vi klev in på gården blev det som ett lugn i kroppen, de låter rätt löjligt, men fan vad jag kände mig nöjd, lycklig, glad, lugn, sprallig, kär, nerstressad och allt annat bra som går att känna. Det är ett fritidhus i Ramstalund som går att bo i permanent bara man fixar avlopp in till huset för just nu fanns bara utedass. Det var ett supergammalt hus från 1885 med inredd superfin vind, nedervåning var gammal och skabbig precis som ett hus från 1800-talet ska vara. Men skulle man städa ur gamlingarnas skit skulle det bli as-jävla-bra. Tomten var 8500-nånting kvadratmeter och inkluderade en bod där man antingen kunde göra om till gästrum, eller använda som det var till för, alltså ett par grisar å getter. :) Självklart fanns det en swimmingpool också, och massa annat bra. Gick man upp i skogen en bit som hörde till fanns ett matställe där rådjuren brukar äta. Går man ner en bit fanns en stor gräsplan som tanten hade gjort en egen golfbana på, som man antingen kan sälja av (kom igen bea!!!!) och låta nån bygga på, eller göra ett par fotbollsplaner. :P
Det var helt enkelt ett Maria-hus to the max. Alltså, skulle jag få välja mellan det där och en fem-mille-villa skulle jag inte tveka en sekund på att ta det här rucklet istället. Utgångspriset var 790 000sek. Jag hoppas verkligen att folk inte pallar köpa sommarhus för så mkt och låter mig vara ensam budgivare. För då känns det fett värt och att det går att lösa med låndel, avloppet kommer kosta typ 100tusen också. Det var visning på våran lägenhet ikväll. Hoppas hoppas hoppas den går upp så vi får lite över så vi kan ta det här stället. Faaaaaan va lycklig jag skulle bli. Sen på sommaren kan man ha kompisar och familj över och bara njuta av allt goda i livet och njuta av dom bästa människorna som finns. Mamma och company skulle så klart få sig en egen lite stuga på tomten där dom kunde bo :)

Har inte så mycket annat att säga, förutom att jag aldrig kännt som jag gjorde igår. Inner peace, helt enkelt.

Siba, go f*ck your self.

Va på Siba i mårse å skulle klaga på min kamera ja köpte i mars, som är den dåligast skit ja någonsin betalat för.
Jag hade två tusen spänn att köpa kamera för, hade tänkt mig en HP eller Sony som kostade typ 2000, men snubben på Siba rekomendera ett kamera av märket Limited Label som kostade lika mkt. Jag skulle åka utomlands samma dag och kände att jag ville ha en bra kamera med mig från affären rätt snabbt. Jag litar på säljaren och köper skiten å åker hem. Redan ute på parkeringen får jag en smärre utskällning av min kära pojkvän som säger att ja ska gå in å lämna tillbaka den direkt, för det är bara skit. Men jag är en envis jävla åsna ibland, och säger att jag litar på försäljaren (hur dum får man vara) och jag vill behålla min nya fina silvriga kamera.

Så fort jag börjar använda den märker jag såklart att det är ett jävla budgetmärke, man får trycka på knapen ibland en gång och ibland tio ggr för att det ska bli en bild. Ibland tar den direkt, men när det är ett ögonblick man inte vill missa måste man självkllart trycka tio ggr varav varje tryck behöver 10 sekunder på sig för att fokusera och sen ge upp. Det tycker inte jag är något att rekomendera när det fanns som sagt HP och Sony i samma prisklass som jag garanterar var sjukt mkt bättre. Slutsats: Det var hög provision på den kameran, och säljaren kände sig antagligen jävligt nöjd när han lurat på mig den och även en tilläggsförsäkring. Dum-idiot-pucko-Maria.

Jag har inte kommit iväg till Siba med kameran förrän förra veckan, då jobbade en extraanstäldd som inte kunde hjälpa mig, och idag var jag där igen. Fick prata med en ful flintskallig typ idiot som stog och fotade tangentbordet och sa att det inte var nåt fel på kameran. Jag påstog att det är visst fel på kameran, och han har väl tur att det funkar just då i samma ljus på något som ligger blickstilla framför honom. Han säger att han kan inte göra något, för kameran fungerar. Jag ifrågasätter två års reklamationsrätt och yrkar på att den fungerar ju faktiskt inte som en tvåtusenkronorskamera ska göra. Han himlar med ögonen och har inge bra svar. När jag sen säger min teori om att det är en skitkamera med hög provision ser han lite obekväm ut och svarar inte riktigt på min fråga. Slutsats: han tyckte också det var en skitkamera men säljaren fick hög provision för den.

Så nu är jag hemma med min sketna kamera och tänker på den fina rosa eller röda jag istället kunnat haft. Eller till å med guld. Eller till å med en som skulle fungera. Om jag bara hade först å främst inte låtit mig luras av säljaren, å sen (jag erkänner mina misstag när jag vet att det var just misstag) lyssnat på fredrik å gått in å bytt genast. Men som sagt, jag är en envis jävla idiotåsna.

Jag har ju drulleförsäkring på kameran, men för det första, mamma ringde å påminde mig om att kolla vad självrisken e på innan jag hoppar på den eller doppar i öl, sen om den nu åker in på lagning, så kommer ja å tillbaka samma skit i säkert sämre form, eller en likadan lika dålig i ny form, som ändå inte är bra. Så jag funderar p att ringa Sven, Kurt, Åke, eller vad han nu heter, han som har programmet Plus. SVERKER!! Det heter han väl? Han kanske kan hjälpa mig. Men först ska jag skriva ett smörigt brev till Siba och förklara hur utnyttjad jag känner mig. Kanske tycker dom synd om mig å ger mig ett playstation å guitar hero som tröst? Troligtvis. Sen finns ju alltid allmänna reklamationsnämnden. Deras nr står rätt högt upp på min "att-ringa-lista-innan-jag-skickar-brevbomb".

Snart börjar Dödligt vapen 2 på tv. Det blir bra. Ska nog ta å skala en morot till det, käka en chokladkaka och sen spy upp allt. För det är så det går till nu för tiden. Jag kan äta vad jag vill, för de kommer ändå upp snabbare än det kommit in i magen. Det känns ändå helt OK.

Sleep tight, don't let the bed bugs bite.

Visst ja! Nero har ju flyttat hit, å det går bra. Idag (eller var det igår?)hittade jag mitt typ drömhus. Det hade lika gärna kunnat stå "Maria Berger ska bo här" på dörren, för det var så jävla rätt. Ringde mäklaren å va allmänt jävla glad, men får till svar att det visst inte finns någon toalett,  utan bara utedass, å ska man bo året om lär man ju ha en innetoa. Så där sket det sig, för det känns inte som något vi varken har råd eller kunskap till å fixa. :( Damn it. Det var verkligen perfekt. Det låg en swimming pool precis breve som man fick använda, och det var stor trädgård med bärbuskar å äppelträd. Ett torp med kakelugnar och fula tapeter. Så jävla jag.

What to say?

Fan, de finns mkt att säga. I måndags drog vi (alldeles för sent) upp till mormor. Det var en skitjobbig dag. Ingenting gick rätt och allt blev sent, och kläderna skulle kommit absolut senast kl 17.00. Kl 17.05 ringde jag (mycket arg) till UPS och frågade vad fan som var på gång. Dom ringer upp med ett svar en halvtimme senare när vi är på väg ut mot björklinge. Vi tvärvänder och åker och möter den lilla dumma idiotkillen som på nåt konstigt sätt lyckats få jobb på ett stort fraktbolag, men inte kan hitta en adress. (Karta?) Jag får till slut mina tre stora (sjukt snygga) kartonger, och måste vänta en dryg tre timmars bilfärd innan jag får slita upp dom.

När vi kommer fram till mormor (alldeles för sent) så ger vi mormor å morfar en bukett med blommor, ett litet kort och ett par nappar. På kortet står det "Tänkte att gammelmormor å gammelmorfar kunde vakta dom åt mig tills jag hälsar på i mars..." Dom fattade ganska snabbt och blev väldigt glada. :)

Efter att vi slängt i oss tacos (mmmmums) så fick jag äntligen slita upp mina fina paket. Alla kläder var sjukt perfekta. Utom tublinnes-modellen som dom av någon anledning förkortat med 2 hela DECIMETER. men förutom det var allt grymt. Jeansen var äckligt snygga, tvättarna var tusen ggr bättre än prototyperna. Å shopliftingsuiten, AHHH. Den ska vi inte ens snacka om. All-over-print med vinylspelare. MADASS.

Nu ska vi städa å sen kommer våran nya familjemedlem. En schäfer som heter Nero.

Have a good one.

Another day, another dollar.

Den här dagen började med en god frukost, som sen kom upp i en helt annan form, och inte alls lika tilltalande. Efter det åkte vi till sjukhuset för den officiella inskrivningen. Det gick bra, vi fick massa info och ett par böcker.

I går kväll ringde Fredrik och berättade att en nära kompis till honom hamnat på sjukhus efter att blivit påkörd av en motorcykel utanför plantagen. Den hade vad jag förstog, sladdat runt där och tappat kontrollen, och åkt rakt in i honom. Så i natt var han nersövd och opererade benen (benet?). Hoppas verkligen att allt blir bra för honom snart. Krya på dig, man.

Nu har Fredrik precis gått å sovit, och jag hoppas han sover snabbt. För jag vill åka till mormor. Kläderna måste dock komma först. Och dom var tyligen beräknade till eftermiddagen. SURT. Jag vill ha dom nu. Och det kommer ens inte va allt antar jag, för vikten på paketen stämmer inte överrens med hur mkt det borde vara.

Lönen kom idag. Skönt. Men tråkigt. Den var ju för snål, så det finns ändå inte ett endaste öre (på riktigt alltså) kvar efter dom kommande räkningarna. Utan jag blir helt enkelt tvungen att låna den här månaden också. Men om en viss person skulle kunna ge tillbaka pengarna han lovade att betala tillbaka för länge sedan, och inte komma med massa kassa ursäkter. För tyvärr, det fungerar inte att skylla på tex magkatarr när "riktiga" räkningar ska betalas, sånna man har när man tar ansvar för sitt liv, och lever på sig själv, och inte på andra människor. Men det är lugnt, jag är tydligen gjord av pengar, och förlåtelse. Så jag antar att d förväntar dig att inte behöva betala tillbaka, och jag ska se över ditt kassa beteende igen. För det är inte första gången av våran typ 14åriga (om inte längre) vänskap som jag blivit sjukt besviken på dig. Och det här var droppen. Och då menar jag inte att du lånade pengar som du inte betalar tillbaka, utan främst att vi bestämde att vi skulle dela lägenhet och du bangar en halvtimme innan flytten, och lämnar mig med en hyra på 8000 jävla spänn och sen inte ger mig pengarna du är skyldig. End of story. Jag bryr mig inte om dig längre, tyvärr.


Nu ska jag rita lite på kommande kollektion, inspirationen är på gång igen vilket känns sjukt jävla skönt, då de vart äckligt torrt ett tag. Yeah.

(En liten notis om att våran familj blir utökad redan på torsdag, Fredrik har beställt en schäfer. Det blir kul. Men typ, ett hus tack? Någon? Nära stan, gärna typ Börje, hyres/köpes. Spelar ingen roll. Men typ, nu.)


Guitar hero. Hell yeah.

Har vart hos kära Josse å spelat guitar hero. Killing. Fan va kul det var. Måste köpa!!!!!!! Först åt vi pizza och blev trakasserade av ett fyllo som Bengt försökte hugga handen av, men misslyckades. Sen hyrde vi film, en pubertal sådan. Linas Kvällsbok. Vad ska man säga? Rolig men mkt speciell. Sen var vi rockstats resten av kvällen.

Nu är jag hemkommen och allmänt trött. Borde sova, men såg precis ett mail från Fru Portugal, kläderna är skickade och kommer på månad. Tidigt får jag hoppas eftersom vi åker till mormor typ runt lunch. Så jag håller tummarna att dom kommer innan. Men jag ska nog ändra leveransadressen till mammas, så det iaf är någon som tar emot dom.

Jag var tidigare ut en sväng på landet med la familia, mycket mysigt. Till å med farfar kom en sväng. Kul. Sen blev de tåg tillbaka till stan för å göra allt kul med Jossegosse.

Sängen -here I come. Eller kanske, soffan -here i come med en kopp te och simpssons the movie?
Vi får se...

Här är den.

307257-1
Huvudet är den stora runda klumpen till höger, och det till vänster är kroppen och dess sprattlande ben. Man såg bra mkt bättre på skärmen på sjukhuset, ni får nöja er med den här halvtaskiga bilden.

Officiellt.

Nu tycker jag det är på tiden att klargöra för dom som inte redan vet vad som försigår inuti mig.

Jag ska bli mamma, och min bejb Fredrik ska bli pappa. Så enkelt är det. Det kommer bli det bästa någonsin. (Ni som av olika anledningar inte tycker det är en lika bra idé, och vill klaga på att det är jobbigt, tufft, svårt, dyrt osv, er bryr jag mig inte om. För allt det där vet vi redan, och det är med i planeringen.)

Vi har dock ett stort problem ang detta. För ett par år sedan hittade jag den coolaste vagnen, evah! En asshysst kamouflagevagn, som något företag (vilket?????) sålde ut. Den vagnen MÅSTE vi ha. Det är tyvärr bara så, vårat barn ska ha den snyggaste vagnen. Och det är just den. Men jag hittar den inte någonstans på hela jävla internätet, så den som skulle råka hitta den åt mig, kommer få en sjukt fin hittelön. Men det måste vara rätt vagn. Inte Emmaljungas fula som bara har kammo på insidan. Det ska såklart vara minst hela utsidan.

Vi var och gjorde ultraljud igår vilket var helt fantastiskt konstigt. Hjärtat slog som det skulle och den lilla 4 cm varelsen sprattlade med armar och ben som en liten strandsatt hamster. Bild kommer när jag listat ut hur jag får upp den. 

På måndag ska jag å freddie åka upp till mormor å morfar och hälsa på. Ska bli så jävla skönt. Mormor är den bästa i hela vida världen, och jag saknar henne, alltid.

Just nu jobbar jag, men bara en månad till. Min arbetsgivare vill att jag ska bli sjukskriven redan om en månad, alternativt säger hon upp mig, för det inte är lämpligt att vara assistent och lyfta en annan vuxen människa när man är gravid. Och en del andra arbetsmiljö(o)lagliga grejer. Så jag hoppas sjukskrivningen går igenom. Annars blir jag ledsen.

Pratade med Josse igår kväll, och har sen dess inte kunnat släppa det vi pratade om. Stackars Josse. Dumma mage. Hoppas verkligen du mår bättre idag, och orkar stressa runt. KOM IHÅG ATT ÄTA BEJBIIII!!! Du kan inte hålla på så där, magen blir arg, och du blir ledsen.

Skitkläderna har för övrigt inte kommit, och Francesca svarar inte. Dom skulle juh kommit i onsdags!! GRR.

Back to work.

yeah.

Imårrn smäller det. Då ska vi göra det vi väntat ett tag på. Men för er som inte riktigt vet vad det handlar om ännu, ni får vänta lite till. Men inom en snar framtid kommer det att avslöjas. Det är en riktigt utmärkt underbart bra grej ska jag lova.

Ja å Josse hade en sjukt mysig kväll nere vid ån igår, sen på gågatan med varm choklad från donken. Max säljer inte varm choklad. Sjukt konstigt. Jag saknar dom bra stunderna med min bästaste sidekick. Dom är inte lika många längre, av flera dumma anledningar, (mest brist på ledig tid samtidigt)  men när dom väl inträffar är dom killing!  Det vi snackade om igår, en mysig höst med raggsockor å stickade tröjor. Det ska vi fan se till att det händer. och så plussar vi på den där gurkan å dippen så blir det perfekt. :) Ännu mer perfekt om det inträffar i ett litet hus i Börje. Men det ser inte superljust ut för tillfället. Men jag letar efter en lösning.

Kläderna skulle kommit idag. Det gjorde dom inte. Jag får stå ut med att sova en natt till utan min shoplifting suit med skivspelarprint. Svårt, men what to do liksom.

Bea. Jag vet en sak som du vet att jag vet och det är så fett jävla roligt och bara faaaaaaaan va bra.

Freddie. Love of my life. Vi hade våran lilla brejk där, som jag tror var nyttig för oss båda. Vi har fortfarande våra studen där allt inte klaffar. Men dom stunder som är bra (dom flesta alltså) dom är oslagbara. Det är du och jag mot världen. You make me feel so good, I never knew that i could. Nu är det stora grejer på gång, och det kommer bli så sjukt jävla bra. Perfekt helt enkelt. Om vi hittar det där huset, som Josse ska komma å hänga med oss i (upphämtad i din nya Saab enligt våra planeringar) då kommer drömmen snart vara fulländad. (Då är det bara Basseten som saknas, men jag har inte brottom.) Jag älskar dig mer än ord kan beskriva, och jag är inge bra på å visa det för tillfället pga alla omständigheter som gör mig på dåligt humör/orolig/stressad/osv lite för ofta. Men det ska bli bättring på det. No matter what, så är du min bejbi.

Det finns en del vänner som är nya, en del som är gamla. Som är sånna guldkorn man bara inte vill förlora, man vill behålla dom resten av livet, och visa att man tycker om dom jämt, och alltid bara finnas till. Men det tycks vara svårt. För vissa bara försvinner. Jag hoppas det bara är en tillfällighet. För ni som jag tänker på, ni är underbara, och jag älskar er.

RSS 2.0