Chilli Store

Det har öppnat en ny helt fantastisk inredningsbutik ute vid Fyren tror jag det heter, där breve Livets ord. Jag hade inte så höga förväntningar, eftersom det ligger där ute, och den gallerian inte brukar va så rolig. Men det var verkligen helt sjukt jävla snygga grejer. Jag hittade direkt en soffa som jag vill ha. Så nu har jag avbokat den vi har bestält, så ska vi åka å titta på den här istället. För den vi hade beställt var skittråkigt i jämförelse med den här. Sen hade dom en sån runt fåtölj som man typ kryper in i, gammal typ 60?tal eller nåt :P Sån har jag alltid velat ha!!! Den var tyvärr lite dyrare, tror den kostade runt 8000. Men det är jag väl värd? ;) 
Sen hade dom assnygga soffbord, mattor och massa annat. Så nu kliar det i shoppingfingrarna och jag måste gå in och hoppa på Fredrik så han kliver upp ur sängen efter 13 timmars sömn. 

Sen hittade jag en asbra bil i Halland som vi vill ha, men Fredrik tror att det är nåt fel på den bara för den är bra pris på. Så det lär nog aldrig bli nån bil för oss med hans jävla beslutsångest. Det är väl bara att köpa? 

 

Daniel Lemma i mitt hjärta.

Nu är jag hemkommen från en heeelt fantastisk konsert. Daniel Lemma spelade på Katalin. Jag visste att det skulle bli bra, men jag visste inte att det skulle bli helt jävla sjukt asbra. Han är verkligen så fantastisk att det inte går att beskriva med ord. Bandet var asbra, snubben som spelade stå-bas var asrolig och dom öste på som fan. Shit. Det var verkligen fantastiskt. Det tyckte den lilla rackaren i min mage också, för det sparkade på rätt ordentligt ett tag! Så det blir nog Daniel som förlossningsmusik :) (Det är ju faktiskt bara 19 veckor kvar nu, för jag är numera i vecka 21). Han började spela strax före tio, och slutade strax före tolv tror jag. Det var dock en ca 20 min lång paus i mitten. Men det var ändå lagom långt. Han kom upp två ggr extra på slutet eftersom vi i publiken hejade på så fint. :)

Jossan vågade sig fram och be om autograf, och mamma förevigade ögonblicket.
image28
Snubben i rutigt breve Jossan är stå-bassnubben, ascool. :) Dom andra i bakgrunden är resten av bandet. Självklart fixade syrran ett autograf åt mig också, så nu kan ja hänga upp den stolt på väggen ;)

Inte så mycket mer att säga, kvällen var asbra, och trots huvudverk och trötthet så hade det nog inte kunnat bli så mkt bättre. Eller jo, det hade det faktiskt. Fredrik hade kunnat vara med. Jättesynd att han inte kunde, för vi har liksom alltid haft Daniel Lemma som våran gemensamma favorit, och Freddie har aldrig sett honom live. Men vi får helt enkelt ta våran kommande supersnabba ST220 och rejsa dit nästa spelning ska vara.

Vi var förbi Marcus å kollade in deras nya crib idag. Fan vad fint det var. Bra mycket finare lägenhet än våran. Deras är också nybygd. Men mycket bättre planerad, och allt kändes bättre liksom. Inte lika mycket fusk och snålbyggt.
 
Imårrn kommer Bengt hem från sin lilla minisemester. Jag hade hoppats på att han skulle va borta lite längre så han hann anpassa sig, och inte bara bli flytt-förvirrad. Men så blev det inte, så min älskade Bengt kommer hem imårrn, å de ska faktiskt bli väldigt skönt. Sen ska jag med Bea på bebis-kläd-party ute i björklinge hos AnnaKarin, det blir bra :)

Förresten! Ja å Bea sydde amningskuddar i kammotyg i förrgår. Killing. Fan vad snygga dom blev. Äckligt snyggt tyg som vi också ska sy bebis-vaggor  och lite annat kul av. Helt perfekt. Och amningskuddarna blev så stora, så dom går att använda till mamma-och-pappa-mys, man kan ligga breve varandra i den, man kan ha den som ryggstöd samtidigt som man har datorn på den i fram, man kan bara ligga på den, eller så kan säkert Bengt mysa i den, eller jaa, vad som helst. Värsta multi-kudden. Asbra.

Nu ska jag ställa tillbaka klockan som jag blivit tillsagd att göra, sen gå å sova med vårat nya superstora dubbel-täcke. För nu är jag trött igen.

Shit vilken promenad.

Igår vad vi ett gäng i Stabby å gick med hundarna. Hundarna var Bengt, Nero och Benke. Benke är den som är lydigast och Bengt å Nero kommer på delad sistaplats. Det börjar med att en snoffsig pudel går framför oss och ser alldeles för fin ut för att vara både hund och i skogen. Den stannar till några hundra meter fram och får vara lite lös och hämta en perfekt boll med sin perfekta hundmun. Bengt och Nero känner lukten av denna (vad vi tror) löpande tik och drar fort som fan mot den. Jag och Mikaela springer efter och skriker som idioter, och ingen av hundarna lyssnar. Benke är på väg efter, men lyckas till slut bli stannad och återkallad. Sån pli hade ju dock inte vi, så Ner och Bengt kom ända fram, och jag antar att pudelns ägare skrek åt dom att försvinna, för dom vände rätt snabbt och fick gå kopplade ett tag. Sen släpper jag Bengt igår, och han hoppar oh nosar efter tiken, så på med kopplet.
Efter en bra bit igen är alla hundar lösa, och Bengt och Nero hittar så klart en hare att jaga, dom drar och går inte att få stopp på den här gången heller, Benke sitter duktigt vid Bea och är allmänt duktig. Marcus å Fredrik får ta spurten den här gången och kuta efter hundarna. Efter ett tag kommer Bengt tillbaka hela genomsvettig och trött, och Nero också efter ett tag. Nån som hade fångat upp honom nere vid vägen. Puh. Allt gick bra, och vi var tröttare än hundarna. Den konstigaste promenaden jag vart med om. Jävla skithundar.

Ikväll ska Fredrik jobba, tråkigt. Så för mig blir det en lugn hemmakväll med tvätt och städ. Ska fixa fram massa nr till butiker också så ska jag ringa å terra dom imårrn å hoppas nån nappar. Blää. Jag vill ha pengar i företager å anställa en säljare. Det är inte min grej. Är varken peppad eller duktig på det. Sen ska jag se till att få ut ny presrealease, så kanske nån olokal tidning kan skriva lite. Det vore bra.

Skön dag.

Imorse kom Bea och hämtade upp mig i hennes vrålåk, så åkte vi ut (medans vi lyssnade på City high) till Anna Karin och hämtade henne och hennes son Alvin. Assöt!! Sen hämtade vi upp en till kompis till Bea på vägen och vidare mot den där lilla butiken ute i ingenstans som säljer märkeskläder till barn. Jag satt knäpptyst i bilen hela vägen för att inte spy för vägen var så krokig. Gick in i affären och tittade, fanns inte så himla mycket kul men lite goodies. Sen gick jag ut på spypaus, självklart ska det komma ur näsan så jag fortfarande känner stanken. Blääää. Sen gick ja in igen, och vi hittade en ascool body i kammo, så ja å Bea köpte en varsin. Sen hittade ja en superrolig zebra också, när man trycker på knappen under så ramlar den ihop. hahah. sååå rolig. går inte att slutaskratta när man ser den :)
Sen drig vi till gränby centum å käkade lunch, asgod lasagne. :D Sen kom Fredrik i sin nya snygga keps, och vi köpte tvättmaskin. Jag såg fram emot en tvättkväll, men självklart hade vi inte verktyget som behövdes till vattenslangen, så ja får hålla mig med tvätten och bara städa ikväll istället. Blää.

Imårrn ska jag på stan med mamma. Jag ska köpa en stor Buddhastaty på Indiska. Guld eller svart är frågan. Tror det blir svart. Sen på kvällen ska vi till Tilltugg, vi ska bjuda mamma å pappa för dom är världens bästa, och förtjänar tusen ggr mer, men det här blir en bra början. Det blir mysigt. Om jag nu hittar nån som kan ta dumbengt. Jag blir galen!! Men han ska snart på semester minst en vecka. SWEET!!!! Hoppas han av-maria-fieras lite då.

Nu ska jag gå och titta på min fina tvättmaskin medans jag kissar. :)

Pappi kände första sparken.

Fredrik kom hem från jobbet och vi hade en mysig frukost med tända ljus och alldeles för mycket att äta. Sen gick vi å la oss i sängen en sväng, och jag kände att det sparkade i magen för fullt. Nu är jag säker på att det är sparkar. Fredrik la handen på magen och blev livrädd när han kände att det rörde sig. (Ja, vilken rejäl man jag har). Sen låg han och såg vettskrämd ut. Men jag tror att han tyckte det var rätt coolt.

Nu ska jag borsta tänderna, sen ska Bea plocka upp mig och vi ska hyra film å ha en mysig tjej-dag hemma hos henne å bara slacka å käka onyttigheter. Yeah. Sweetness.

Jag hoppas hoppas hoppas att dom ringer från ambassadörgrejen idag, för jag borde ju få reda på vad min titel innebär. Lite konstigt annars.. Väl?

"Du är en av de nominerade till att få ett ambassadörskap från Fri Företagsamhet!"

Kollade precis min mail och har fått ett mail med rubriken "Någon har uppmärksammat dig". Jag tänker först att det är skräppost, men ser sen att det är från Svenskt näringsliv, och öppnar. Där står det med stor text så som rubriken på detta inlägg lyder: "Du är en av de nominerade till att få ett ambassadörskap från Fri Företagsamhet!". Låter skitkul, men det är väl tusen andra som också är nominerade. Men jag går ändå in på sidan där alla nominerade är, och jag är en av tjugonio nominerade. Läser igenom alla nomineringar, min lyder:

Maria Berger, Mary Soul för att hon som 20-åring redan startat företag med egen designad kollektion med produktion i Portugal.
Längre ner på sidan avslutas nomineringarna med:

.....och de nya lokala ambassadörer för Fri företagsamhet är:

Maria Berger, Mary Soul!

Och

Gabriella Ekström, Stordammens skola!

Ett stort grattis till er båda!

Say what? Jag är alltså en av två nya lokala ambassadörer för Fri Företagsamhet och Svenskt näringsliv. På grund av att jag är en sån här: "Personer som förändrat sitt och/eller andras liv genom att tro på en idé/vision och förverkliga den."
Sjukt coolt. Men vafan innebär det? Det stog också att dom kommer höra av sig. Kan dom inte göra det direkt??? Jag är alldeles för nyfiken för att klara av sånt här. Men fan vad glad jag blev. Var tvungen att ringa Bea, Fredrik å mamma direkt för att skvallra. Nu är Josse kvar på skvallerlistan, men hon jobbar så det får vänta. Eller ska jag kanske ringa till jobbet? Ja, det ska jag. Snart tillbaka. Hon hade sjukt mycket att göra i butiken men jag hann dra en speed-version och hon blev glad och ville höra mer sen. Yeeey.

Tack EVA WALLENTINSSON, som är den gulliga personen som nominerade mig. Carros mamma, en riktig ängel.

Ja, nu är jag helt slut och har glömt bort hur ont i öronen jag fick av att gå hem i kylan. Så det är bra. Ska nog kolla början på Happy Feet å dricka lite chai minsann.

Nu ska jag klappa mig på axeln och säga till mig själv att jag är så jävla bra, för det sa dom i mailet att jag skulle göra. ("Jävla" la jag till själv för att göra det mer effektfullt).
//Ambassadören.


Avklarat!

Nu sitter jag här, med träsmak i baken, framför datorn sen alldeles för många timmar tillbaka. Satt i ca 6 timmar igår å fipplade med pdfen som ja skulle skicka ut till massa butiker. Och nu har jag suttit i typ tre timmar och letar mailadresser bara. Astrött i ögon och rumpa!!! Men nu är det skickat iaf. Hoppas det blir nåt positivt svar.

Vi var på ultraljud i morse. Det gick bra. Det var en läkarprofessor som gjorde det, och två praktikanter/kandidater som var med. Så det mesta gick ut på att kolla på saker vi inte förstog nåt av, och lyssna på latinska namn. Så det kändes inte som att vi var i fokus direkt. Men vi fick iaf se att det fanns två ben med en fot på vardera, två armar med en varsin hand. Hjärtat hade sina kammrar och hjärnan och lillhjärnan var som den skulle. Det coolaste var när han tog närbild på foten och man verkligen såg hur den såg ut, och sen ansiktet framifrån, när man såg den svälja vatten. Såg ut som den gjorde "bunnyface-minen" Just like mammi. Ascoolt. Bilden vi fick var tyvärr värdelös, man såg bättre på den förra till å me. Om han hade lagt lika lång tid på att ta en bra bild som han gjorde på att uttala latinska namn hade vi nog haft en bild i världsklass. Men icke. Men huvudsaken är ju faktiskt att den såg ut att må bra. Ev så kände jag av den igårkväll, för jag tror inte det var (ursäkta mig) gaser. Det som slog till på samma ställe tre ggr efter varandra, på typ rätt ställe. Så kanske var den en liten sparksession. Vi sket iaf att kolla könet, Fredrik ville inte, och det kändes inte lägligt att fråga, kändes som man knappt vågade andas. Men då har ju faktiskt jag rätten till att bestämma namnet enligt Fredriks sms igår, som jag sparade som bevis. Han sa dock i bilen på väg till sjukhuset imorse att ja inte alls hade den rätten. Men det tycker jag. Som vanligt röstade jag, och han förlorade.

Fredrik kommer dock inte klara förlossningen skulle jag tro. Han är en riktig liten mes när de gäller sjukhus. Ganska gulligt. Nä, men det vart väl helt enkelt för mycket för honom, jobbat tolv timmar och inte sovit nåt. Sen ett ultraljud med massa intensiva bilder, och när vi väl ska gå igen, då hoppar en sjuksköterska på mig och vill ta blod och hårprov till nån forskning, och jag bangar inte. Så då blev de nog lite mycket när de blandades in sånna ord, så Fredrik fick lägga sig på en bänk, helt likblek i ansiktet, och vänta utanför. Nu ligger han och sover som en liten björn. När han vaknar ska han bli överraskad med att vi ska till Commedia å käka middag. Mamma frågade precis om vi skulle med. Yeeey. Mysigt.

Jag har shoppingabstinens. Ja vill köpa mer barnkläder. Det är typ det roligaste.

Bengt kanske ska va hos Bea ikväll när vi ska käka, jag blir helt vansinnig och galen på att han inte kan vara själv, och att han gnäller så fort ja lämnar honom hos nån annan. Han är hemsk. Och jag är hemsk, för jag orkar inte ta tag i skiten.

Nu ska jag kolla på början av Happy Feet igen och sen börja om från början och se början igen och igen och igen. Tills nåt bättre ramlar framför mig. Yeah.

Dilemma.

Jag fick ett svårt val av Fredrik. Antingen kolla kön idag, eller bestämma att den ev blivande tjejen ska heta Chilla. Jag är ju sjukt nyfniken och vill kolla kön. Men har jag makten att helt bestämma namnet Chilla tror jag det överväger mest. Tvivlar dock på att det kommer hålla i sig att jag verkligen får bestämma det. Så jag måste undersöka trovärdigheten mera innan jag fattar mitt slutgiltiga beslut.

Fredrik jobbar nu, jag är uppe och äter risgrynsgröt för jag vaknade och var väldigt låg i blodsockret. Det finns inget godare och skönare än att vakna mitt i natten å va toklåg. För man kan äta exakt hur mycket som helst, hur snabbt som helst, utan att varken bli mätt och vad man än äter så är det som att det är det godaste i hela vida världen. I ca 15 minuter, tills sockret når hjärnan och kommer ut i blodet, jag får syre till hjänan som säger att jag är proppmätt och nu kommer få ett extremt högt blodsocker istället. Men det är det fett värt. För sen när man är klar, och går och lägger sig i sängen, är kroppen på sjuuukt trött, så man slocknar snabbare än man någonsin trott var möjligt. Det är underbart. Dock var jag inte tillräckligt låg den här gången, så jag hejdade mig efter en lagom portion gröt, och sitter nu och skriver för jag råkade bli pigg istället för trött. Men jag är ändå rätt trött och ska nog gå och sova nu ändå. För om typ (räknar på fingrarna...) 5 timmar ska vi göra ultrljud, och det vill jag inte försova mig till, eller vara för trött för eller nåt annat dumt!

Jag köpte välrdens sötaste bebisplagg igår. En helkroppsoverall i leopardmönster, med luva som hade öron och det var en svans på rumpan. Såååååå söt. Sen köpta ja ett par superfina helvita sneakers till Freddie på Weekday och även Happy Feet!!! Yeeeey!!! Men den är egentligen inte så värst bra, Happy Feet. Det är bara korta stunder som är så jävla fantastiska att man nästan dör, sen får man bara vänta på nästa bra stund. Men det gör inget, för början är så jääääävla bra. Men nu har jag sett den samanlagt tre gånger, och aldrig orkat se klart den. Så jag vet inte hur den slutar. Det är iförsig inte ett bra betyg för en film. Men början slår ändå allt.

Så. Nu är det dags för sängen, och jag ska låtsas att ja va så låg som bara jag kan bli (nej, inte bara jag) och lägga mig ner och slockna snabbare än jag trodde att jag kunde. Sov gott!!!

Fem år sedan....

Den här dagen, fast för fem år sen. Då bestämde vi att vi skulle vara ett par. Vi träffades jämt, åkte i din gamla skruttiga Saab. Du var 18, å jag var 15. Idag, fem år senare, väntar vi vårat första barn, har hittat en perfekt bil dagen till ära och även en soffa vi bestämt oss för. Man skulle kunna säga att det var en underbar dag. Till middag fick vi supergott käk hemma hos mamma å pappa, och Petra ringde och bad oss vara barnvakt. Vilket välkomnades. Moses är ju så sjukt gullig. Han somnade i min famn i fåtöljen, och nu ligger han å snusar i sin säng. Mysigt. Snart är det dags för en egen istället. Men det här duger gott och väl så länge!!

Soffan vi hittade är aaaaassnygg och stor. 330 cm bred. Yeaaah. Ska beställa den imårrn, i brunt tweed-tyg. Bilen vi nog bestämt oss för är en Ford (Mondeo?) ST220. Ascool. Det är den första bil vi gillar lika mycket båda två. Jag har vart helt emot att vi ska ha volvo, för det är vi aningen för coola för. Och Saab känns överskattat. Den här var större bagage, skönare säten och coolare design. Antagligen blir det en svart med röd skinnklädsel. Coolish. 

Annars har det väl inte hänt så mycket sen jag skrev sist... På onsdag är det ultraljud, och jag hoppas Fredrik fortfarande vill kolla kön då, för det vill jag. Men han är lite velig. :P 

Jag var med i två tidningar igår. Uppsalatidningen och 018, det var kul. För båda kändes bra och jag behöve inte skämmas för nån felskrivning, vad jag märkt. :) Det ringde en tjej idag och ville träffas på fika, hon hade sett mig i tidningen och det jag gjort var hennes dröm. Så jag ska träffa henne nästa vecka. Kul, tror jag. 

Nä, nu är jag för trött. Lär ju inte blir sovmorron imårrn direkt, så jag får väl passa på att somna nu. Jag längtar till frukost. Tekakor å varm oboy. Mmmmmmmmm. Sweetness. 

 

RSS 2.0