MIN ÄLSKADE TANYA!

TANYA STEPHENS spelar på Tyrol (vart det nu ligger, sthlm skulle ja tro) den 9/11.
SHIT POMFRITT. JAG MÅSTE SE TILL ATT INTE MISSA.

Fredrik, om du vill ta med mig på en romantisk kväll och visa din uppskattning för att jag har burit ditt barn i åtta månader, då är det här ett perfekt tillfälle. Hahah :)


Kan inte sluta skratta!

Va inne på en kompis blogg, http://fotografnicke.blogspot.com/ han är en helt otrolig dude som filmar typ alla coola artisters videos. Hur som helst, han hade lagt upp en bild på en tvättestuge-lapp, och den va så jävla rolig. Nicke, om du läser det här, hoppas det är ok att ja snodde bilden, säg till annars så tar jag bort den.

Kolla här:


FYFAN VAD ROLIGT!! HAHAHAHAHAHAHHAH

Dålig planering

Sitter med hårfärg i skallen som ska sitta 20 minuter, och om 25 minuter kommer en tjej å ska köpa jeans. Dålig tajming av mig där. Trodde att färgen skulle sitta 10minuter bara. Men ja e bra på att skynda, så det ska nog gå bra.
Sune sov skitdåligt i natt igen, borde ju blir bättre å bättre, inte sämre å sämre.. Sen vaknade han kl åtta, så nu ligger han å sover med Fredrik igen. Eller Fredrik försöker få honom att sova, han är övertrött å gnällig.

Vilket jävla skitväder det är, ja å Tina ska ner på stan en sväng, vi kommer bli genomblöta. Hoppas verkligen att det blir uppehåll ikväll.

Nu måste ja skynda mig.

Trött!

Imorse kl nio kom UNT hit å intervjuade å tog bilder. Sune fick va med på bild, så hoppas nån av dom bilderna kommer med i tidningen.

Sune sparkade på mig och rullade runt som en tok i sängen i natt, han vägrade sova i sin säng, så ja fick inte många minuters sammanhängande sömn, så idag har jag känns mig som en zombie. Brukar inte va så kinkig när ja får sova dåligt, men idag är jag helt slut. Sune har precis somnat, äntligen. Sista han sov så vaknade han igen vid halv tolv, så i 7½ timme har han vart vaken, vilket man blir ännu tröttare av. Men nu så sover han å ja fick slutföra maten i fred. Skönt. Det blir lax med couscoussallad och basilikacreme. YUMMI.

Om en timme typ kommer de lite folk å ska testa kläder, eller nu ringde en å ställde in pga att de e så halt ute, fullt förståligt, men de skulle komma andra oxå, så vi får se om dom dyker upp.

Jag har fått flera pikar om att Java=magsjuka, så tanken som slog mig innan vi gick in hade slagit en del andra när dom läste att vi skulle dit. Så det lär inte bli Java igen.

Imårrn är det fredag och tjejkväll. Ska bli askul.

Jävla Java.

Vi var på Java å käkade nyss, de va mysigt. Men min sista tanke innan vi klev genom dörren va typ "jaha, då kommer man spy i natt då". Och vad tror ni jag har gjort ett par ggr nu? Skit oxå. Ja lyckas alltid bli sjuk av bufféer. Kanske är ett tecken på att man ska låta bli. Dom hade olika bufféer, även sushibuffé. Jag gillar inte sushi, men även om ja gjort de hade ja nog inte käkat de, för de känns inte helt hygieniskt att låta rå fisk ligga framme å bli pissvarma, Men även att ja lät bli den delen så mår ja inge vidare.

Men över till andra bullar. Nu är det TOTAL UTFÖRSÄLJNING på www.marysoul.com. ALLT SKA BORT. DIN hjälp behövs. Så se till att surfa in å shoppa nånting, nåt lär ju passa din smak. Och priserna är snuskigt låga.

Nu ska ja tvätta bort sminket,mascaran har runnit i ansiktet för ja blev tårögd av allt kräkande, sen ska ja nog bädda i soffan så ja får sova för mig själv när ja mår såhär. Synd bara att sängen e så skön å lockar mer än soffan. Vi får se vart ja sover, de e ju några minuter kvar innan ja slocknar.

Eva var här en sväng oxå, de va oxå trevligt. Hon tänkte komma på fredag igen, då ska Fredrik va ensam med Sune för jag, Josse, Bea å Tina ska ut å festa. Det ska bli askul med en riktig tjejkväll. Jag ser verkligen fram emot det.

Java.

Idag har ja å Sune vart på Port22 som vanligt, med Bea å Elton. Sen dök pappa å Marcus upp och sen kom även mamma å Jossan. Så det vart hela familjen och Bea :)
Sen gick ja hem, städade lite. Sen kom Manne över med Signe, så vi har fikat å barnen har lekt.
Nu ska vi packa ner Sune i vagnen för att gå till Java och käka med Bea, Charlie och Elton. Det blir mysigt.
När vi kommer hem sen (senast kl nio, för då är de desperata hemmafruarna) så kommer Sunes farmor över.
Så det blev en fullspäckad dag.

På torsdag kommer UNT hit å ska interjua mig och fota min arbetsmiljö, haha, så ja måste städa!!!

Sjukhuset!

När vi vart på Fyris park och Maxi idag och skulle köra därifrån var det en bil framför som körde in i bilen framför den. Ut kom en gubbe som ja genast kände igen. Det var en av läkarna från sjukhuset, men ja kommer inte på vad han heter. Han är polare med Urban, och var med i en cykeltävling i nåt av de senaste programmen, han som knappt orkade cykla men ändå vann. Dom stog och blockerade vägen och kön blev bara längre å längre, så till slut öppnade jag dörren å skrek att dom kan väl fan köra åt sidan. Då kollade hans tjej surt på mig och hoppade in i bilen. Henne kände jag igen, och nu kom jag på varför. Hon jobbar på diabetesavdelningen och har tagit blodprov på mig samtidigt som hon berättade om hon och hennes man, att dom rest runt i världen och doktor-jobbat och haft sina barn med. Hon var jävligt otrevlig och snobbig, vilket hon verkade va privat vid bilkrockningstillfällen oxå.

Vi har haft en mysig kväll full av barnlek och kladdkaka, sune sover nu som en stock sen en halvtimme tillbaka och jag ska ta mig lite mat för ja e ashungrig.

Jag känner för nåt kul imårrn, men jag vet inte vad det kan tänkas vara, så det lär väl bli fika på port22 som vanligt. Fast med Fredrik, för han är ledig.

TÄNDER!!

Nu har Sunes tänder tittat fram, två stycken nere. Skitgulligt!!! En bra anledning till att ge honom lite extra presenter idag, haha. En stor gosedjursapa från Ica maxi och lite smågrejer från loppisen vi va på.

Det blev inget besök hos släktingen, eller vi var dit men hon bodde inte kvar. Det kändes väldigt tråkigt. Ska ta å ringa morfar nån dag å kolla om han vet nåt.

Annars e de lugnt, har vart en stillsam helg. Ikväll kommer Bea, Tina och Helena med respektive barn. Det ska bli kul.
Visst ja!!! Sune har blivit grym på att ställa sig upp själv å gå mot möblerna. När ja lagade mat nyss satt han mitt på vardagsrumsgolvet, nästa gång ja tittade stog han mot soffan, så han tog sig dit på nåt sätt oxå, hur vet jag inte. Måste ladda kameran å börja bli bättre på att ta bilder, har vart segt ett tag nu.

Nu ska ja baka kladdkaka så vi har tills ikväll.

Så himla fint!



Läs texten oxå. En fin liten historia.

Som vanligt..

Dom få ggr som Sune sover bra, är det jag som sover dåligt. Jag kan inte somna. Ligger å tänker på massa grejer, bland annat företaget. Och jag har kommit på en idé som vore kul att få fart på. Men det är alldeles för hemligt för att avslöjas. Klockan är halv två, om sex timmar ringer klockan, då ska ja upp å fixa oss i ordning för att möta upp en tjej med en cykel jag ska köpa. Hittade en annons på blocket, och fick pruta ner den rejält, så den slår ja till på. En fin damcykel med växlar. Det känns bättre till cykelkärran, min kronancykel var lite ringrostig kände jag idag när jag provcyklade.

Nu ska ja kolla upp lite grejer på nätet om min nya affärsidé, så får vi se om det blir nåt av med det.

Era jävla paddor!

Varför röstade inte fler på Loulou????????????????? Hon är ju den skönaste av dom alla och borde inte åkt ut. Det lär iförsig gå bra för henne ändå, å hon e alldeles för cool för det där programmet. Men ändå, jävla skit.
Och va e de för paddor som blir upprörda för att hon kallade Abba töntigt? Hon sa det ju ändå positivt, att dom va töntigt bra. Vilket ja tycker passar rätt bra in på dom. Skit oxå.

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/idol2008/article3619113.ab

Cyklandet är inte på min sida!

Puh, har precis kommit hem. Är helt svettig efter en promenad med en ledsen bebis. Har vart hos mamma å pappa ikväll. Käkat middag å kollat Idol. Loulou är fortfarande bäst. Va på stan tidigare idag oxå, mest på Port22 som vanligt. Sune fick åka cykelvagnen, vilket han gillar. Cykeln lämnades in och punkalagades, och jag tänkte cykla hem ikväll. Va ute å provcyklade utan Sune en säng tidigare. Pappa hängde med ner å sänkte sadeln så det blev bra, och sen skulle bara dom nyköpta lysena på. Självklart var det inga batterier med, och stackar jag fick gå hem. Inget cyklande idag heller alltså. Surt. Men vem vet, imårrn kanske.

Imårrn ska vi gå en sväng på Vaksala torg, sen ska jag, mamma och Sune gå till min morfar faster och hälsa på. Det var alldeles för många år sen, och hon börjar bli gammal. Kul att låta henne träffa Sune, man vet ju inte hur länge hon finns kvar. Sist jag träffade henne var när ja gick i sexan tror jag. Jag å en kompis köpte semlor å gick dit å åt med henne, hon blev superglad. Hoppas hon blir lika glad imårrn. Det ska bli kul.

Nu ska ja kolla hemnet ordentligt, för de har ja inte gjort idag. Kollade en snabbis hos mamma bara, och hittade en bra lägenhet i Luthagen som kan va nåt. Men ja måste kolla noggrannare.

Tack å hej, leverpastej.

Idag kom den!

Imorse kl tio blev ja väckt av dörrtelefonen. Ja va väldigt låg i blodsockret å förstog inte riktigt vad som hände, men svarade: Jag ska klä på mig så öppnar jag sen. Sprang runt som en dåre å försökte hitta kläder, drog på mig en tröja å öppnade dörren. Kom på sen att jag inte hade byxor på mig, haha. Pinsamt. Det var från DHL, dom levererade cykelvagnen. När blodsockret va uppe igen satte ja ihop cykelkärran helt perfekt, trots en beskrvning på tyska med suddiga bilder. Det gick alltså bra utan den. Så nu är det cykel som är problemet, ja vill ju cykla imårrn men det är punka som inte pappa tror ja kan fixa själv, å han har inte tid förrän söndag. Tråkigt.

Ja å Sune va å fikade med en kompis, och när hon drog kom Fredrik å fortsatte fika med oss. Han va hemma först medans vi fick en ny toadörr fixad. Sen så satt vi på Port22 i rätt många timmar å slöade.

Nu är vi hemma, skittrötta. Fredrik har precis diskat å vi lär väl käka snart. Ja gjorde goda grekiska köttbullar igår, så det blir det idag med.

Idag har både jag och Fredrik vart på hundhumör. Men Fredrik vägrar gå med på en Basset, å ja vägrar Schäfer, så de lär inte bli nån vovve. Men Sune har asgarvat åt hundar idag, han va helt tokig när hundarna vid fiket lekte. Sune är en hundkille.

Rolig info om kossor.

Daniel delade med sig av den här jävligt roliga videon, kolla på den så får ni veta er den sanna faktan om kossor!

Konstigt bra affär!

Jag satt ut två par jeans på Tradera, av märket Nova Star. Sunes gamla, han har bara använt dom en gång. Nypris 400 (Fast ja köpte på rea för 100kr st) vilket jag oxå skrev i annonsen. Nu är auktionen slut och dom ena jeansen gick för 510kr och dom andra för 310. Skitkonstigt, men jävligt bra för mig. Gjorde alltså en förtjänst på 620kr på begagnade jeans. Skitknäppt.
Men det jämnar ju ut att ja råkade köpa ännu en vinterjacka idag på Thuns. Den va jättefin å varm å lång å bra. Märke: Didriksson.

Visst ja!

Sune har blivit väldigt duktig på att resa sig mot saker och vill mest inte sitta längre. Och idag gick han en bit helt själv hållandes i soffan. Ja lockade med tangentbord åt ena hållet, och med en snusdosa för att få honom att gå tillbaka. Utmärkt. Sen vet han vart lampan sitter och ibland funkar high five. När Fredrik drog till jobbet idag fick ja för mig att ja lärde honom att vinka oxå. Funkade flera ggr i rad å han asgarvade. Får se om de bara va en tillfällighet. Nytt försök imårrn.

Sune vägrar sova.

Sune vill inte alls somna. Så jag sitter i sängen, och han sitter breve i sin säng, som nuvera står intill våran utan någon sidovägg på. Han leker med sitt aktivititshus som han fick av sin mormor i Bengtsfors på affären Bergers. Han e så jäkla kvällspigg den lilla skiten.

Idag har vi vart på stan, och jag är så extremt less på att va på stan. De e inge kul längre, men samtidigt finns de inget bättre att göra heller. Men imårrn ska ja å Bea till Thun´s. Ska fråga om Tina ska med oxå. Då blir det lite variation iaf, men allt man kan göra kostar ju pengar. Finns inte ett skit att göra som e gratis. Inget kul iaf. Värdelöst.

På söndag e de visning på trean med uteplats, men ja börjar ångra mig lite. Dels för att det är ett väldigt litet badrum, å ja skulle gärna ha ett medelstort iaf. Sen så är de bara en trea, å ja skulle gärna slå till på en fyra direkt istället. Men man vet ju aldrig hur länge man kan behöva vänta på att hitta en fyra, å de vore trevligt att flytta rätt snart. Så vi får se hur det blir.

Speedade Sune försöker klättra hit å nå datorn istället för sin leksak nu, så ja ska lägga bort den så han får koncentrera sig på att leka med sitt. Han e på spyhumör, å har ju redan spytt ner en telefon för mig. Datorn ska han inte få förstöra.

YES!

Jag har gått å funderat ett tag på att beställa en grym jacka. Men den fanns bara i Small och Medium, å ja vet ju inte om ja får plats i en medium. Men nu tänkte jag att, vadfan, det får gå. Så loggar jag in å ska beställa, så finns den bara i Small och Large. Så det blev såklart en large. Och en skitsnygg hoodie hittade jag oxå. Försökte få ner en bild på den för att visa, men de gick inte att spara bilder från den sidan. Märken på hoodien är Mishumo. Ingen aning om vad det är för märke, men tröjan va fett snygg iaf.
Jackan ser ut såhär:

Märke: O'Neill

Bättre!

Idag är tanden nästan helt bra. Så nu kan ja skita i tandläkartiden! Wee!!

Idag fick jag nästan våran badrumsdörr i huvet. Ja gick ut med tvätten mot vardagsrummet, och då lossnade den å föll precis bakom mig, in i symaskinen som stog där som slog hål på dörren. Ja ringde jouren för att anmäla, så ja inte blir ersättningsskyldig, för de va inte mitt fel att den föll, den valde själv att falla. Jag skulle återkomma på måndag, för det var inte så akut att dom kunde fixa nu. Han trodde att vi skulle överleva utan toadörr ett par dagar.

Bea va här nyss, vi käkade mat och kladdkaka. Elton va superledsen, ville inte komma till ro å sova, så dom gav upp efter ett tag å åkte hem. Sune var ju så en period runt 6 månader oxå, vägrade slappna av. Inge kul alls. Vi hann iaf dra ihop sköna planer om en gård som är till salu i Börje, det är stall å ladugård å grejer. Så vi tänkte att våra män kan fortsätta med sina jobb, så startar vi en bondgård. Det blir skitbra. Hundkennel oxå, så att vi får in lite extra pengar. De skulle va kul. Jag vill ha massa djur. Å ja å fredrik har bråkat om hund idag igen. Ja vill verkligen ha en Basset inom en relativt snar framtid, men Fredrik är totalt emot det. Skittrist. Jag tror att en Basset med namnet kompis skulle passa perfekt in i våran lilla familj.

Sune har precis somnat. Skönt. Ja har vart extremt trött idag, så de känns bra att få slappna av lite nu innan ja ska sova. Kollar lite halvt på Beck på TV4+.

Imårrn ska ja, Bea å Tina på loppis, alla ska försöka slippa ta med kidsen, så vi kan leta fynd på riktigt, haha. De e kul med loppis.

Nu ska ja återgå till filmen. So long!

AJ!!!

Jag har en visdomstand som har börjat spöka. Jävla skit. Jag som hade tänkt boka av tandläkartiden som kom hem i brevlådan häromdagen. Men nu kanske jag får pallra mig dit ändå.. Men jag hatar tandläkaren. Dels för att det är otrevligt, men främst för att det är så förbannat jävla dyrt.

Det går inte att tugga med sidan som gör ont, hoppas det går över snart.

Resultatet!


Inte så himla likt ännu, men jag tror att det kommer bli bra när färgen kommer på. Speciellt när ögonen blir klara. Jag är nöjd!

Första sittningen avklarad!

Nu är jag hemma igen efter första sittningen. Det blev fantastiskt bra. John är så sjukt duktig. Sune ser ut som en blyertsskiss nu, med vackra rosor utan färg runt om. Nästa gång blir det till att färglägga. Jag ska ha plasten på tills imårrn, för det läker mkt bättre om det sitter på längre. Så ni får inte se förrän imårrn. Men ja tar en bild så fort plasten är av.

Ja e supertrött, man blir helt slut av att sitta å spänna sig. Även att smärtan är helt överkomlig, så spänner man sig ändå. Och underarmen är fan inge rolig att tatuera, det är inte så mycket underhusfett där, å då tycker ja det känns mer. Men som sagt, helt överkomligt. Det blev alltså på underarmen, inte på ryggen som ja trodde att de skulle bli. Men det känns bra.

Nu ska ja lägga mig i soffan å försöka vila lite, får se om Sune håller med om att det ska vilas. Troligtvis inte.

Tatueringsdags!

Om drygt en timme ska jag bege mig till John för att tatuera mig. Det blir kul. Fast det spöregnar, å ja hade tänkt åka moppe för att de skulle gå snabbare, eftersom Fredrik är vaken med Sune och ska jobba inatt. Men ja vettafan om de e så smart att åka moped i ösregn. Ja lär ju bli dyngblöt. Så ja kanske sejfar med buss istället. Vi får se.

TRÖTT!!!

Nu är ja trött som en apa. Det e jobbigt att va igång en heldag när man är vän med att bara hänga med Sune. Började med att vi hämtade dockan, som med min tur såklart var sprucken på axeln och hade flera andra skador. Skittrist att betala så mkt pengar för nåt som e pajj. men jag har precis mailat säljaren så vi får se hur det löser sig.
De va mycket folk på grejen idag, inte så många som uppmärksammade mig, men lite blev det ju iaf. Det var flera roliga föreläsningar.

Mamma skjussade hem mig å vi slängde ner dockorna i källaren, skönt att slippa ha dom i lägenheten. Sen hade ja tio minuter på mig att ta mig till Nelins för att handla. Så svettig å trött skyndade ja dit, blev ännu svettigare av panikhandlingen och kom sen hem ännu mer svettig av att släpat fyra tunga kassar hem. Nu sitter ja här å har extremt ont i fötterna. Ska snart laga mat. Fiskpanetter, potatis å gräddfil blandat med remouladsås. Det är grejer det!

Visst ja, hann med lunch på musikens hus med mamma å pappa. Det var köttbullar, men tyvärr inte så himla goda. Men de va lyxit där, man fick fint bröd, ost, soppa å sallad innan maten. Synd med köttbullarna bara.

Fyra timmars sömn.

Kl fyra ungefär väckte Sune mig med att stå på alla fyra och och leka med sin nappflaska. Han har gjort så två gånger förut oxå, han står på alla fyra och är helt speedad, slänger sig fram å tillbaka och leker med allt som går att leka med i sängen. Slänger sig på mig och somnar några sekunde på mage, och fortsätter sen att leka. Han är skitrolig, så det går såklart inte att ignorera och sova vidare. Halv fem slocknade han på mage och fram tills nu (kl är 06.01) har jag legat och tittat på den underbara ungen när han sover, för han sover aldrig på mage, så han är extra söt då. Han har några gånger spänt upp armarna och lyft på huvet, första gången var det för att lägga en monster-spya (ja fick ge honom välling för att han skulle sluta busa någon gång, och slappna av å sova istället) och dom andra gångerna har han bara lyft huvet för att titta på mig och göra lite konstiga ljud. Men nu sover han. Inte jag. Jag har ätit en kladdkakemuffin och dricker cola. Kom på när jag låg och tänkte och var tvungen att räkna ut 5900x6 att jag nog var låg i blodsockret. För jag kom inte på vad 6x6 var, skulle räkna 6000x6 och sen dra av 600 för att få fram resultatet. Så då blev det till att gå upp å bryta kak-förbudet, för det finns inget annat i kylen att höja blodsockret med. Mamma, om du hinner läsa det här innan du kommer å hämtar mig, kan du köpa med mjölk så jag kan dricka lite (mycket) te innan vi drar. Funderade ett tag på om jag skulle ta med en temos te till tillställningen så jag har nåt att släcka törsten med. Men det får nog bli cola istället. Enklare så. Kom på en annan sak oxå, ska ha en tävling så nån lycklig dude kan vinna ett par jeans. Först tänkte jag ha nåt tråkigt som det klassiska "Hur många makaronger är det i burken". Men sen kom jag på att den manliga skyltdockan ska ha tshirten med skivspelare på sig, och då kan jag ju lika gärna ha "Hur många turntables är det på tshirten". Det blir ju lite roligare.

Nä, nu måste ja svepa colan och gå å lägga mig. Cola light is the shit. Jag är äckligt beroende av det, och måste ta mig i kragen och dra ner på det. Men en sak i taget. Godisförbud först, colanerdragning sen.

Jag älskar för övrigt måndagar,  nu när jag ändå är mammaledig å inte måste upp till jobb eller liknande, för då har man väntat hela helgen på att det ska komma ut nya hus å lägenheter på hemnet och får äntligen se resultatet av det. Men än så länge är det lite tidig måndag. Men snart så. När ja kommer hem från tillställningen idag, då jäklar kommer det ha kommit ut några nyheter. Hoppas det är ett perfekt hus som är sjukt billigt som ingen annan än vi vill ha. Fet chans!

Sov gott till mig nu. Ska upp om två timmar.

Grattis Birgit!!

Idag har min älskade älskade mormor namnsdag. Birgit, grattis!!!! Jag har suttit å letat igenom alla bilder på datorn för att hitta nån bild på mormor med Sune. Men jag hittade inte en enda sån bild. Hittade knappt nå bilder alls på mormor. Bara sånna som är tagna på avstånd, och som inte är särskilt roliga bilder. Det måste det bli ändring på. Har ju bild på nästan alla släktingar med Sune, men inte mormor å morfar. Ni får komma å hälsa på snart så vi får kramas å ta lite kort. Synd att de inte blir nå husköp för våran del, för då hade ni kunnat komma dit å hälsat på och firat en perfekt julafton. Det hade vart så mysigt!

Som ni märker kunde jag inte sova, har legat å vridit mig i sängen ett bra tag men kan inte slappna av som vanligt. Det är väl mig Sune har ärvt sitt betende ifrån, att han inte kan komma till ro. Men så tittade jag på klockan och såg att det ju är måndag nu, och då ville jag bara skriva här och gratulera mormor. Jag slår en signal efter allt imårrn om jag hinner, annars hörs vi en annan dag. Hoppas du får en kanon-dag.
JAG ÄLSKAR OCH SAKNAR DIG!!
Här har vi iaf en bild på vackra dig med Sara och Elliot. Och Elton gömd i vagnen.

Fyndat!

Va ju på loppis idag. (Synd marina att vi inte stötte på varandra!!!!!!!!!!!!!!) Det va asmycket folk å sune va lite gnällig för han hade behövt sova men ville inte det såklart. Vi tröck in oss alla i våran bil. Tina, Erik, Oliver, Sune, Jag och Jossan. Eftersom båda barnstolarna bara fick plats i mittensätet fick vi som skulle sitta i bak klättra in i fram och klämma oss bak. Men det gick bra. Lite gymnastik. Erik fick köra.

Jossan va min personliga shoppinghjälp å fick släpa på alla min fynd för ja hade sune i selen och de va rätt svårt att röra sig då bland allt folk. Ja köpte ett superfint kakfat i två våningar. Köpt en "aktiveringslåda" till Sune, med massa klossar som ska läggas i rätt format hål. En plastpapegojja som kvittrar. En larv. En sån där grej som alltid finns hos tandläkarn i lekrummet, med stänger i olika formar och massa ringar på som man kan flytta fram å tillbaka. En stor rund termos med hällpip på utsidan som man liksom skruvar upp för att fylla glaset. En assnygg typ dunväst till sune i jeans, de va fyndigaste fyndet, kostade bara 5 kr och va jättefräsh. Sen till slut fyra små glasburkar till mamma som hon kan göra sina kryddblandningar i. Kakfatet kostade 65kr, annars gick allt på runt en tjuga. 200kr totalt gjorde jag av med. Som hittat! Ja ska nog dit nästa söndag igen. De va ju massa skit, men orkar man leta kan man hitta fina grejer.

Efter det drog ja ner på stan å hookade med Josse för en efterlängtad chai och en hamburgare. Vi satt i solen å njöt av den kanske sista varma dagen. man vet aldrig. Sen tog jag bussen hem, hade tänkt dra till mamma men ja hade inget insulin med mig å va trött, å behövde fixa lite inför imårrn.

Nu borde ja sova så ja orkar med morgondagen, men det är så extremt skönt att få några minuter för sig själv på kvällen när Sune äntligen sover. Eftersom Fredrik sover på dagarna å jobbar på nätterna känns det som att jag aldrig får avlastning. Så därför är de lätt att gå å lägga sig för sent bara för att man vill njuta lite av ensamheten.

Jag hade tänkt bestämma redan ikväll vad jag ska ha på mig imårrn så ja slipper en timmes klädombytnad imårrn, men kom på att vad jag än väljer så kommer det kännas fel imårrn. 10kg mindre så skulle allt kännas så mycket enklare. Men det är ju så jävla tråkigt att banta. Jag går ju skitmycket på dagarna. Eller inte skitmycket, men minst en sväng till stan och tillbaka, och sen går ja ju runt några timmarn på stan, och sen kanske nån annan stans på kvällen. Och nu har ja ju inte ätit godis. åt en bit kladdkaka igår. Men annars har ja vart godis å kakfri en vecka nu. Så det borde ju ge resultat. Men de vet ja inte förrän ja hittar en våg.

Nä  nu ska ja plocka iordning kläderna som dockorna ska ha på sig imårrn så får vi se om det blir till att sova sen.

Skeppohoj!

Yippie!!

Kom precis hem från festen och kollade mailen direkt. Jag vann cykelkärran för 900pix. Fan va sweet!! Så om typ tio dagar kan ja premiärcykla med den. Skitbra!

De va underbart att gå på fest. Sune va snäll å lugn nästan hela tiden. Lite grinig mot slutet, inte så konstigt. Vi gick därifrån strax efter elva, och då har han bara sovit en kvar på eftermiddan och lite på förmiddan idag. Så han va riktigt trött, men ville såklart inte somna för de fanns ju massa roligt folk att busa med istället. Men det va sjukt skönt att träffa mycket folk. Jag är rätt social av mig, men de känns som att de bara blir mindre å mindre folk runt om mig hela tiden, och det är ju nästan aldrig några get togheters, så det här satt fint. Det är det som är största skillnaden mellan mig å Fredrik. Ja älskar att träffa folk, medans Fredrik gärna slipper. Men jag verkligen verkligen älskar det. Jag vill gå på fest igen. Och egentligen ville jag inte gå därifrån men jag höll på att svettas ihjäl i den varma lägenheten med en varm unge som va trött å gnällig i knät. Så ja kände mig tvungen att gå. Men när han höll på att somna i vagnen hann jag tänka att om han somnar nu kan jag ju gå tillbaka. Haha. Men de gjorde jag inte. Träffade på Sunes farmor en sväng utanför henne, såg dom från balkongen så hon kom ner, och de va bra. För då fick ja lite varmvatten till välling, så att Sune kunde somna in, för då hade han vaknat till å blivit ledsen. Men nu sover han som en stock, reagerade inte ens när ja löft över honom i sängen. Lilla plutten. Det var jätteskönt väder ute, superskönt att gå, speciellt efter flera timmar i varma lägenheten. Då känns de befriande med kall frisk luft.

Imårrn ska jag, mamma, Bea och Tina + alla barn, åka ut till Fyris park och gå på loppis. Det blir skoj. Och på måndag är det Ung Företagsamhet som gället, då är Kick offen, och ja ska ställa ut ett par dockor med kläder och dela ut lite visitkort. Det ska bli roligt, träffa massa folk då oxå! Värsta lyxen, haha.

På torsdag är det dags att föreviga Sune på min kropp. Då ska hans vackra tryne gaddas in. Så jag har en rolig vecka framför mig. Fredrik jobbar dock då, så jag hoppas att Sunes mormor inte gör det. Annars får ja trolla fram barnvakt någon annan stans. Cajsa, om du är ledig och har vägarna förbi så är du välkommen att ta hand om plutten, haha.

Nu är det nog god natt för min del. Men ja e så pigg å glad över att ha träffat folk så det känns som att ja inte kommer kunna sova. Haha, snacka om att ja har för lite att göra om dagarna.

Sunes åttamånaderspresent!

Har vart på stan idag, hade tänkt hålla mig hemma. Men så blev det ju såklart inte. Ja mötte upp mamma å pappa när ja hade bakat klart kladdkakan som ska med till Tina å Erik ikväll. Så gick vi på stan å kollade runt. Köpte en liten present till Oliver som han ska få ikväll. Sen kom ja på att ja vill ha en cykelsadel till Sune så man kan ta sig lite snabbare å smidigare när man ska nånstans. Tänkt lite, och kollade in på en cykelaffär. Där kostade sadeln nästan 700kr. Så då började ja fundera på kärra istället å visste att de fanns billiga på biltema, 990kr. De känns mer värt. Impuls-jag försökte få tag på skjuss, men som tur var hittade ja ingen. Å nu när ja kom hem hittade jag den här pärlan, sprillans ny i förpackning, för 900kr + 200kr frakt.

Perfekt! Så det får bli Sunes 8-månaderspresent. För snart e han ju åtta månader, och då ska man fira. Det är min regel, fira allt som går att fira! Den lilla bortskämda ungen får så mycket saker, och han ber ens inte om det. Undrar hur det blir när han kommer blinka med dom stora fina ögonen å vilja ha saker. Då kommer vi bli ruinerade. Fredrik är iförsig inte så shoppinggalen, men jag shoppar för oss båda så det räcker å blir över. Men det är sex timmar kvar på auktionen på kärran, så ja hoppas verkligen att jag vinner den. De vore tråkigt annars. Sen är det tio dagars leveranstid. Jag vill ju gärna impulsshoppa å få grejerna på en gång. Hade vart kul å cyklat till Tina ikväll. Fast min cykel måste ju lagas, så det hade ändå inte gått. Lådcykeln får vänta tills Sune blir lite äldre, den känns lite läskig än så länge, och så måste den justeras med växlar å bromsar å sånt. Så det här blir perfekt! Nu kan vi cykla överallt, och när vi cyklat dit vi ska kan vi hooka av den och använda som vagn. Perfekt!

Fredag.

Idag har ja glidit runt på stan och haft tråkigt, ingen att umgås med förrän mamma slutade jobba vid halv fyra. Då gick vi till Hotell Hörnan och kollade in min gamla lärares vernissage. Hon har börjat designa och sy kläder. Arnlunds skrädderi kallar hon sina grejer. Det var i fick ett varsit glas vin och för första gången någonsin tyckte jag att rödvin smakade bra. Är det ett tecken på att jag är vuxen kanske? Efter det drog vi till Commedia och käkade god mat. Sen gick ja å Sune hem för att sen välkomna Josse. Vi kollade på Idol. Juryn är allt bra konstig. Dom tyckte Yasmin var superduktig, när det lät förjävligt. Loulou kanske inte va på topp men hon va ändå grym, men ändå fick hon bara kritik. Jag tror att juryn bara gillar smala "snygga" tjejer, det är iaf bara dom som får bra omdömen. Loulou är snyggast, bäst å vackrast. Hon e så jävla cool! Nu har Josse precis dragit å ja lyckades få gnällsune att somna. Han har sovit dåligt i eftermiddag/kväll, så då blir de extra svårt att få honom att komma till ro. Men så fort jag lägger mig å låtsas sova brevid så slumrar han in. Min lilla prins. Som är världens sötaste.

Husilskan har inte lagt sig. Jag vill verkligen flytta, till nytt, till större, till eget. Jag vill kunna spika och tapetsera om utan att tänka på att det måste återställas. Jag vill kunna göra vad fan jag vill med mitt boende. Inte känna att man hyr in sig i någon annas ägo. Jag vill inreda ett rum åt Sune och alla hans leksaker. Jag vill ha ett lånelöfte.

Idag har ja vart extremt sugen på godis. Men jag har hållt mig. Varför ska allt gott vara onyttigt? Femte dagen utan godis och kakor. På måndag ska jag väga mig. Och då hoppas jag att vågen visar mindre, annars blir jag lite sur. Jag har ju till å med ätit regelbundet dom här godisfria dagarna oxå.

Imårrn ska vi på kräftskiva hos Tina och Erik, det ska bli kul. Fredrik jobbar ju som vanligt tyvärr, så ja å Sunny får gå själva. Mitt uppdrag är att ta med en kladdkaka. Så vi får se om jag lyckas låta bli att smaka den eller om det får bli en lördags-kaka-bit.

Nu ska ja krypa ner i sängen till min lilla älskling och förhoppningsvis sova gott.

Jävla skit.

Kom precis hem från baken och jag är på extremt jävla dåligt humör. Vi fick såklart inget lånelöfte. Vi måste börja spara massa pengar, bli rika och sen komma tillbaka. Dom hade gjort en kalkyl på extra höga räntor, för att inte göra glädjekalkyler. Visst det är bra. Men då fattades det ett par hundralappar för att vi skulle nå upp till 15000kr i månaden utöver boendet. Och den gränsen var man tvungen att va över när man va två vuxna och ett barn. Så det gick inte. Hej då drömhuset! Vi bor kvar här i skitlägenheten, betalar en hög jävla hyra som den inte är värd. Det blir bra.

Sen berättade hon nåt ja inte visste, de e massa avgifter man ska betala för att få köpa ett hus, vilket skulle bli nästan 50.000kr utöver själva huspriset. Det är bland annat en skatt som ska betalas för att få köpa huset. Det är så jävla mycket skatter i det här landet så man blir förbannad. Man ska skatta för att få köpa huset, och skatta när man säljer. Man ska skatta på lönen och allt annat. Jag betalar gärna skatt på lönen, men det borde väl fan räcka? Inte betala skatt på allt. Det är lite väl mycket tycker jag.

Våran enda räddning är väl en bingo-vinst. Men det händer ju inte.

Nu ska ja gå å gräva ner mig.

Little Jackie!



Min nya favvo!

Banken!

Inatt har Sune vart extremt gnällig. ja försökte få honom att sova i sin säng, för att ja skulle kunna få plats i sängen. Annars när vi sover alla tre i den när Fredrik inte jobbar, så ligger jag och balanserar ute på kanten. Och jag överdriver inte. Det är så. Vaknar många gånger av att jag är på väg ner på golvet. Fram till klockan tre gick jag upp säkert 25-30. Gick upp hela tiden. Sen blev ja så irriterad, så han fick sova brevid mig istället, vilket resulterade i att han sov bättre, vaknade bara några gånger till. Men ja sov skitkontigt och har superont i nacken nu. Jag hoppades på en sovmorgon, så ja sa åt Fredrik att han fick ta Sune. Men när Sune vill upp så slår han migg i ansiktet å rycker i håret, så ja vaknade ju endå, men sa åt Fredrik att gå upp. Sen kunde ja ju inte somna om såklart eftersom han inte va tyst ute i vardagsrummet. Så där rök den sovmorgonen. Den hade vart välbehövd. En annan gång kanske.

Vi ska till banken kl två och ansöka om lånelöfte. Hoppas hoppas det kan gå. Det känns inte som att det är så stor chans. Men man vet ju aldrig. Vi åkte ut å tittade på huset från utsidan igår. Det är ju typ mitt ute i skogen, men det var väldigt fint, och bussen går ju precis nära. Ikväll är det visning på huset i Gamla Uppsala, så vi tar oss nog en titt på det också.

Nu ska ja göra iordning en budgtet som vi ska ha med till banken, och sen ska vi fixa lite inför UF-kickoffen ja ska va med på, på måndag. Jag köpte en manlig skyltdocka på tradera igår. Den ska komma imårrn. Så vi får hoppas att det blir så. Så att den hinner dyka upp. För ja ska ställa ut två dockor på kickoffen.

Ett kärt återseende!

Idag fann jag min älskade plånbok. I ytterfacket på min väska. Det slutade med en hel del shopping. :)

Mitt i natten

05:39 är klockan. Jag är vaken och totalt uttråkad. Vaknade till för typ en halvtimme sen, helt pigg. Sune sover som en sock, snarkar och låter för han är täppt i näsan av förkylningen. Han har feber igen, men bara 38.1 den här gången. Förra veckan låg han på närmre 40. Men inte nu som tur är. Jag känner att jag borde sova, för Fredrik sa att han skulle köpa med sig nybakade baugetter hem till frukost, och då blir det ju tidig frukost, och alltså inget sova-till-klockan-nio för min del, utan snarare typ sju, kanske halv åtta.

Anledningen till att ja inte kunde fortsätta sova nu var att ja började tänka på min plånbok. Vart fan är den. Om nån hittat den borde den som hittat den antingen försökt handla på mitt kort, eller lämnat den till polisen, och inget av det har ju hänt. Så jag misstänker att den kanske ligger i nåt hörn här hemma och bara retas. Men den kan ju lika gärna ligga i nåt hörn ute och retas, och vara lerig och jävlig.

Min första dag utan en endaste onyttig grej för övrigt. Vart lite sugen på kvällen, men mest för att ja va uttråkad och inte hade nåt att göra. Ett par mandariner gjorde allt mycket bättre. Jag längtar tills nästa måndag, då ska jag väga mig och är säker på att ja kommer att ha gått ner lite i vikt. Och det kommer kännas fantastiskt bra.

Idag är det 7 oktober. 9 dagar kvar tills Sune ska förevigas på min rygg bland massa fina rosor. Jag måste bränna ner massa skrattande Sunebilder imårrn och ge till John.

Nu är jag helt iskall och tänker nog göra ett nytt sovförsök. Våra element är iskalla även att dom är uppskruvade på max. Borde inte värmen ha satts igång vid det här laget? Har ingen termometer, så jag har ingen aning om hur varmt/kallt det är här hemma, men jag brukar aldrig frysa, Sune har nog ärvt sin varmblodighet från mig, men sen den blev kallt ute, och oxå inne, har jag frusit varje dag. Fast jag gillar det iförsig, för då kan man ösa på massa mysiga kläder utan att svettas ihjäl. Jag vill för övrigt hitta en mysig pyjamas, en riktigt mjuk och varm rackare. Men vart hittar man sånt? Kanske ska ta en sväng å leta imårrn när ja ändå e på stan. Ska fika med den där unga mamma-gruppen imårrn. Eller rättare sagt, typ jämnåriga mammagruppen. För jag anser mig inte vara nåt annat än mamma. Speciellt ung tycker jag inte att jag är.

Nu ska jag krypa ner till Sune igen och försöka sova lite innan dom nybakade baugetterna kommer hem med min kära man.

6 år.

Idag är det sex år sedan jag och Freddieboy blev tillsammans. Det firades med en sväng till Gränby centreum innan Fredrik skulle till jobbet. Yippie!! Vi ska ta igen det en annan dag när han är ledig.

Idag har ja vart å fikat med Bea, gick en sväng till marknaden på Vaksala torg, men det var proppfullt av pensionärern som inte kunde flytta på sig, utan skulle gå överallt i vägen, så det va ingen höjdare att ta sig fram med barnvagn där, så vi gav upp och det blev fika istället. Men inget onyttigt. Idag börjar mitt nya liv. Jag ska till en början va utan godis å kakor i en månad, så får vi se hur det blir sen. Har haft sjuk huvudverk idag, kanske beror på ett icke-kak-intag eller kanske på nåt annat. Jag har iaf inte köpt nåt onyttigt idag och det känns bra. Jag har ätit frukost, lunch, middag och mellanmål. Jag ska alltså få in rutiner på den här månaden oxå, för det är vi askassa på. Havregrynsgröt blir det till fruskost varje dag nu. Yippie. Men ja åt precis en tallrik med väldigt god wok, så det jämnar ut den tråkiga frukosten. Har köpt gurka och dip oxå som ja kanske ska fixa sen om ja orkar. Annars finns en stor påse mandariner.

Jag var till Polisstationen idag och frågade om dom fått in min plånbok. Det hade dom såklart inte. Jävla skit. Har ingen aning om vart den kan va, ja trodde att den skulle ligga hemma nånstans och har inte brytt mig värst mkt om att leta efter den förrän igår, och här var den ju inte. Så den har vart ute på vift typ en vecka nu. Inte bra. Jag har inte spärrat korten, för så fort jag gör det kommer jag hitta plånboken. Men det börjar kännas som att de kanske är läge att görat.  Ingen som handlat på kortet än iaf, kollade intenetbanken nyss. Det finns iförsig inte mkt att handla för, så det var ju inte det bästa fyndet för den som hittat den men inte lämnat in till polisen. Men jag har aldrig någonsin tappat bort varken mobil nycklar eller plånbok, men nångång ska väl va den första. Men det känns skitkonstigt, för det är ju inget som händer mig, och plånboken är så stor, så ja borde märkt om ja tappat den. Min älskade Tripple Five Soul plånbok i jeans. Vart är du någonstans?

Nu ska ja kolla vidare på 2½ män (så jävla bra) sen blir det Sjukhuset.

Back in U-town!

Hej hej hallå!
 Kom hem för ett par timmar sen. Har städat lite och skruvat ihop Sunes nya leksak som vi handlade i Bengtsfors. Det har vart en helg full av bilkörande, typ 4 timmar per dag, men det har ändå vart mysigt och värt. Jag är ännu mer hussugen nu efter att ha vart hos farfar i hans fina hus. Jag hoppas verkligen att de kan bli nåt av huset vi ska titta på den 18e. Men Fredrik håller inte med mig. Hade jag haft råd själv hade ja köpt det ändå, men så rik blir man inte på att va mammaledig tyvärr.

Igår var vi hos pappas farmor Rut och tog 5-generationsbild. Det kom en fotograf. Men Fredrik lekte också fotograf, så ni får ett smakprov här.

Dom som är på bilden är Sune x 2, pappa Andreas, gammelfarmor Rut och så jag.


Rut hade bundit en fin krans till Sune som satt på dörren.


Här är en bild på min farfar Sune när han var 11 månader. Så himla söt!!


Rut ligger inte på latsidan, hon hade såklart bakat massa gott fikabröd åt oss.



Sen fick Sune en present av Rut, det var en pekbok som han tyckte var extremt rolig, skrattade som en tok åt den hela tiden, sen fick han en sångbok och en superfin teckning som hon målat.

Vi har helt enkelt haft en bra helg, blivit bjudna på massa god mat och åkt alldeles för mkt bil. Nu vill ja inte långåka bil på ett väldigt långt tag igen. Usch!

Nu ska ja försöka trolla fram nåt att äta ur våran tomma kyl.

Let's go!

Då drar vi till Värmland snart. Imårrn blir det dagsutflykt till Dalsland för att hälsa på pappas farmor och ta en bild med alla fem generationerna. Ni ska få se sen!

Det är smygrea på jeansshoppen medans jag är borta. Så det finns ingen anledning till att inte handla.
Shop til' ya drop!!  www.marysoul.com

So long dudes and dudettes!

Nu så..

Det jag satt å pysslade ihop igår var sån här resematstol. Typ Sack n seat som dom kallas när man köper i butik.
Såhär blev resultatet:


Ior fick vara modell för Sune låg å sov när ja tog bilden.



Lite andra bilder från igår:









Sunes farmor har precis vart här å hälsat på å fått sig en försenad födelsedagspresent. Hon har ett hus på gång uppe i norrland, det ska bli kul att hälsa på i så småningom. Jag hittade ett PERFEKT hus idag. Allting är perfekt. Läge, pris, färg, form. ALLT. Men Fredrik höll inte med mig så det får bli ett övertalningsförsök fram till visningsdatumet den 18e. Men det ska fan funka, för jävlar vad bra det kändes. När jag såg det kände jag direkt att det är ju såklart där vi ska bo.

Nu ska jag försöka lägga Sunny så att jag kan packa lite inför Karlstadtrippen imårrn. Ser inte fram mot bilresan. Hoppas Sune samarbetar.


En till "Snål men bra".

Kom på för ett par timmar sen att ja skulle göra en till smart sak, som är behövlig men tråkigt kostsam. Så kom ja på att Sunes bästisar Oliver och Elton oxå kan behöva en sån. Så jag tog mitt monster till symaskin och gjorde tre par sånna smarta grejer. Men eftersom att Elton och Oliver kanske tjuvläser här, så kan ja ju inte visa vad det är för nåt förrän imårrn när dom fått presenten. Det gick iaf snabbare och enklare än ja trodde. Och monstermaskinen som låter extremt jävla högt väckte bara Sune ett par ggr, men han somnade om lika fort. Så det var skönt. Tråkigt att börja med saker om man inte kan slutföra det direkt. Men det gick ju som sagt bra. Men resultat kommer imårrn.

Sune är en riktig mammagris. Nu vaknade han till igen å grät, verkar som att han drömmer. Vill inte somna om fall jag vaggar å vyssar honom, men så fort jag lyfter upp honom i famnen slumrar han in som aldrig förr, och verkar sova hur djupt å bra som helst på direkten. Gullgrisen.


Idag fyller min gamla pappa år. Han fick ett par svarta chinos av mig, Fredrik å Sune. Han blev glad. Vi va på Commedia å käkade, farmor å Kicka va med oxå. Trevligt. Ja åt jättegod pasta med parmaskinka i. Yummi. Tänkte hänga med till KB för efterrätt å drink, men hade glömt sprutan hemma, och Sune hade bara sovit en halvtimme på hela dan, så ja kände att de va enklast att dra hem. KB står ju kvar. Sune väckte mig typ halv nio i morse, ja va toklåg i blodsockret och skulle iväg på möte kl tio. Pappa ringde i samma veva å skulle säga nåt som ja inte vet vad. Ja sa iaf att telefonen är snurrig. Hahah. Fredrik tjatade på mig att ja skulle dricka fruktsoppa, men ja vägrade och plockade istället fram bebiskläder som jag skulle ha på mig. Hahah. Men det löste sig till slut, Sune fick på sig sina kläder, och fick på mig mina och Fredrik skjussade oss till mötet så vi kom i tid. Lunch på Basilico hela familjen, snälla Marcus bjöd. Efter det gick ja å mamma på leksaksjakt till Sune, men hittade inget kul. Vi ska ju till Karlstad i helgen och behöver lite grejer att underhålla Sune med i bilen. Men ja hittade ett stort leksakspaket på blocket nyss, så ja hoppas det finns kvar å att ja kan köpa det imårrn. Sune somnade efter ett tag, övertrött som bara den. Jag sa att nu kommer han sova typ en kvart bara eftersom han alltid sover dåligt när han är övertrött å sovit för lite. Och självklart hade ja rätt, typ en kvart efter var det nån som slog upp ögonen som en liten uggla i vagnen. Nästa gång han somnade var bland massa högljudda tanter på Commedia, men vaknade efter en kvart igen. det där med att sova är inte Sunnys starka sida. Han är bättre på att va söt.

Visst ja. Om nån som läser det här har en manlig skyltdocka över till najs prajs, hola at me!!!

Nu ska ja plocka upp lite skräp från golvet och fundera på att gå å sova. Men det är jobbigt att sova, blir ju bara väckt. Ibland känns det som att de skulle va skönare att va vaken hela natten istället för att bli störd i sömnen hela tiden. Det börjar bli irriterande. Men what to do, min lilla ängel är ju som sagt bättre på att va söt än att sova.

Kolla in imårrn igen så får ni se vad det är jag pysslat ihop till dom tre musketörerna.

RSS 2.0