Bebiskväll!

Igår hade ju jag å lillasyster myskväll med gott käk å smaskigt godis. Vi såg en skitrolig film, som jag inte minns namnet på. Men den var asrolig. Huvudpersonen som var en stor musiker sa: "Jag vill göra nåt för att supporta dom som är svaga, till exempel kvinnor och dvärgar". Hahahahah. Så jävla rolig. När hans fru skulle lämna honom med hans 22 barn: "Du kan ta barnen, men lämna apan!!!!". Jag ska ta reda på namnet, för den är värd att se.

I förmiddags när Sune sov så hjälpte Jossan mig att städa iordning lagerrummet. Det var kaos där inne. Nu är det bra. Det är så bra ordning att jag funderar på att anordna ett "homeparty" och bjuda hit massa folk å kränga grejerna till shysst pris. Nån som skulle tycka det va kul att komma på det??

När det var klart gick Jossan hem, och jag ner på stan för att träffa Josse. Det var fjortisinvasion på stan. Vi käkade på Max, och breve oss satt några hemska fjortisar och drack tyskland-gin på burk, och öl. Ena tjejen ville inte ha sin öl, och tyckte då att det var smart att mata hunden med den istället. USCH!!! Sen när vi var på Gina Tricot fick vi se ett av de hemskade fjortis-påhitten någonsin. I säkert tio minuter stog en tjej och tog kort på sig själv i butikens olika speglar, med mobilkameran. Hon gick runt och posade som bara den och tog bilder på sig själv. Skämms man inte????? Vi kunde inte sluta glo, gå hem om du e för upptagen av dig själv för att göra annat än att ta bild på sig själv i spegeln, för fan. USCH!!! Vi gick runt som värsta gnällkärringarna och klagade på dagens ungdomar. Hahah. Men ärligt talat, hur tänker dom egentligen?

Efter det drog jag hem å städade iordning inför babykvällen som vi skulle ha. Jag försökte få hit dom jag känner med bebisar, men dom som kom var Tina+Oliver och Manne, Helena+Signe. Det var jättemysigt, ja har gjorde en liten bebisanordning framför tvn med mjukt underlag å massa leksaker, så dom satt där å lekte fint. Oliver kröp runt som en tok. Sune ställde sig med lite hjälp av mig, i krypställning och gungade fram och tillbaka, så hade Oliver gjort innan han började krypa. Så imårrn blir det hårdträning. Alla barnen va supertrötta, för ingen av dom hade sovit på eftermiddan. När Signe och company åkte hem slocknade Sune som en stock i sin säng, utan välling till å med. Han brukar oftast inte somna utan flaskan. Men nu var han trött som bara den.

Efter det fick Tina pröva ut ett par jeans som hon va jättefin i, och dom åkte med henne hem.

Nu tror jag att jag ska orka ta mig en titt på filmen Semi pro, kanske. Ja e rätt mör. Trött samtidigt som pigg och rastlös.


Crazy bananas!

Kom precis hem från KonsertBaren. Shit vad gott det var!!!!!!!!!!!!!! Min bror är en alldeles utmärkt kock. Jag åt nån hängd biff, haha, kommer inte riktigt ihåg vad den hette. Den var iaf sjuuukt god. Till efterrätt åt jag hans utmärkta Citruspaj med vit chokladmousse. Lika god som alltid. Jossan åt nån chokladbakelse med nån violglass, fast det var inte riktigt glass, utan nåt ännu bättre. Som såklart var hemgjord. Och den där violgrejen bara smälte i munnen, och det var helt bananas, vilket jävla god smak!!!! Alla som har möjlighet - GÅ DIT Å ÄT!!!!! Chokladgrejen var oxå galet god, men den där violgrejen var nåt alldeles speciellt. Yummi yummi!!!!!! Efter maten så var det disco inne i lilla delen, så vi satt där å drack en god drink å Sune fick dansa lite. Det var mysigt. Och om ni går till KB å käkar, så får ni inte gå utan att dricka nån god Angelica-drink. Hon är nog världsmästare på drinkar. Säg bara att ni vill ha nåt gott. Jag drack två stycken olika, och båda var perfekta.

Tidigare idag var ja å fikade med Emelie och hennes son Casper, som är två veckor äldre än Sune. Det var mysigt. Casper var duktig och kröp. Jag inbillar mig att Sune är för tjock för att krypa, hahah. Nä, men han är ju en riktig knähund, och är ju aldrig på golvet, så då är det svårt att träna upp armmusklerna. Han är skitstark i benen, men armarna orkar inte lyfta upp hans tunga överkropp. Men det får ta sin tid, det är ju inte bråttom direkt. Men Sune och Casper var supersöta tillsammans, Casper klappade jätteförsiktigt på Sunes huvud. Sen försökte dom dra i varandras öron och kinder.

Nu sover Sune som en stock, han somnade på bussen hem. Jag orkade inte gå hem med skitvagnen. Jag tog den nya lilla blå vagnen eftersom den rosa är så klumpig att ha med på resturang. Men den är sjukt dålig att dra, nästan omöjlig att svänga. Men Emelie hade en likadan å va supernöjd, så jag börjar misstänka att det är fett fel på våran, för hennes verkade va enkel att dra. Jag borde testdragit å sett om det var lika. Men ja orkade iaf inte dra den hela vägen hem i mörkret, sen var det väldigt mycket fylla ute redan, lönehelg. Så bussen kändes som ett bra alternativ. Taxi är jag för snål för när man måste casha hundra spänn extra för barnstolen.

Imårrn ska jag å lillasyster ha myskväll, hon ska bjuda mig på middag. Det ser jag fram emot. Hon har till å med lovat att diska, haha. Sen blir det såklart film och Nutella hot choc, mmmmm!! Och eftersom mitt godisförbud inte gäller på lördag så kan det nog bli ett par bitar godis oxå. Sweet.

Nu ska jag kolla om det dykt upp nå nya hus på hemnet. Antagligen inte, eftersom ja kollade för några timmar sen. Men man vet ju aldrig. Kanske missat nåt.

Tackåhejleverpastej.

Shitpomfritt.

Nu e jag trööööööött. Har precis kommit hem från Gävle. Vi hade supermysigt, det var ett väldigt roligt ställe. När man ville ha ett bord eller undrade nåt fick man prata med Sheriffen. Hahah. Man fick massa jordnötter, sånna i bönformade skal, kastade på bordet, och när man skalat dom skulle man kasta skalen på golvet bara. Det var en kul upplevelse. Sune var rätt kinkig och inte alls så glad som han brukar, men det gick ju det med. Efter att vi var i Spanien i London i somras så har inte Sune gillat att åka i bilbarnstolen, där fulkörde man ju med honom i knät. Så sista 20 minutrarna till Gävle var Sune jätteledsen och inget hjälpte, så det blev fulkörning. Likaså på hemvägen. Gick verkligen inte att få honom lugn och nöjd, han var bara superledsen. Men nu sover han som en stock i sin säng.

Kollade min mail nyss, hade fått mail från Uppsalatidningen. Dom skulle ha nån enkät med tio Uppsalakändisar, och undrade om jag ville vara med å svara. Det var ju kul att bli klassad som Uppsalakändis. Undrar vart det ligger på skalan, det är ju knappas B-kändis. Nej, det blir ju faktiskt U-kändis. Fan vad rolig jag är. Haha, trött som sagt. Jag svarade iaf på frågorna, så får vi se om dom tar med mina trötta svar.
Så fort freshmagazine.se kommer igång så blir det tävling där med Marysoulvinster. Fett. Och vilken dag som helst borde Sko&Modetidningen som ja ska va med i komma ut.

Imårrn kväll ska vi till Konsertbaren på nyinvigning. Marcus är tillbaka i köket, och Angelica i baren. Så det kommer nog bli en bra kväll. God mat och goda drinkar.

Nu blir det till att gnugga bort mascaran å hoppa i säng innan Sunny vaknar för första matpasset.

Gävle ikväll.

Yippi, äntligen ska vi hitta på nåt som inte innebär att gå på stan i Uppsala. Jag, Fredrik, Sune, Bea, Charlie, Elton och Daniel ska åka till Gävle för att möta upp Josse och gå på en liten vipkväll i en ny barnbutik. Sen ska vi gå å käka på Curch Street (Ingen aning om hur det stavas) men det ska tydligen va nåt cowboyställe med massa kött å grejer, hahah. Och colan serveras i frusna glas. Yummi!!!

Sune har vart lite trött å hängig idag, men det går att lösa med en dusch i matstolen.

Jag fastnade nyss med pumpsladden i handtaget på en kökslåda precis, jävla skitgrejer. Jag är less som fan på pumpen, så jag funderar på att ta en spruta istället för att sätta tillbaka den. Men jag ska tänka lite till först.

Min mobil blir bara värre å värre, skitsegt att skriva sms, och det hörs dåligt. Jag kollade tradera om jag skulle hitta nån ny billig rackare där, å så hittade jag en rosa Hello Kittymobil med touch screen. Budade 600 men blev överbjuden direkt. Ska fundera om ja ska buda mer. Den är sprillans ny och skickas direkt från Hong Kong. Frågan är hur bra den är. Fast det viktiga är ju iförsig att den är snygg. Fast finns inte svensk T9 blir det iförsig jobbigt, för T9 är min bästa vän när det gäller mobilteknologi.

Min husabstinens ger sig inte. Jag vill ha ett hus. Kollar hemnet varje dag, men det finns inget som passar. Inbilliar mig att det blir mer till hösten/vintern, så vi får hoppas att inbillningen stämmer.

Nä, nu ska ja ringa Josse igen å kolla lite grejer, sen blir det kläd och hårångest som ska fixas.

Tröööööött!

Imorse vaknade vi ca 10.05, och skulle va på BVC kl 11. Gjorde mig å Sune klara och gick. Kom precis i tid, trodde jag. Nåt måste hänt med min kalender i mobilen när vi var i London som hade en timmes tidsskillnad. För det är nu flera ggr det hänt att jag är en timme sen. För dom var precis klara. Så då gick jag ner på stan till klockan tolv efter att ha snackat lite med dom andra mammorna. Mötte upp Josse och vi käkade lunch på gamla Kung Krål, som är nåt italiensk nu som jag inte vet vad det heter. Det var gott! Sen hängde ja å Josse på stan till straxt efter fem, och nu är jag mör som bara den. Supertrött. hade vart kul å hitta på nåt ikväll när Fredrik är ledig, men han har sovit hela dan när ja vart ute å rännt, så jag orkar inte med så mkt, plus att det tryter i plånboken. Försäkringskassan har inte betalat ut allt vi ska ha, så nu blir det till att va ekonomisk tills dom rättat till det. Ska ringa imårrn å kolla vad det är för krux.

Har nyss fyllt i massa kul i en ny bok ja köpte igår "Mina första år". En tjock och fin sån bok med utförlig information. Den finaste jag sett faktiskt.

Nu skulle det sitta fint med en påse godis. Ja å Josse fuskade igår å köpte 16 godisbitar var, men vi gick 40 minuter för att få det oxå, fram å tillbaka till Luthagens livs. Så det jämnade ut sig tyckte vi. Men nu är ju suget tillbaka, och min trötthet extrem. Skulle bli piggare efter några colanappar tror jag. Men 40 minuters promenad är inget jag är sugen på idag inte. Nu blir det soffan, så får vi se om nån snilleblixt slår oss och vi kommer på nåt kul att göra.

Ingen veckopeng för Sune på ett tag...

Sune la nyss en major kanonspya rakt över hela mig, hela Sune och värst: HELA MIN MOBIL!
Så om nån ringer mig och hör dåligt vet ni varför - spya i hela micken. Damn it.

Nu är Sune pigg som en mört å vill varken ha välling eller sova. Jag som tänkte att gröten han vräkte i sig skulle göra honom mätt för natten, inte att den skulle vända direkt och göra magen ännu mer tom än innan. Men så kan det gå. Vore skönt om han slutade med det där spyandet snart.

Förutom den incidenten så har kvällen vart mysig. Josse har vart här å käkat middag och så kollade vi på So you think you can dance. Tycker båda att det borde va mer hiphop och streetdance och mindre flams å trams. Dom springer ju bara runt å leker teater. Inte min kopp te. På tal om te, nu ska ja ta mig en kopp. Varmt den här gången, inte pissljummet som ja bjöd Josse på, hahah.

Leka med vapen?

Vad är det för jävla idiot som kom på vapen? Det är så dumt så att det ens inte behöver snackas om. Men att nån annan jävel har kommit på att barn ska leka med vapen. Vad är det för idioti? Jag stör mig som fan på det när man går in i barnbutiker och dom säljer värsta super-dödar-vapen-kopior för barn. Sune ska aldrig, aldrig, aldrig få leka med vapen. Inte en chans. Big NO NO. Av vilken anledning ska man leka med något som symboliserar en av dom dummaste grejerna i hela världen - krig. Det finns ju ingen vettig anledning att lära barn att krig är kul. Helt jävla idiotiskt. Och jag blir så arg när jag tänker på det, att jag ens inte kan komma på nåt bra sätt att formulera det på. Anledningen till att jag tänker på det nu är för att jag och Tina pratade om det på stan idag. Sen när jag kommer hem berättar Fredrik att han kanske ska köpa nån soft air gunpistol och börja spela sånt igen. Visst, skitkul att han vill hitta på nåt med sina polare. Men vad fan, leka krig? Hur jävla moget är det. Och hur jävla dumt är det inte? Låtsas skjuta varandra. För det är ju skitkul med krig. Eller? Nej, det är hemskt, det är brutalt, och det borde inte finnas. Tänk på alla små barnsoldatet i världen, stackars små barn som är tvugna att kriga, eller tänk på alla andra både barn och vuxna som blir offer för krig. Är det så kul att göra det till en lek?
Vilka signaler skickar inte det ut till alla lättpåverkade barn. Det finns vapen att köpa på Nallens, skitbra, då är det helt okej att skjuta varandra på låtsas så att vi sen kan få tag på riktiga vapen när vi blir stora så vi kan skjuta folk på riktigt. Jävla dumheter. Vad är det för idioter som är inköpare på dessa ställen, som faktiskt köper in dessa grejer? Jag skulle skita fullständigt i efterfrågan om jag var inköpare på en barnbutik, inte en chans att jag skulle sälja låtsasvapen till ett barn bara för att tjäna pengar. Hell no. För att inte tala om idioterna som faktiskt gör skiten. Fy fan. Det finns fan inget bra sätt att formulera skiten

Stora starka Sunny!

Var på BVC för att Sune skulle få sin 6månadersspruta och kolla att han ligger bra till i utvecklingen. Han väger så mkt som 9740 gram. En riktig bamsing! Det gillar vi. More to love, det är mitt motto. Haha. Godisförbudet går för övrigt bra, dock hade ja å Josse kaktillåtelse ikväll när vi fikade. Men ja gick ju hem så det jämnade ut sig. Men det gick bra för Sune att ta sprutan oxå. Fredrik tycker att Sune skelar, och när läkaren frågad om Sune skelar så sa jag att det är inget som ja märker, men ibland syns de på kort, å Fredrik tycker det. Så dom skulle skicka remiss till nån ögonspecialist. Så det ska nog bli bra.
Va som sagt å fikade med Josse, de va mysigt. Sen när ja skulle gå hem kom jag på att det fan är höst. Det är mörkt och kallt, dock väldigt skönt å mysigt. Men att gå ensam med Sune i mörkret va inge kul. Jag blir nojig å tror att varende bil som åker förbi är redo för att sticka ut ett gevär å skjuta mig, varende snubbe som man möter är ja beredd att hoppa på fall dom skulle försöka sno Sune. Och vi ska inte tala om bron över Fyrisån, jag har självklart en plan hur jag ska ta oss upp ur vattnet fall bron skulle gå sönder.

Nu är ja trött som en apa, och borde sova. Så istället ska jag leta efter hus.

www.fuldesign.se

Snubblade nyss in på den här hemsidan, www.fuldesign.se. Kolla själva, fan vilka sköna snubbar. Ascoola grejer ju!



Haha, kolla nedre ramen "Jag dyrkar satan och säljer mig på gatan". Hahaha. Sånt där är skitkul ju!

Mys-Sune



Igår somnade Sune jättemysigt i mitt knä när vi kollade på film. Det är så jobbigt när han somnar så gulligt, för man vill bara krama å pussa honom extra mycket då. Han är verkligen världens jävla gulligaste. Nu sover han som en gris i sin säng, sen ska vi till BVC, och jag tror att han ska få sin andra spruta idag. Ska bli kul å se vad han väger oxå. Jag gissar på 9,5 ungefär. Vad tror du?

Sundaysun.

Yo.
Idag har ja å Sune hängt med Josse på stan i solen, de va mysigt. Va in på Weekday å testade en jacka som ja testat flera ggr, men nu va den på superrea. Men ja kan inte bestämma om ja vill ha den. Eller ja vill, men den är stor och det kan lätt bli att ja bara set ut som en flodhäst. Men ja ska tänka på saken. Sen när ja väl bestämt mig för att ja vill ha den, så kommer den vara slut. Som vanligt. Men ja går dit imårrn igen å testar så får vi se.

Här kommer lite bilder på världens sötaste unge.

















Världens gulligaste unge!

Seg dag.

Idag känner jag mig lagom mör. Kvällen igår va superkul, vi hookade upp me Marcus på BJ och Sebbe den gamla stekarn beställde några helrör, haha. Det var ju trevligt. Det va mest kids på BJ igår. Har aldrig var där en fredag förr, dom har 20årsgräns på fredagarn, 23 på lördagar. Vilket betyder typ 15 fredagar och 18 lördagar. Det första vi möttes av inne på toaletten va två fulla brudar som spydde ner hela toagolvet. Senare på kvällen hamnade ja å Josse me nån tjej som va helt däckad å försökte spy, tappade klänningen och var helt väck. Josse hämtade vakterna så dom fick ta över. Men förutom det så va de väldigt kul. Träffade massa gamla klasskompisar, de va roligt.

Josse hade dom snyggaste jeansen någonsin på sig igår när ja kom hem till henne. Så jävla perfekta. Hon ska försöka få fram ett par till mig med, så jag håller tummarna för att de går. Så ska ni få se dom sen. Vänta och se. Dom är värd all väntan. For sure!

Ska hem till mamma&co å käka middag ikväll. Mandelpotatismos med fiskburgare, mumma. Sen blir det nog till att hyra en film på vägen hem. Men inget godis. För jag har nu godisförbud. Tog typ två timmar att bestämma va ja skulle ha på mig igår, allt satt fult, va för litet, för fel osv. Så nu får de fan va nog me kilon, dom ska bort. Ja rev igenom hela Josses garderob, testade fram å tillbaka. Sen slutade det endå med skjortan som jag började med. En fin lång skjorta som ja köpta på Monki igår. Hade den vart svart hade de vart perfekt från början, men den svarta var slut i min storlek, så ja köpte en beigerandig. Men ja tyckte om den så mkt, så det får nog bli den svarta oxå när dom får påfyllning.

Nu ska ja gå å gnaga på en morot eller nåt.

Utgång igen!

Ikväll blir det utgång igen. Det är invigning på Escobar som återigen slår upp portarna. Det ska bli kul. Ska dit med Josse. Fredrik tänkte först hänga med, men bestämde sig sen för att stanna hemma med Sune. Det brukar bli så, han är inte så mkt för att gå ut, tyvärr. Fast det är iförsig väldigt kul att gå ut utan honom oxå :P


Jag köpte en väldigt fin lång skjorta på Monki idag som ja tror att ja ska ha på mig ikväll om jag vågar, den är lite för fin för min smak egentligen. Idag har ja ju vart på stan hela dagen med Cajsa, och det var underbart mysigt att träffa henne igen. Och jag tycker att hon ska tvinga med sig sin kille tillbaks till Uppsala istället. Solna är för töntar Cajsa, kom tillbaka!!!

Nu ska jag ringa min kära bror å fråga om han ska följa med ikväll. Så får vi se vems tur det blir att ha karatefylla den här gången, hahah. Nä, det blir en lugn kväll ikväll.

Simma lugnt, vattenpölarna börjar bli djupa. Skitväder.

Ny design!

Det här var ju inte det lättaste. Jag tänkte att jag skulle ge mig på att fina till bloggen lite. Men jag och  internetgrejer går ju inte ihop. Kan det vara för att jag skolkade kanske 90% från webbdesignen? Hmm.. Iaf, man kan bara välja massa fula grunder, sen måste man koda om från det. Jag lyckades med kanske 10% av vad jag försökte med. Så nu får det se ut såhär tills det löser sig på nåt sätt.

Snart börjar 10 orsaker att hata dig. Det är en sån där härlig collagefilm. Så jag ska ta mig en bit kladdkaka och en kopp te, och njuta av filmen några minuter innan Sune säkert vaknar. Han sover så himla oroligt hela tiden, pruttar som bara den. Idag och inatt extra mycket, antagligen för att ja mixade ner medwurst i hans potatis och morots-mos igår. Mamma berättade att den är lite rökt, och att bebisar kan bli gasiga av det. Men när han vant sig så blir det bra. Fast han är väldigt gasig och sover oroligt annars oxå. Ska ta upp det på läkarbesöket på BVC på måndag, fråga om han kanske kan va överkänslig mot nåt, eller så. Sempers magdroppar testade vi med när han va mindre, men märkte ingen skillnad, så ja tror inte dom funkar nu heller. Det skulle ju va skönt både för honom och oss om man inte behövde vagga honom till sömns minst en gång i timmen. Han kräver i för sig inte så mycket, man rättar bara till honom så han ligger på sidan igen, vyssar lite och så sover han igen. Oftast. Om han inte panikskriker och bara måste ha lite god välling. Men det är konstigt vilka superkrafter man får. Jag har inte sovit en hel natt på 6 månader. Trodde att ja skulle sova ikapp när ja va borta å jobbade på lägret, men då var de ju sena nätter å tidiga mornar, så de blev inte mkt mer sova av där inte. Men det är ju helt lugnt, ja klarar mig på den sömn jag får, det är mest konstigt att man faktiskt gör det. Det hade ja inte klarat av innan Sune kom. Superkrafter!

Dom senaste tre dagarna har ja fått mer ordrar än vanligt på webbshoppen, de e kul som fan! Så glid in du med å handla, när den ändå är het.

Visst ja, idag hittade vi en superfin overall på Lindex som Sune ska få. Hade tänkt köpa en overall i guld till honom som ja hittade på pippilotta.se, men den blir nog lite liten för den största som fanns kvar var 74, så den här blir bättre. Helst av allt hade ja velat ha förra årets overall från Mexx, som ja aldrig hann köpa innan den va slut. Kamouflage. Jag har googlat mig till huvudverk flera dagar i rad nu för ja letat efter den, men den verkar va lika svår att hitta som en grön kamouflagevagn. Så jag ger upp. Det får bli den här brunrutiga från Lindex. 

Nä, nu e de filmdax!  

Nån gång skulle det ju ske...

Idag var ja å fikade med mamma, Sune hade käkat å jag skulle flyga lite med honom och sen pussa honom. Precis när jag hade honom ovanför huvet och skulle säga puss å pussa honom så la han en spya rakt i min mun. Hahah. Fett fräsht!

Annars har de vart en lugnt dag, hängt på stan å mest inte uträttat nåt vettigt. Imårrn ska ja träffa Cajsa. De va länge sen, å ska bli väldigt kul.

Nu ska ja plocka ihop lite ordrar å sen försöka få gnällsune att somna. Han har vart gnällig hela eftermiddan av nån mystisk anledning.

Ingen lägenhet...

Vi var å kollade på lägenheten, men det var inget tyvärr. Den skulle enligt beskrivningen vara 57,8kvm, och våran gamla lägenhet på Geijersgatan är 56kvm och känns mkt större. Den var jättefjuttig och mycket ofräshare än vad bilderna visade. Som vanligt. Jag hatar när dom tar bilder med vidvinkel så det ser mkt större ut, man blir ju så besviken! Uteplatsen var dock väldigt fin, men det räcker ju tyvärr inte.. Så det är bara att leta vidare. Det är ju ingen brådska att flytta, men ja e så jäkla sugen på nåt nytt, och en UTEPLATS!!!!!!! Jag skulle vilja ha ett mysigt hus nära stan helst av allt, med stort lyxigt badrum med jacuzzi och en liten pool i den blomstrande trädgården. Men när ska man ha råd med nåt sånt?

Sune älskar sin nya säng, han sover jättebra i den. Inatt åt han bara en gång. Ja va säkert upp 20 ggr och vyssade honom för han vaknar till å e ledsen, men det va skönt att kunna få honom att somna om utan välling. Men runt fem i morse så gick det inte längre utan mat, han var helt hysterisk och det enda som fick honom att bli tyst var flaskan. Efter det vart det massa vyssande igen tills vi slutligen gick upp vid halv nio. Men det känns iaf väldigt skönt att han bara åt en gång, för det har vart extremt mkt ätande senaste veckorna.

Såhär fint blev det iaf med sängen:



Madrassleverans!

Som ja skrev så glömdes ju madrassen till Sunes nya säng, och nu på morgonen ringde dom från Babyland och hade själva upptäckt det. Dom sa att det bara var att komma å hämta den, å ja sa då att vi inte hade nån bil. 5 minuter senare stog en snubbe från Babyland här ute på parkeringen och gav mig madrassen. Härligt att det finns ställen med bra service i den här stan, de e inte varje dag man stöter på både trevliga å hjälpsamma butiksbiträden. Sweet!

Nu vill ja att tiden ska gå fortare så att det e visning snart. Jag har redan flyttat in i den lägenheten i mitt huvud, och planerat allt som ska göras om. Så jag hoppas verkligen att den e som jag hoppas, och att Fredrik oxå gillar den. Och att vi sen vinner budgivningen. Då är problemet bara att det är tre månaders uppsägningstid här. Men det löser sig nog på nåt sätt.

Sune sover i sin egen säng!

Idag kom sängen, Daniel va shysst å skjussade ut oss för att hämta den. Grabbarna hämtade säng å ja handlade sängkläder på ikea. Sängen va för stor för bakluckan, så ja å sune fick ta bussen hem så dom kunde fälla ner sätet.
När ja sen skulle börja montera ihop sängen sa ja till Fredrik "Hur mycket ska vi slå vad om att nånting saknas?". Han trodde inte att nåt skulle saknas. Men synd att vi inte slog vad om nåt dyrt, för ja vann såklart vadet. Madrassen saknades. Det står i Babylands katalog att det ska ingå en madrass, men inte fick vi nån. Som tur var hade vi en i källaren som passade perfekt efter lite finslip med saxen. Men imårrn ska ja ringa å säga åt dom att dom får skicka hit en madrass. Sune har legat å busat i sängen nu, han verkar gilla den. Sen somnade han med ett stenhårt grepp om mitt hår när ja stog böjd över sängen å vyssade honom till sömns. Rör man sig precis när han somnat så vaknar han direkt, så man måste vänta in djupsömnen, så ja stog där med böjda knän å böjd rygg i drygt tio minuter. Så nu sitter ja här svettig med mjölksyra i benen å värk i ryggen. Men det äre värt, för nu sover han så gott i sin säng. Men ja behöver vila nu, för de va jobbigt att först göra våfflor till Fredrik å Daniel, sen skruva säng, sen hämta madrass å sen söva Sunny. Puh.

Förutom det så har ja hängt me Josse idag. De va mysigt, som vanligt. Imorse träffade ja en journalit från Relation som intervjuade mig. Gick bra hoppas jag.

Imårrn klockan tre ska vi på visning på en underbar och billig lägenhet. Så jag håller tummarna för att vi kan lyckas få den. Två uteplatser!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! En på framsidan, det ser lite ut som ett radhus, och en stor fin med gräsmatta å blommor på baksidan. Sweet!

Nä, bums i säng nu. Sov gott!

Härligt me kalas!

Igår kväll var det kalas, Sunes halvårsdag firades. Det var supertrevligt, och så mysigt att ha massa folk hemma. Vi käkade musse piggvåfflor, tårta och drack kaffe/te. Sune fick massa fina presenter. Hans kompis Oliver var här, och dom badade tillsammans i Sunes balja. Se bilderna här nere så förstår ni hur mysigt vi hade det:








































Bakissöndag!

Igår kväll var ju tanken att vi skulle gå ut med Marcus, men han hade råkat dricka aningen för mycket, så han spenderade källen hemma istället. Ja å Josse drog iaf in på BJ å hade väldigt trevligt, goda shots å fruktiga drinkar. Kom hem till mamma runt fem imorse och hoppade ner i Jossan säng å sov typ till halv tio. Så idag har ja vart rätt seg å lite lagom bakis. Har hängt hos mamma hela dan, sen blev de liten kräftskiva nu på kvällningen. Dock inga kräftor för mig. Hela familjen samlad, förutom Fredrik tyvärr. Det var länge sen.
Men vi hade helt enkelt en lyckad kväll ja å Josse iaf, men jäklar va mkt segare ja har blivit dom gångerna ja gått ut nu efter Sune kom, om man jämför med innan. Ur form. Men det är ju inte så konstigt. Vi blev fångade på bild av en vimmelfotograf oxå, det blev såhär:

Best sidekicks for life!

Brorsan is back!

Ikväll kommer Marcus tillbax till stan, känns som evigheter sen vi sågs. Vilket det var oxå. Men det ska vi ta igen ikväll, vi ska ut å festa. Förferre hos honom, sen ska vi till BJ. Det ska bli väldigt kul. Just nu sitter ja å väntar på att Josse ska komma hit så ska vi käka. Sen ska vi till mamma å lämna Sunny där och efter det hem till Marcus. Fun fun!

Igår va ja på stan å handlade halvårspresenter till Sune, en bra ursäkt att få köpa extra mycket. Det blev en del paket. Ni får se vad det är på måndag när han öppnat dom!

Idag har ja strukturerat om i lagerrummet här hemma. När ja skulle ta ut ett par brallor igår ramlade massa kartonger sönder, och hela rummet såg ut som en sopstation. Men nu har ja fått ordning på det mesta. Får bli mer fix imårrn.

Nu ska ja passa på att sminka mig medans sune sover så snällt.

Reeeeegn...

Idag har jag vart och blivit fotad till tidningen Relation, ska träffa en journalist från tidningen nästa vecka. Det ska bli kul. Hoppas det blir ett bra repotage. Skulle ha vart med i branshtidningen Sko & Mode nu senaste numret, men det fick inte plats, så det blir nästa nummer istället. Sune var hemma med Fredrik när ja va i studion. Efter det var det återigen dags för ett sjukhusbesök ang handleden, som vanligt var dom nästan en timme försenade, inte bara ja som vart trött av att vänta, en gubbe satt breve mig å snarkade för fullt. Vilket va typ enda anledningen till att ja själv inte somnade. När jag sen åkte hem med bussen lyssnade ja på mp3, och solen sken för en stund, så kom en Leela Jameslåt igång på spelare, den heter Rainy. Precis då öste regnet ner igen. Va rätt coolt sammanträffande.

Nu har Sune precis käkat mixad 12månadersmat, ja köpte fel sort så det va stora bitar i. Men då kom mixerstaven till användning igen, så sörplade han i sig allt. Kladdade som bara den, för han lekte maskerad under tiden. Temat var "Mest hatade mannen genom tiderna".
Resultat:
 

Men så kan man ju inte se ut, så det blev duschen direkt efteråt:




...och nu sover han som en stock!

Impulsshopping, återigen!

Kl 15.38 satt vi i soffan i sovkläder fortfarande och kom på idén att vi skulle ta nästa buss till Babyland och köpa en säng till Sune. Jag kollar busslistan och nästa buss går 15.48. Bussen efter går inte förrän en halvtimme senare, och det är för lång tid att vänta. Så vi panik klär på oss alla tre, slänger ner välling i vagnen och rusar till bussen. Vi kommer till å med 2 minuter före bussen. Det är rätt bra jobbat tycker jag, klä på tre personer och ta sig till busshållplatsen på 8 min.
Barnens hus hade en hyffsad säng, men Babyland hade en finare. Jag blev helt förälskad i den här fina Brio Sleep, som ännu inte kommit till butik, men vi blev visade i katalogen.

Den är ju fantastiskt fin i gul, men Fredrik vägrade gul och det blev en vit. Tråkigt. För den gula är ju sååååå fin. Men jag fick ge mig för en gångs skull, vilket jag såklart ångrar nu. Den kostade mer än vi tänkt oss, 3500. Men den går att bygga om så att Sune kan ha den tills han är 6-7 år enligt beskrivningen. Så det blir ju ändå billigare än att köpa flera olika sängar. Sweet. Den kommer om max 14 dagar. Så vi hinner städa och möblera om tills dess, så att den får plats i vårat minimala sovrum. Om vi är riktigt duktiga på impulsshoppingsområdet kanske vi till å med har ett hus eller lägenhet tills att sängen kommer. Hmm. Eller kanske inte.
Nu kom jag på att vi inte ställde en enda fråga om sängen typ, ens inte om madrass ingår. Men det hoppas jag verkligen. Annars blir det ännu dyrare. Det återstår att se. Vi mötte iaf upp Sunes farmor ute vid Babyland och åkte med henne hem. Vilket var väldigt passande eftersom spöregnet dök upp precis när vi gick ut från butiken. Vi hade tänkt gå in på Ikea å käka lunch, men det lockade mer att få skjuss hem. Och på så vis sparade vi antagligen massa cash oxå, eftersom man aldrig går tomhänt från Ikea.

Nu ska ja fixa lite innan vi ska bege oss hem till systeryster å kolla på Jiddra inte med Zohan och käka mat. Grattis till mamma å pappa som firar 26 år tillsammans, självklart ska dom ut å fira. 
Jag tycker att ni är:  

 och


Nu så!

Här kommer det några bilder. Har kommit in i nån slags fotosvacka, tar mkt mindre bilder och orkar inte ladda upp dom. Dåligt. Jag ska skärpa mig!

Inatt åt Sune en gång bara, runt sju imorse, så det är ju egentligen morgon. Men han fick lite välling då, och somnade snällt om. Det är lite skillnad från hans vanliga rutiner då han ska käka minst varannan timme. Dom tre senaste nätterna har kan käkat mellan 6-10dl per natt, och det har resulterat i supermkt kiss, så jag har vaknat av att han ligger i en pöl i samma storlek som han själv. Stackarn.
Nu har han precis fått sin morgongröt, och rejsar nu runt i gåstolen för fullt.











Världens sötaste!

Sune fyller ½år!

Den 18 augusti blir Sune 6 månader, och vi tänkte då ha halvårskalas för honom. En bra ursäkt till att ha en mysig Get together och träffa alla som vi tycker om. Känner du dig träffad, säg då till att du tänker komma så att våffelsmeten räcker.

Ja köpte ett coolt våffeljärn idag som gör Musse Piggvåfflor, så vi tänkte att det kommer bjudas på tårta och våfflor. 

Alltså;
18 augusti hemma hos oss på Fyrisvallsgatan 16. Typ klockan sju.
O.s.a senast fredag, vore toppen.

Bilderna på Sune är jag för trött för att lägga upp, så ni får hålla er en dag till. Har vart på stan hela dan idag, först fikat med Bea och Elton, sen kom Jossan å vi hängde lite på stan. Hängde med henne hem och tänkte bli bjuden på käk, men Josse ringde och ja bestämde mig för att hooka med henne istället, eftersom hon ska bort resten av veckan. Vi gick runt hela stan för att hitta nån hyffsad mat, men antingen är de bara skitställen, eller så är det stängt på dom bra. Så det slutade med brugare å sallad nere vid ån. Det var mysigt.

Nu ska ja lägga mig innan jag somnar med huvet på tangentbordet.


Hemma igen.

Har vart på diabetesläger en vecka å jobbat. Underbara kids, men hemskt dåligt väder. Har vart där 4 ggr som barn å nu 5 ggr som ledare, och aldrig har de vart så här dåligt väder. Bara regn regn å regn. Men vi hade kul ändå. Två barn va speciellt underbara, och den ena liknade Björn Gustafsson, så ja försökte gifta bort honom till Jossan, och den andra tänkte ja adoptera. Men de gick inte igenom nåt av det. Får jobba hårdare på det sen.

Är suuuupertrött nu å tänkte sova. Vi har kollat på film ikväll, En natt på museet, som vi av nån anledning inte sett än, trots att våra två favoriter Ben Stiller och Owen Wilsson är med. har hört att den ska va dålig, men jag tyckte den var rolig. Den duon kan ju inte misslyckas. Dom e bäst. Den andra filmen hette Himlens hjärta eller nåt sånt, kommer inte ihåg. Mikael Persbrant var med. Den var helt ok för att vara svensk film.

Imårrn kommer Josse hem. Vi har träfats en dag på en månad, imårrn ska vi tokhänga, sen e hon borta en vecka igen. Så det blir seriöst kvalitetshäng imårrn.

Har inte haft kamera på lägret så ja har inget att visa. Men idag blev det några fina bilder på Sunny, dom får ni imårrn.

Det var för övrigt skitjobbigt att va utan Sune och ja exploderade när dom kom å hämtade mig, började gråta och kände mig svimmfördig när ja såg sune, han hade blivit superstor.

Min moster fick barn häromdagen, och jag fick då alltså en till kusin. En söt liten kille på drygt 4kg. Troligtvis Elton eller Elvin ska han heta. Längtar tills vi kan åka upp å hälsa på krabaten. Sune kommer se ut som en heffaklump i jämförelse, för han har biffat på sig rejält. Riktig tjockis. På tal om tjockis. En av föräldrarna till en unge på lägret sa att sune va så söt och rund. Då svarade jag glatt "Ja, en riktig knubbis e han". Det här fick jag tillbaka: "Ja, precis som sin mamma. Man har ju alltid råd att äta iaf". Hahaha, TACK för den du.

Nej, NU är det dags att sova. Men vi är på hus och bilhumör, så vi kollar blocket å hemnet så seriöst nu att det nästan ryker om datorerna. Så det är väl bara att bestämma sig för att sova. Nu.

Rosa elefant!

Idag fick Sune sin efterlängtade rosa elefant! YEAH!

Sunes första utlandssemester!

Vi har haft en grym semester, och det finns så himla mycket kul att berätta, men jag är trött som en gris och vill slänga mig i soffan med den uppskurna vattenmelonen. Men ni kan kolla bilderna från dom tolv dagarna i spanien respektive tre dagarna i london under länkarna nedan.


http://www.facebook.com/album.php?aid=45009&l=c0f6c&id=619592282 
http://www.facebook.com/album.php?aid=45011&l=23481&id=619592282
http://www.facebook.com/album.php?aid=45015&l=689cf&id=619592282

Lite av det som hänt är att Sune lärt sig bada, han tyckte inte alls om att bada innan vi drog. Men efter att ha badat i poolen varje dag är han nu en riktig fisk. Vilket känns skitkul. Resan till spanien gick superbra, vi överraskade mamma, pappa och jossan med att komma en vecka tidigare än planerat, därför jag inte skrev nåt i bloggen innan vi drog, för då hade dom ju sett det. Flyget tog drygt 4 timmar, sen åkte vi taxi till bussen som tog oss till Nerja. Sune var grym hela tiden, sov sig genom i princip hela resan, och gjorde sina stolta föräldrar ännu stoltare. Resan från Spanien till London gick lika bra den. Resan från London och hem gick mindre bra, jag var/är tokförkyld, sune fick nog lock för öronen på planet, för varje gång jag fick lock började han gallskrika, så jag tippar på att de slog väl lock för honom med. Så han va lite lätt hysterisk mestadelen av tiden hem. Värsta skakiga landningen gjorde dock att han slocknade på studs, han gillar buller å skak. Så vi tog oss hem i taxin bra iaf. Förutom att ja höll på att få ett utbrott på chauffören, man måste betala hundra spänn för bilbarnstol, och då tycker jag att den ska sitta rätt fastspänd när dom kommer. Istället låg den lös i sätet, chaffisen visste inte hur den skulle sitta. Så det slutade med att jag och pappa bråkade fast den med lagom mycket våld, å ändå satt den inte rätt, men den satt hårt. Annat var det i London där man slängde in vagnen breve sig och fick välja själv om sune skulle va i vagnen eller knät.

Om jag hinner/orkar ska jag skriva lite info brevid bilderna som länkarna går till imårrn. Men jag tror inte jag kommer hinna. För på söndag drar jag till Sandika och jobbar en vecka på lägret för barn med diabetes. Det ska bli skitkul, hoppas bara förkylningen släpper tills dess. Är jag så hes som jag är nu kommer barnen knappast höra mig när ja ska agera lekledare. Eftersom ja ska va borta en vecka är det dags att sluta amma oxå, och idag har jag bara ammat en gång, och nu känns det som att mjölkstockningen är på väg igen. Så jag hoppas att mjölken tar slut snart.

Vilken dag som helst kommer min nya kusin till världen. Ska bli så kul!!!

RSS 2.0