KUUUUUUL!!!

Igår efter jobbet blev ja bjuden på ett glas vin av Kickan å mamma, och då kom ja på den brillianta idén att jag, tina, bea, josse å marcus skulle gå ut på kvällen. Bea kunde inte, å Marcus skulle ta de lugnt för han va i Romme i dag å behövde va fräsh till det. Ja å Tina mötte upp Marcus en sväng på KB och gick sen till Josse för att dricka lite moranissar å cider. Sen blev det BJ. Inte så mkt kul folk ute, men vi hade asroligt ändå. Va sjukt mkt folk som hoppade på mig å frågade om de va ja som stog för Marysoul, å berömde grejerna å tyckte att de gick så bra. Till slut blev ja lite lack, för alla tjatar om att det är så bra, men dom handlar inte. Och de sa ja till nån oxå haha. Men det verkar som att de börjar sprida sig ordentligt nu för de e många som snackar om Marysoul för tillfället, det är ju kul. Ännu roligare hade vart om det gick bättre så ja kunde fortsätta... Men vi får se hur de blir med allt. Sålde fyra par jeans idag när ja jobbade. Bra!
Ja sov hos Josse för ja pallade inte gå hem, sen har vi hängt hela dan, först i butiken sen på stan. Superlite folk på stan idag. Kanske beror på det iskalla vädret.

Nu är ja iaf hemma å väntar på att Sunnyboy ska vakna så ja får mysa med honom. De blir en lugn hemmakväll, orkar mig inte ut i kylan å hem till päronen ikväll, så ja skippar middagsbjudningen. Man skulle ha ett körkort!

Nu ska ja packa i ordning den rekordstora ordern som har trillat in under dagen på webbshoppen! :)

Visst ja!

Jag fick en julklapp av Fredrik idag, en nackmassage-grej. Har den på nu och allt skakar haha, men det är väldigt skönt. Är som en sån där stödkrage som grannen i Beck har. Eller som en flygplanskudde. Och så vibrerar den jättesnabbt å ganska hårt. Braaa :) Men man blir lite yr i huvet haha .

Shop shop!

Gårdagen var lyckad, vi hade jättekul. Var på KB hela kvällen, det var gayklubb. Intressant haha, mycke roligt folk. Idag har ja hängt med systeryster på stan hela dagen och spenderat alldeles för mkt pengar.
Blev en mjukisoverall från Monki, några linnen från Gina, tre par sneakers å sen när ja kom hem internetshoppade ja ett par jeans och två par mjukisbrallor. Jeansen från LRG och mjukisarna från Pelle pelle, ett par grå och ett par lila.
 








Ja, jag är nöjd med dagsens shopping, en aning ångest över kostnaden, men vad gör man inte, måste ju ha skor på fötterna å byxor på benen! :)

Imårrn blir det mellandagsreastart på Frid & Fröjd så det blir till att jobba i helgen. Hoppas de blir lite folk. Äckligt mkt folk på stan idag, de e bara att hoppas på att några av dom går längre än Stadsbiblioteket där det är som en osynlig mur, Uppsalas befolkning är sjukt dåliga på att gå till andra ställen än kedjorna på gågatan. Trist!

Nu blir det glass och komedi!


Juldagen.

Nu är julafton slut, Sune har somnat efter en lång kväll med massa dans. Så fort man säger dansa dansa, så dansar han haha, så jävla söt! :)
Har vart hos päronen och alla pappas syskon kom å hälsade på, väldigt trevligt. Alltså storbesök då ett par kommer från Sthlm och en av dom från självaste Manhattan.
Vi har ätit asgod julmat, lite av grejerna från detta repotage, som mamma och Liselott har gjort:
http://www.aftonbladet.se/matvin/article4051408.ab KOLLA IN DET!! Det är min duktiga mamma som lagat all mat på bilderna, å gjort recepten.

Jossan fick Björn Gustafsson-filmen av Sune i julklapp, sen fick hon två till av de sena besökarna haha, alla vet vad som passar Jossan :) Vi tittade på den, och asgarvade oss igenom hela. Fyfan vad han är rolig. Synd bara att den tog slut så fort, ja hade gärna kollat dubbla tiden.

Eftersom vi inte skulle ha nå julklappar i år blev det bara fullt under granen. Helt galet vad mycke klappar de blev, de mesta va dock till barnen, som vi bestämt. Sune och Jossan fick sig ett varsit berg. Sune fick massa fina saker, som han tackar alla inblandade för!!
Även jag fick ett par julklappar, jag fick en Soda Streamer av mor och far, alldeles för mycket med tanke på att det var ingenting som var planen. Jättesnällt, tack! Av Jossan fick ja apelsin-smak till streamern, och ett apelsin läppglans i fin förpackning. Tack för det!

Jag gav Fredrik dåligt samvete genom att ge honom en skitbra julklapp, en väckarklocka från märket Inependent, som han dregglade över i Spanien i somras. Han blev rätt nöjd tror jag. Och det är då det är som roligast att ge bort saker, när man träffar precis rätt.

Ikväll, alltså juldagens kväll, det är ju juldag redan, så ska jag hem till broren på förfest och sen ska vi gå ut. Det ska bli roligt. Sune ska va med sin kära mormor, för Fredrik jobbar. Efter imårrn får det va bra med fest för mig för ett tag framöver, känner att ja blivit för gammal hahah, eller ur form helt enkelt.

Igår sålde ja rätt mycket av Marysoulgrejerna i butiken, mycket för att vara mig iaf. Det var en mamma som köpte ett par jeans till sin femtonåriga dotter. Hon hade hört på så många olika håll att de va dom bästa jeansen man kunde ha, så hon va tvungen att köpa ett par. Det var kul att höra. Synd att inte fler hörde haha.

Nu börjar ögonlocken bli tunga, och herr Sune sover ju faktiskt, så det kan passa rätt bra att jag gör detsamma. Jag mår dock illa av all mat man ätit idag, så vi får se om det går att somna.

GOD FORTSÄTTNING!

GOD JUL ÖNSKAR SUNE MED FAMILJ!!!


Ettårspresent!

Igår jobbade jag, sen skulle ja å Fredrik köpa lite julklappar till Sune (som för övrigt leker skitunge för tillfället med världens aggroutbrott) men det blev inte så mkt julklappar. Fredrik köpte en. Och jag hittade ett fint OBH-Nordica leksakskök som ja köpte som Sune ska få när han fyller ett :)

Nu måste ja ta hand om monstret, sen ska ja försöka hinna färga håret innan ja ska jobba.

Gran canaria, here we come!

Tina har precis vart här. Vi har skickat in en ansökan till femmans program Charterhjältar haha, så håll tummarna för att vi får ta med ungarna på en gratissemester! :)

Sune vill absolut inte sova. Han är helt speedad. Han sov så mkt igår så han tar väl igen sig nu.

Ska jobba på Frid&Fröjd imårrn, så kom förbi å handla å ät pepparkakor om du itne gjorde det igår!

40

Sune vaknade upp med 40 graders feber så det blir en hemmakväll för oss istället. Efter en till tupplur och alvedon var det nere på 39 grader och nu sover han igen lilla tröttgrisen. Hoppas han blir snabbt friskt!

Ingen loppis!

Idag har ja vart på Gränby med Bea och Tina, det var trevligt. Alldeles för  mycket folk bara. Sune somnade i kundvagnen på min jacka en sväng. Sen åkte vi till Helena för att hämta upp Gangsatgrejerna som kommit. Fint! Sune somnade i min famn när vi var där. Han kändes lite hängig och sover fortfarande, han är väl på väg att bli förkyld som alla andra antar jag. Efter det skjussade Bea hem mig och Sune sover, så jag har kunnat röja i lagerrummet och fått fram min älskade Cassinasoffa, den ska flytta imårrn. Det kommer ett par flyttgubbar och kör den till Umeå. Jag sålde den för ynka 2500kr, vilket känns pissdåligt då en sån kostar ca 65 000 ny, och den är i superfint skick. Tillverkas inte längre i det utförandet jag har den, lila ulltyg. Men den gör ingen nytta uppställd mot väggen, den tar bara plats, och jag kommer aldrig få rum för den. Så med sorg i hjärtat låter jag den gå. Det är samma känslor som när ja sålde min älskade Fiat 127 för 2500kr. Det kändes oxå pissigt, för det var min första bil, och det var den snyggaste bilen i världshistorien. Kärlek.

Snart ska ja till Commedia å träffa resten av familjen. Visst ja, måste packa grejer till mig själv oxå. Ska sova hos mamma för Sune ska va där ikväll när ja ska träffa Josse en sväng, å sen imårrn ska ja jobba på Frid & Fröjd, så då ska han oxå va med sin mamma. Han har vart där rätt mkt sista tiden känns det som, tråkigt att va utan honom samtidigt som det känns bra att göra lite nytta ibland.

Hade hoppats på loppis på lördag, men icke. Det var juluppehåll ända till 25 januari. Så mina dryga 500 julpynt får väl skänkas bort istället. Värdelöst. Bortkastade pengar.
Tänkte att alla som handlar på Frid & Fröjd i helgen kan få ett pynt som present!

Nu måste ja ta Sune som har vaknat!

Varför??

Varför är de så jävla omöjligt att sova? Inte konstigt att Sune sover som en kratta, han har väl antagligen ärvt mina sömngener. Nu sover han iförsig bra, har sovit sen tio. Det är alltid då det är som svårast för mig att sova, när han väl sover bra.
Har gjort ett tappert försök å legat vridit mig i sängen i typ en timme, utan resultat.
Så nu sitter ja här vid datorn igen och är allmänt uttråkad. Värdelöst.
Kl halv nio ska ja gå upp för att hinna fixa i ordning oss tills dess att Bea hämtar upp oss kvar i tio. Tina kanske skulle följa med oxå, håller tummarna för att de blir så. Kan bli en mycket trevlig dag i folkvimlet på Gränby. Jag tycker iförsig inte att Gränby är särskilt kul över huvud taget, men det är en bra tidsfördrift, och när man är med folk man tycker om, så spelar det ju egentligen ingen roll vart man är. Sen har ju Barista öppnat där, så jag kan få mig en god varm chai, och det gör ju inte saken värre direkt. Barnbidraget kommer ju imårrn oxå, så det kan hända att de blir en å annan julklapp till Sunny. Ja ska dock försöka låta bli att handla nåt mer, han behöver inget mer. Men ja e värdelös på att inte handla.

Hade beställt ett par pallar från Tradera, rubriken var Barnpallar, helt NYA. Då tar jag för givet att det är pallar som barn kan sitta på. Men nu när dom idag kom på posten och båda två fick plats i en skokartong blev jag lite misstänksam. Kollade annonsen igen och det står smått att dom är 18cm höga och 19 cm breda. Och dom ser tillåme betydligt mindre ut. Det är små dockpallar. Varför skriver man då barnpallar? Visst, ja borde ha läst ordentligt, men det är inte min starka sida, så ja struntade såklart i det. Så nu har ja två minipallar som ja inte vet vart ja ska göra av. Ska boka bord till loppisen imårrn, hoppas de finns nåt ledigt kvar, då får ja väl sälja dom där för en tia eller nåt.. Trist, hade verkligen vart perfekt i hans djunglrum om dom vart i barnstorlek.



Ska man kanske göra ett nytt försök att sova? Känns rätt menlöst iförsig...

Monsterhamburgare!

Har precis ätit middag. Det blev hemgjorda hamburgare, asgoda!!! Blev helt proppmätt av knappt en burgare, så nu är ja i värsta matkomat, orkar knappt hålla ögonen öppna haha.

Bvc var ju här idag, gav inte så mycket. Ja trodde hon skulle ha med sig en våg men de hade hon inte. Men hennes son hade satt i halsen som Sune gör, å hon tipsade om överkokta makaroner och bananbitar. Båda har vi testat idag och det gick bra. Yippie!
Efter de drog vi ner på stan en sväng, köpte en julklapp till Jossan å skulle köpa lite till Sune men de blev inget. Sune fyller för övrigt 10 månader idag!! Grattis grattis! :)
Sen drog vi ut å handlade på Ica maxi, och pantade burkar, tre svarta sopsäckar hade vi, så de blev 160kr pantpengar.
Efter de åkte vi hem å ja lagade mat och här är vi nu.

Ska till Gränby centrum med Bea imårrn, ska kolla med Tina om hon vill me oxå. Ja har ju bara klumpvagnen, den får inte plats i beas baklucka tillsammans med eltons vagn, så ja funderar på om vi ska åka förbi nån barnaffär å köpa den billigaste paraplysulkyn som finns, för då kan man ha den liggandes i bilen sen, slippa släpa vanlig vagn om man bara ska till äffärn eller nåt. ska googla nu å se vad dom kostar, tror inte mer än några hundra.

Va in på Frid & Fröjd en sabbis idag och de va en tjej som testade mina jeans, så ja lyckades sälja in ett par. De va kul :)

BILDER!!!

Orkar inte ladda upp alla bilder här, tar sån tid att ladda en i taget. Men på länken har ni 39 underbara bilder på Sunnybunny! :)

http://www.facebook.com/album.php?aid=65568&l=55449&id=619592282

Kändismamma!!

Min underbara mamma var med i tidningen idag! Hennes julbordsrepotage var med i Aftonbladet, den fina skinkan prydde omslaget och även löpsedlarna har jag hört rykten om!
Så ni som e sugna på julbord nu till jul, spring till närmsta affär och köp Aftonbladet + bilaga och kolla in min mammas grymma recept!!!!

MAMMA - DU ÄR VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!!!!!

Gott gott gott!!

Nu har vi städat lite, Sune har precis somnat och jag har lagat mat.
Maten blev helt sjuuuuukt god. Till köttfärsen som är i sheperds pie'en hade jag krossade tomater smaksatta av basilika, och potatismoset som är uppepå hade jag i pesto. Och resultatet blev fantastiskt!!!
Så nu ska ja avnjuta den goda måltiden. Hade vart mysigt att göra det i soffan i lugn och ro nu när sune sover, men fredrik kollar på ett program med den där dryga snubben på nån alternativ tv4 kanal, plus eller hundra eller nåt sånt. Han ska slaffsa och jaga och va allmänt ofräsh, så honom vill ja inte se när jag äter. Usch. Men Fredrik tycker han är bra av nån anledning.

Hembesök!

Ja kom på att vi ska få hembesök av BVC imårrn. Inte bra. Det ser ut som skit här, det är extremt stökigt och vi kommer garanterat få underkännt i barnsäkerhet om vi inte tokstädar. Så det blir dagens mission. Urk.
Jag mår bättre idag, nu är ja bara jätteförkyld. Sune är hemma igen efter en natt hos mormor, han är glad och snäll. Busar med sina saker i vardagsrummet. De va väldigt tomt utan honom, men ja va helt slut å slocknade rätt omgående igår så ja hann inte sakna honom allt för mycket. Konstigt att sova en hel natt utan att vi störd, vaknade vid fyra och var klarvaken, men lyckades somna om igen, för att ja innerst inne va helt slut.

Jag har tagit fram köttfärs, för ikväll blir det Shepperds pie. Eller hur det nu stavas, kommer ihåg att pappa kommenterat de förr hur det stavas men jag orkar inte leta rätt på det. Gott är det iaf.

Ska sätta på hög musik nu så ja får lite mer städhumör, och så att Fredrik vaknar.


Piggelin

Nu har ja slitit upp fredrik å fått honom att gå å handla lite åt mig, potaits å purjolöksoppa, och piggelin bland annat. Så nu kanske ja kan få i mig nåt. Hade hoppats på att få ta en lång varm dusch innan Fredrik drog till jobbet, men han va rädd att bli smittad, så han drog direkt. Tur att Sune är världens snällaste unge så jag klarar mig själv iaf. Jättevårt att bara ens mata honom, känns som ja äter, så ja har spytt direkt efter. Men nu senaste matningen klarade jag mig, även att sune satt i halsen och spydde, sekunden efter att ja tänkte "vad skönt att han inte spytt på ett tag nu".

Piggelin, here i come!

Influensa.

Sune och jag somnade vid sextiden, tror inte kan kunde sova först för ja mådde så dåligt, men till slut slocknade han.
Jag pratade med min diabetessköterska nyss, hon tyckte inte ja hade tillräckligt med ketoner för att det skulle va så dåligt, så hon trodde jag hade fått influensan. Min a tänder gör ont som satan, hela kroppen värker och ja orkar knappt lyfta Sune. Helt svag. Och kräks med jämna mellanrum. Men ja mår inte illa förrän precis innan ja måste tömma.
Skitgrejer. Ja som pratade häromdagen om att man borde tagit influensavaccinet.
Ska dra upp Fredrik vid två tänkte jag, så ja får vila ett par timmar innan han åkter till jobbet iaf, så ja orkar med Sune. Stackarn, han satt å gallskrek och ropade mamma medans ja spydde sist. :( Hoppas inte han blir dålig oxå!!


Vilken natt...

Sune somnade ju i bra tid, men sen skrek han som en gris en gång i minuten typ, i kanske femton sekunder... Kl två gav jag upp efter att ja spytt. Vi gick upp å tittade på tv, han blev nöjd. Jag mådde askonstigt och tog ktontest, hade 0.1. Det är typ inget alls, blev lite orolig ett tag att ja skulle behöva åka till sjukhuset, får man inget insulin bildas ketoner och man blir syraförgiftad. Men det var ju lugnt, men kroppen mår väl inte så bra så ja spyr en del. Sune är omöjlig att få att somna om, ingen välling kvar heller. Kl är tio i fem nu och han är supertrött. Fredrik kom nu som en räddande ängel med godis till mig och välling till Sune. Så ja ska göra en flaska och försöka få honom att somna, sen ska ja äta godis framför tvn och försöka slumra till själv.

Usch!

Idag har ja vart på stan med min kära bror, det var mycket trevligt. Sen drog vi hem till mamma å pappa för en släktmiddag innan delar av släkten flyger till Spanien imårrn bitti. Hade önskat att ja va en del av den :)
Nåt mindre trevligt är att min pumpnål har var ursliten i en tid, jag har ingen aning om hur länge, det jag vet är att ja mår skitdåligt. Började må dåligt hos mamma, mådde illa som fan, värre på vägen hem och när ja skulle lägga SUne, som ja trodde skulle somna på en gång för han va så trött, då kändes de som pulsen va uppe i 200 och att ja skulle spy när som helst. Till slut slocknade han och ja märkte då att nålen inte satt kvar. Har tryckt in lite insulin nu, hade 20 i blodsocker. Så ja hoppas de blir bättre snart. Är trött som tusan men vågar inte lägga mig förrän blodscokret är bra.
De senaste tre kvällarna har Sune somnat senast tio, vilket är väldigt skönt. Han vaknar mycket på nätterna ändå, men det är iaf skönt att få en stund för sig själv och slappna av på kvällen.



Svar till Hanna som kommenterade mitt inlägg "Packat":
Jag respekterar att du vill lägga din dotter tidigt, och vill gå upp tidigt, och därför förväntar jag mig detsamma tillbaka. Att du respekterar hur jag väljer att göra. Samtidigt som jag berättat för dig att ja testat mycket olika grejer för att få honom att somna på kvällen. Men alla barn är olika, alla barn sover inte bra. Sune smågråter inte, han blir heeelt hysterisk på en gång om jag inte tar upp honom när han är ledsen. Självklart har jag testat att vänta för att se om det går över, men det gör inte det. Jag känner mitt barn bäst, och därför borde du lita på mig när ja säger att han inte kommer sluta gråta och somna av sig själv.
Det finns ingen jävla regel att man ska gå upp klockan sju på morgonen, och att det är bevisat att barn mår bättre av att sova som din dotter gör, det skulle ja vilja se. För barnen i medelhavsländerna då, som nog har sovrutiner mer lika Sunes, mår dom dåligt då oxå? Och på vilket sätt skulle Sune må dåligt? Det får du gärna bevisa. Han är den gladaste unge jag träffat, och i princip ända gången han är ledsen är nattetid när han vaknar och är hysterisk emellanåt. Men det har inte att göra när han lägger sig, utan jag tror snarare att han drömmer mardrömmar då dom brukar göra det i den här åldern. Sen att han vill äta minst en gång per natt kan jag inte strunta i heller, för han ger sig inte med skrikandet förrän han fått vällingen och då somnar han snällt om. Anser oxå att om han verkligen vill ha välling, då kanske det är att han faktiskt behöver den.
Och självklart är jag trött, han är uppe sent på kvällarna och sover skitkasst på nätterna. Hans pappa jobbar natt och sover därför mycket dagtid, så dom flesta dagar är jag själv med honom hela dagarna, och hela nätterna. Då kanske de inte är så konstigt om ja säger att jag är trött ibland?
Det kommer säkert bli tufft att ändra rutinerna när han ska börja på dagis, men det skulle ju va lika stort projekt att göra det nu. När han blir äldre förstår han mer och man kan förklara. Och det är ju bara jag som kommer få ta smällen, du kommer inte märka av att jag behöver ändra hans rutiner. Tre senaste nätterna har han lyckats somna runt nio, idag tio. Det är ju jätteskönt, men han sover likförbaskat till klockan tio. Imorse mådde ja dåligt vid sju och han hade kissat igenom blöjan, därför drog ja upp honom och bytte kläder och blöja. Hade ja dragit upp honom för morgonen hade han inte alls blivit glad. Han va supertrött och ville sova mer. Varför ska ja då gå upp klockan sju och väcka ett litet barn som sover? Ett barn som sover behöver sova, bara för att klockan säger sju behöver inte ett barn vakna, tycker jag.

Min son får sova när han är trött, och han får vara vaken när han är pigg. Så enkelt är det. Att lägga ett barn som inte är trött funkar säkert för vissa/många. Men det är inget för mig. Har inte så mycket mer att säga om saken...

Tält funnet!

Nu hittade ja ett grymt djungeltält på ebay till Sune. Med djungel-ljudd-effekter! SWEET. Mailade å fråga fall dom kunde skicka till sverige. HOPPAS!
11 dollar bara. Det är ju gratis. Ebay är min nya drog haha

Ang. vagnen!

Svar till Paula: Haha, Ipoduttag är ju det bästa! Sune brukar ha min mobil med musik i vagnen, asskönt att få ha mobilen ifred men han har ändå sin musik :) Därför är de så bra haha.

Ja köpte precis en till vagn haha. Har ångrat mig lite om den första vagnen och mailade å fråga om ja fick byta, men fick inget svar. Så nu köpte ja den andra ja hittade, å mailade å bad dom ta tillbaka den första. Går inte det får jag väl sälja den på blocket, får nog igen pengarna, den är ju så billig. Den här handra blev de totalt 1200 spänn för bara. De e ju perfekt!

De e så små bilder, men här kommer dom. Det är den svarta ja köpte först.




Tror nr två blir smidigare, lite mindre hjul. Plus att det är en ratt på, och sidofickor haha.
Hoppas dom kommer snart. Jag längtar. :)

Jag ju jobbat på Frid&Fröjd idag, det gick bra. En incident hände. Vi har en julklappssäck utanför där folk gärna får lägga ner grejer som skänks till stadsmissionen som i sin tur ger till folk som inte har möjlighet att införskaffa egna klappar.
Det kom in en tjej, i min ålder, och frågade vad en film kostade som hon hittade i säcken. Ja berättade att den inte var till salu vilket hon förstog och la tillbaka den. Två sekunder efter tittar jag ut genom fönstret, säcken står precis utanför. Då tar hon filmen och springer. Ja blev helt blockad, stog bara å glodde. Visste inte riktigt hur jag skulle reagera haha, vem fan är så dum så man snor välgörenhet?
Inte en jäkel som handlade av mina grejer i butiken idag heller. Mycket trist.

Nu ska ja leta efter en koja till Sune, tror det blir bra i hans rum sen. Han gillar att sitta under bord, då borde han tycka om en koja med massa mysiga kuddar å grejer.

Mr. Maria

Undrar om Maria är ett vanligt killnamn i China. För jag har mailat med några olika exportföretag där, och alla skriver "Dear Mr. Maria Berger".

Tina har vart här, vi har ätit pizza å slappat i soffan. Mycket trevligt! Kidsen har underhållit varandra väldigt bra. Dom är otroligt söta ihop! Hade tänkt ta lite bilder men har fortfarande inte orkat ladda kameran. Måste nog köpa en liten digitalkamera oxå, så man har en liten smidig oxå, systemkameran e ju killing, men den e inte alltid smidig att ta med.
Sune har precis slocknat, helt utslagen av all lek. Skönt! Hoppas han sover mer än en halvtimme. Han får gärna sova för natten. Jag håller tummarna.

Imårrn ska jag jobba på Frid&Fröjd från 12-16. Hoppas att de kommer lite folk å handlar även mina grejer. Det vore trevligt!

Nu ska ja ta mig ett glas cola å klicka runt lite på nätet tills jag tröttnar.

Fullt ös!

I torsdags drog ja ju till Frid&Fröjd med allt å vi fixade i ordning på kvällen. Snackade med en kompis som drog med mig till Katalin för en Timbuktuspelning. Vi hade skitkul! Det blev jättefint i butiken.
Spelningen var inte asbra, men det vat skitkul att träffa folk å ja träffade lite gamla kompisar, vi drog vidare till Orange efter katalin och ja va väl hemma hos mamma vid tretiden. Jag sket i att gå hem, kändes bara jobbigt så ja sov kvar. Sov ett par timmar sen var det dags att jobba. Var på Frid&Fröjd hela dagen igår, affärerna för min del gick inge bra igår, får se om de kommer igång snart för det skulle va bra om ja lyckades sälja av lite. Stängde butiken vid sextiden och då gick jag hem i ösregnet och gjorde mig i ordning, sen hämtade Tina mig. Vi åkte hem till henne och käkade middag och drack päronvodka. Sen tog vi en taxi ner på stan, upp en sväng på Terassen där vi blev bjudna på cider av några gamla lågstadiepolare från Storvreta som vi träffade. Trevligt! Efter det mötte vi upp Marcus och hans kompisar på Escobar å dansade lite till den sämsta jävla musiken någonsin, va så dåligt så man blev förbannad. Ja va rätt sur i kön oxå för typ 10 jävla idioter trängde sig. Så till slut sa jag till en av trängarnas kompisar som kom för att oxå tränga sig, att om du tränger dig får du fan en smäll. Då trängde dom sig inte. Dom spelade för övrigt typ house eller nåt sånt skit där inne. Förstår inte vad det är med folk, varför väljer man att spela musik som låter som jag kan tänka mig att det gör i en stor industrifabrik. Inget för mig! Men vi hade kul ändå.
Efter Esco blev det en sväng till Max, träffade cykeltaxicalle där utanför. Han frös om fötterna, hade knappt nå kläder. Funderar på att fixa nåt varmt klädpaket å ge honom i julklapp. Det skulle han nog uppskatta! Han har ju ingenstans att bo, men fick sova i nåt torp i Östervåla ibland, så då cyklade han fem mil dit för att sova lite å sen fem mil tilbaka för att jobba. Och ibland blev det bänken. Jag tycker verkligen så himla synd om honom, men han är en riktig jävla kämpe!
När dom som ville ha mat hade ätit (en liten paus för att Marcus skulle hota en slibbig snubbe som stötte på mig att han skulle bli nerslagen om han inte slutade, jag har världens snällaste bror) så hoppade jag, Tina, Putte, Marcus och en till som ja glömt namnet på nu, in i en taxi å åkte hem till Putte. Tina tog en tupplur på toagolvet medans vi andra lyssnade på musik. Som inte va så bra där heller, de va massa sånt där skrik oxå, fast mer metal-punk-skrik å så. Bättre än House iaf. Vid halv åtta bestämde vi oss för att sova en sväng allihopa, men då vaknade Tina och vi bestämde oss för att ta en taxi hem istället. Ja sov till tolv å sen har ja mest slappat.
Tina kommer över snart så ska vi käka pizza å slappa i soffan.

Summan av kardemumman, som man brukar säga, är att det har varit väldigt roliga dagar! Kul att det händer lite ibland, och jävligt kul att träffa mycket folk.

Packat!

Nu är allt packkat inför avfärden till Frid&Fröjd, ska bara vänta på att Sune och Fredrik vaknar så drar vi.

Såg att ja hade fått en kommentar om mitt inlägg "Lugn dag" av någon Anna. Att det inte är bra för små barn att titta på tv.
Av vilken jävla anedning skulle det inte va bra? Då kan man alltså inte ha tvn på i barnets närhet? För när tvn är på så tittar ju barn på den såklart. Skulle dom få fyrkantiga ögon? Se för mycket fina färger och höra för mycket ljud?
Återkom när du har ett bra resonemang om varför tv är dåligt för barn.

Har diskuterat med tjej om sovtider för barn oxå. Jag tycker att ett barn som inte än går på dagis, och inte har en tid att passa morgonen efter, kan få somna när barnet är trött. Hon däremot tyckte att det inte alls var bra att ett barn är uppe sent utan ska somna mellan kl sju och kl nio. Sune gör inte det. Visst, det skulle va skitskönt, men bara av egoistiska skäl. För hans del spelar det ju ingen roll när han somnar om han ändå får sina tolv sovtimmar, vilket han får. Om han somnar kl nio sover inte han för natten, om inte jag oxå går och lägger mig. Och det är inte så ofta jag känner för att lägga mig klockan nio. Det går inte att lura honom heller, han märker direkt om jag har lagt mig för att sova, eller för att söva honom. Men om han somnar kl nio typ, då vaknar han och är superpigg en halvtimme efter. Och då är de ju inget annat att göra än att va uppe tills han blir trött igen och försöka lägga honom. Jag tror ja gjorde tio försök från halv tio igår att få honom att somna om. Han somnade nio och vaknade halv tio. Sen somnade han kvart över ett. Jag tycker inte att det känns bra att låta honom skrika sig till sömns, vilken den här tjejen jag pratade med föreslog. Jag vill att han ska somna glad, inte ledsen. Sen säger jag inte att det är fel att låta dom gråta sig till sömns, passar det någon annan, så fine, kör på det. Men det passar inte mig, och inte Sune. Jag har försökt en gång, och han vart helt förstörd. Då är jag hellre uppe med honom tills han är trött å vill sova. För varför ska ett barn som inte är trött sova? Jag själv vill ju inte gå å lägga mig när ja e pigg. Sen är han ju ibland supertrött men vill ändå inte sova, men då behövs det bara ett par tre försök innan han somnar. Jag blir tokig på folk som ska rätta och säga att man gör saker fel. För alla har ju sina egna sätt. Och passar det en familj att lägga sig kl sju, så är det ju inte säkert det passar en annan. Alla har ju sina sätt.
I Spanien till exempel, där tror ja inte att man har som "regel" att lägga barn tidigt. I somras när vi var där var ju små barn med ute på resturang sent på kvällen. Det är för varmt att lägga sig för natten kl sju, så där lägger dom nog även barnen senare. Är det fel då?

Självklart får man ändra rutinerna när han sen ska börja på dagis, det är ju självklart att han inte kan lägga sig runt midnatt då. Men då kommer han ju antagligen va helt slut efter att ha lekt hela dagen, så då blir det nog enklare att få honom att somna oxå. Plus att han kommer förstå mera, så man kan förklara att han ska sova, läsa saga osv. Vilket jag försökt ett par ggr nu, men han asgarvar bara åt böcker och ska busa med dom, så det funkar inte än. Men går man upp klockan sju på morgonen är de klart han somnar tidigare på kvällen. Men jag har ingen anledning till att gå upp kl sju på morgonen. Det passar oss bättre att va uppe på kvällarna och sova längre på mornarna. Det måste man ju få välja själv utan att någon ska säga att det är fel. För vad jag vet finns det inga sovregler för barn som man pråmt måste följa.

Jag tycker att så länge barnet är glad och lycklig, då är det bra. Och ett ord som passar bra in på Sune är ju glad.

Nu har Sune för övrigt sovit väldigt länge. Jag har hunnit packa allt, vilket inte e så lite. Jag har gjort mig i ordning, och jag har skrivit här. Så nu e det bara disken kvar. Och den lämnar jag snällt åt Fredrik för han har lovat att diska, dom senaste fyra eller fem dagarna. Så ni kan ju tänka er hur det ser ut här. Tomt i skåpen och fullt på disbänken.

Fredrik har fått en tillfällig dagtjänst för övrigt! Skitbra! Grattis Freddieboy!

Kl är 00:10

...och Sune VÄGRAR sova. Många försök har gjorts, vilket lett till att han nu busar på golvet. Ja e trött.


Shitpomfritt!!

Mamma, du frågade vad jag skulle änska mig i julklapp om jag fick önska mig EN enda sak. Den här tvn önskar jag mig:

GOD DAMN IT, vad snygg! Vissdå Jossan :)
Finns tydligen inte i Sverige än, bara Japan. Modellen heter Victor och jag älskar den.

Annars idag så har ja å Sune vart på stan, vart på Frid&Fröjd å planerat inför morgondagen då alla mina grejer ska flyttas dit och vi ska ordna en massa. Det ska bli kul. Sen blir det till att jobba på fredag och lördag, vilket oxå ska bli kul. Jag och Tina ska ut på fredag kväll oxå. Det känns bra att det händer lite, jag känner att ja behöver bli lite uppiggad, känns inge kul med alla problem för tillfället blandat med sunkigt grått väder. Man får ju knappast mer energi.

Jag ångrade mig såklart om vagnen, hittade en annan som verkar bättre från samma återförsäljare. Så ja mailade å frågade om ja fick byta. Den ja hittade nu va lite billigare. Ja sa att ja inte behövde ha pengar tillbaka utan dom kunde skicka med lite leksaker för mellanskillnaden. Var bara 45 dollar. Så vi får se hur de blir.

Nu har Sune tydligen sovi klart. Han somnar aldrig för kvällen när han somnar vid nio, ska alltid upp en sväng till.

Klockan 02:21

När man inte kan sova kan man göra annat. Vi reklamerade vagnen idag, vilket gjorde att suget efter en ny vagn började bråka med mig. Så ja har suttit hela kvällen å letat vagn med inbygda högtalare. Sverige är ju skittråkigt när de gäller coola grejer så ja fick vända mig till stora landet USA och Ebay. Jag testade gå å lägga mig men mitt huvud kunde inte låta mig slappna av, jag var helt enkelt tvungen att köpa en vagn för att få sova i lugn å ro sen. Det slutade med en Jeep-vagn med ipod-uttag. SWEET! Sprillans ny och endast 1800 svenska inklusive frakt! Hur bra som helst ju! Hoppas bara skiten håller. Med min tur så gör de väl inte det. Det visar sig. och nu kom jag på det där med tullen. Såklart vagnen kommer fastna i tullen. Skit oxå. Men nu är det redan betalt. Så de e inte mkt att göra åt. Jag längtar efter den.

Så nu kanske man ska göra ett nytt försök att sova. Innan ja kommer på nåt annat som måste handlas. Det här får bli Sunes julklapp. Men knappast den enda julklappen.

Uselt.

Nu har jag precis städat badrummet och vardagsrummet. helt slut. Kom hem från loppisen för 45 minuter sen å passade på att städa direkt för Sune är med sin mormor och morfar. Jag ska snart gå å möta dom för att sen ta oss till KB och käka. Gott!!

Loppisen gick inge vidare. Dom ggr jag vart där har det var femdubbelt med folk, minst. Nu var det inte många alls. Fick liksom sitta å vänta på att folk skulle gå förbi. Verkade inte va många bord alls som sålde. Fast det gick bra för Bea. Hon sålde barnkläder och det var dom helt tokiga i! Mina cdskivor, spel och julartiklar gick skitdåligt haha. Sålde 4 förpackningar julsaker. Har alltså endast 532 stycken kvar. Sålde kanske tio spel och skivor sammanlagt. Varav en gubbe köpte åtta stycken för 80 spänn. Dålig deal för min del men ja pallade inte tjaffsa, han hade bestämt sig för det priset.
Sen sålde ja en elektronisk aktivitetsgrej, typ babygym, som ja köpte till sune som han aldrig rört. ja köpte begagnad. så var det en tjej som köpte den för 50kr, sen kom hennes pappa och lämnade tillbaka den för dom inte hade plats. då blev jag sur. Så kan man väl inte göra. Men ja fick den såld till slut. Hoppas på bättre lycka nästa helg, vi ska sitta då med!

Nu ska ja göra mig i ordning, och vänta på min tatuerare som ska komma och kolla på ett bord vi har i källaren som han kanske vill ha. Det vore skönt, så får vi lite plats där.

Sen ska ja gå till mamma å pappas kompisar å möta upp dom där, herrn i familjen fyller år. Då borde jag ha en present med mig. Funderar på att ta en flaska svart absint och lite julgrejer. Kollade i spritskåpet och det är den enda flaskan som är oöppnad haha. Men man kanske inte ger bort sånt i present? Jag får se!

VISST JA!!! Bara för att Sune inte är med mig idag så tog han tre stycken steg helt själv!!!!!! Duktiga lilla pojken! Då kanske hans skor som ja köpte för 15kr på loppisen behövs nu i vinter. Typ vinterkängor. Sen fick han en leksak, en rottingfåtölj och så hittade jag en blöjhink för 40kr. Dom är svindyra nya. Så det var perfekt, nu slipper det lukta bajs överallt!

Tepojken.

I förmiddags var Sune helt hysterisk, så sjukt trött, orkade knappt hålla upp huvet, men istället för att sova skulle han skrika. Till slut somnade han i min famn efter många försök att få honom att somna i sängen. Han sov typ en kvart och vaknade pigg å glad. Vi åkte till Rusta med mamma å Jossan för att reklamera en bakmaskin och en dammsugare. Har aldrig vart nåt problem där förut att reklamera utan kvitto men det var det nu såklart. Första jag frågade visste inte, den andra va en bitch som va skitotrevlig å sa nej, den tredje hade ingen aning och den fjärde sa att det gick bra. Men när vi var på väg att hämta nya grejerna så ringde bitchen upp till den snälla tjejens telefon och sa att hon inte fick. Skit. jag blev asförbannad å vi gick istället till Babyland för att reklamera vagnen som är trasig i nivågrejen till ryggstödet. När den är i fullt uppfällt sittläge fastnar den ibland så man får använda våld för att få ner. Den första vi frågade var dum i huvet, hade inte tid med en reklamation på helgen så vi skulle komma tillbaka en annan dag så dom på verkstaden fick titta på det, även att det är ett fel som är jättevanligt. Tre av fyra vagnar när ja skulle köpa den hade felet, två från början och en var en reklamation som kom in medans ja höll på att köpa. Ja frågade specifikt då om ja kunde reklamera om det felet kom på min vagn oxå, och det gick självklart bra. Vi gick till kassan å frågade tjejen där, hon va trevlig men kunde inget göra. Sen kom en jävla snärta å la sig i och var skitotrevlig och jag hade lust att skrika att hon var dum i huvet. Överlägsen och otrevlig. Och självklart skulle vagnen inte krångla när hon testade så hon tyckte typ inte att de va fel. Men den första otrevliga tjejen fick känna på när det blev fel iaf.
Vi åkte därifrån med samma gamla vagn. Gick in på Ikea en sväng för att lugna ner oss med lite shopping. Det blev ett ljusrosa databord till mig, och ett lakan till Sune. Jossan fick ett rosa bord och mamma några tidsskriftsamlare. Sune fick nästan en stor gosedjurselefant men jag snålade ur i sista sekunden.
Sen gick vi in och handlade på Coop en sväng. Det var två saker jag skulle handla, diskmedel och välling. Jag glömde vällingen, det blev renskav istället som resulterade i en god middag. Men när ja nu kom på att Sune inte hade älling till läggningen blev ja lite orolig för hur fan natten kommer gå, då det är  totalt omöjligt att inte ge honom välling på natten. han kan somna utan på kvällen ibland efter mycket krångel, men när han vaknar på natten och vill ha välling finns det inget annat som hjälper. Han fick en flaska rött te med mjölk nu och han slocknade direkt när den var uppdrucken. Så det får bli te inatt oxå, det går nog lika bra.

Såg en asbra film nyss. Kicking and screaming med Will Ferrell. ASROLIG!!!!

Imårrn hämtar Bea mig kvart över nio så ska vi ut till Fyris Park, det ska bli kul! Måste skriva lista nu bara, å plocka i ordning så ja inte glömmer nåt. Håll tummarna för att ja säljer allt :)

Osovaren Sune

Idag har Sune vart igång typ hela dan. Kanske sovit en kvart MAX på hela dagen. Somnade vid nio i typ 10 minuter, sen va han vaken till typ ny. Han e galen. Förstår inte hur han orkar. Bea å Elton har vart här, vi åt god mat, kollade idol å hängde i soffan. Tänkte titta på filmen Step Brothers med Will Ferrel, men tiden gick för fort å Beas parkering gick ut. Funderar på om ja ska orka sätta igång den nu... Kanske..

Har vart på stan idag och snackat med Kickan på FRID & FRÖJD. Vi ska ha en stor julrea tillsammans i hennes butik. Det kommer bli kul. 12 december startar den. Upp till 70% rabatt. Frid & Fröjd säljer inredning, fina kläder för lite mognare kvinnor, även superfina tomtar, smycken och söta stickade barntofflor å mössor. Det blandat med Marysoul blir kul! Förhoppningsvis kommer det komma mycket olika människor i alla åldrar. Så se till att pallra dig dit om du har möjlighet!! SVARTBÄCKSGATAN 16 ÄR DET SOM GÄLLER. FRID & FRÖJD. Ligger i samma ingång som till Klädkammaren. Mitt emot PUB19. VI SES DÄR HOPPAS JAG!

Nu ska ja göra ett försök med filmen, men då kommer väl piggmörten vakna så fort ja lägger mig i soffan å slappnar av haha. Så vi får se om jag ens hinner sätta igång den. Jämt när ja tänker tanken att typ gå å lägga mig, se på tv, gå på toa, laga mat. Ja då ska han vakna direkt, oavsett om han sovit länge eller just somnat. Han e knäpp =)

Gott!

Jag lagade köttfärslimpa med brunsås och potatis till middag. Det blev väldans gott!

Skit oxå.

Imorse kom en otrevlig nyhet. En butik som är skyldig mig massa pengar har gått i konkurs. Så där rök betalningen för dom förlorade kläderna.

Bea har vart här idag, vi kollade på film. Dumpad. Den va skitrolig. Sen åkte hon hem å ja fortsatte slappa hemma, känner mig rätt slö å energilös idag. Antagligen pga företagsproblemen, och allt som hör därtill. Det blandat med skitväder blir man ju inte skitglad av.

Sune har somnat på Fredriks mage i soffan. Söt som en sockerkaka. Nu ska ja slappa lite till. Imårrn blir det andra bullar. Ska ner på stan å diskutera utförsäljningskampanj. Sen hoppas jag att det blir utgång på kvällen. Bea, Josse och förhoppningsvis Tina. Alla är lite halvpå, men jag hoppas det blir nåt. Vore kul att komma ut bland folk. Freddie jobbar så Sune ska va hos mamma.

Kung Fu Panda

Fick hem Kung fu pandafilmen igår. Ja å Sune såg den i förmiddags, den va halvbra.

Va på intervju i morse, den varade typ 1,5 minuter och jag fick jobbet. Skit. Sälja stödstrumpor på telefon, första tio passen obetalda. No thank you. Pratade med en matbutik sen, skulle komma in med ansökan, dom behövde folk. Så ja hoppas på det istället.

Annars har ja å Sune mest tagit det lugnt, dom ringde från Uppsalahem igen å klagade på våran grill if örrådet, att den är orsaken till hela husets brandrök. Och ja fick gå ner igen och konstatera att våran grill som stått i över ett år inte är orsaken.

Sunes farmor har vart på besök, Sune blev jätteglad. Han har vart hängig hela dagen, men lös upp som en sol när farmor kom. Han fick en supersöt liten gosedjursäl.

Ja hittade massa gosedjur från ja va liten nere i källaren som ja tog upp, en fårskinnfäll oxå. Bra.

Nu är ja supertrött. Sune har förvånandsvärt sovit sen halv nio, vaknat till å skrikit kanske fem ggr men somnat om till slut. Skönt. Nu ska ja gå å sova, så därför kommer han väl vakna säkert.

Ännu en dag har gått

Marina, fan vad kul, du får inte ångra dig, nu ses vi på söndag! =) Sune får va med sin mormor under tiden, orkar inte ha med honom där.

Idag har ja å mamma vart på stan, en ny barnbutik som vi kollade in. De va nog den sämsta butiken ja nånsin vart inne på. Helt värdelös. Tråkigare än barnbutkerna i spanien. va dåligt utbud och de mesta i babyblått å rosa, och helt menlöst. Den kommer inte gå runt, det kan jag garantera. Sen köpte vi munkar å gick hem till mamma å fikade. Vi käkade god middag och Sune badade. Först va han tveksam men sen släppte han loss rejält å tyckte de va skitkul, speciellt när ja slängde runt med honom så han åkte fram å tillbaka å de blev vågor. Sen kollade vi på tv och Jossan lyckades övertala mig att spela Eyetoy. Det var ganska kul, men jobbigt att man såg sig själv på skärmen hela tiden, vi såg ut som helan å halvan hahah. Jag vann iaf, vilket jossan blev lite upprörd över haha :) Men det var roligare än jag hade trott, fett jobbigt i vissa av spelen. Sen skjussade mamma mig å sune hem. Sune va trött som en åsna så han somnade direkt efter en flaska välling. Han har vart rätt arg å gnällig senaste dagarna, å nu när han vaknade å skrek kände ja på blöjan att han kissa samtidigt, och han skriker som om han hade ont, så ja fick en svag känsla av att han kanske kan ha urinvägsinfektion. Men det kan va inbillning. Men ja ska googla på det, om de e vanligt bland så små barn.


Inget byte

Telefonen ringde för några timmar sen, det vad han jag snackat byte med. Dom skulle ut på promenad å ville titta in. Ja ringde mamma så hon fick slänga sig i bilen och hjälpa mig panikstäda (TACK!!). Sen kom dom, dom verkade gilla den men den va lite för liten. Så det blir inget byte. SKIT. Jag hade verkligen hoppats, Kungsgatan hade suttit fint. Högt i tak och kakelugn. Yes please! Men icke.

Sune har somnat efter en lång kamp, han var trött redan vid halv sex men somnade precis nyss. Hoppas han sover för natten, klockan är halv tio, så har jag tur gör han kanske det. Men man vet aldrig med den lilla lurifaxen.

Jag tog Sune på promenad till Rajt Prajs innan ja lagade middag, han fick sig ett snickarbälte med plastverktyg som satt som en smäck, han såg väldigt rolig ut och han gillade det. Sen gjorde ja värsta fyndet. Ja å mamma va ju på möbelaffärer idag, å ja såg några riktigt fina soffbord, men dom flesta hade en prislapp på närmre tre tusen. På Raht Prajs hade dom en prislapp på ett fint bord som passade mig bättre. 75 ynka kronor. Så trots det klumpiga paketet på exakt 11.1 kg köpte jag det och bar med en arm hem samtidigt som vagnen drogs med den andra. Är man envis så går det mesta. Jag lyckades dock repa ner skivan när jag skruvade ihop det, Sune vägrade att va nån annanstans än på skiva under tiden, och golvet var lite grusigt, så när de gled lite åt sidan så blev det stora fula repor. Men det är ok, för 75kr så kan ja lika gärna köpa ett nytt sen. Funderade först på att köpa ett till å ställa undan tills det behövs bytas ut, men ja tror inte ja pallar det. Men det ser iaf fint och inte billigt ut. Kameran är urladdad, men ja tar bild sen när ja orkat ladda den.

Nu är det dags att lägga sig i soffan å slökolla på nåt tråkigt program fram till Boston Tea Party kl 21.55. Bra, det behöver inte bli nåt tråkigt, såg nu att det är 2½ män. Yeey! 

Fyris park på söndag!

Ja å mamma har åkt runt till Gränby, ÖB och ett par möbelaffärer idag. Men inga fynd gjordes. Ett par smågrejer bara.
Fick precis tag på bokningen till Fyris park, så på söndag ska ja stå på loppis å sälja mina tradera-fynd ja har köpt. Bland annat 536st förpackningar med julpynt, haha. Ja trodde inte de skulle ta så mkt plats som det gjorde, var precis å hämtade dom, två stora flyttlådor. Så kan det gå. Hoppas folk köper så ja får igen de ja lagt ut iaf.

Sune sover som en stock, han somnade i bilen medans jag matade honom med yogurt. Sötnosen.

Kommer ett par å tittar på lägenheten i veckan, dom har en tvåa på kungsgatan, så vi får se om de kan bli ett byte där.

RSS 2.0