Grattis Maria!

Idag har ja namnsdag, grattis till mig.

Vi har vart på gränby centrum idag igen, börjar lessna på de stället nu. Vi träffade Manne och Signa och fördrev lite tid, men de va äckligt mkt folk där, helt galet. Så de blev mest att stå still å inte veta vart vi skulle ta vägen. Släppte ungarna fria inne på BR leksaker, och de resulterade i att ja hittade en uppblåsbar hoppborg med nät på sidorna som man kunde fylla med bollhavs-bollar. Den tyckte ja såklart att Sune skulle få av sin pappa men han höll inte med.
Efter några timmar på gränby drog vi hem till mamma för att säga hej då, hon drar ju till kanarieöarna på jobb imårrn och en vecka framåt. Ja kollade internet efter hoppborgar och det slutade med en såklart.


Den ska levereras inom fem dagar, så de blir till att fylla lungorna för att lyckas blåsa upp den. Har letat efter basketkorg till Sune senaste tiden utan resultat, och de e ju basketkorg på den här, så de e ju alldeles strålande. 347kr på rea. Perfekt!

Ikväll spelar Adam Tensta på People. För de första är de sjukt synd att de e just där för man kan inte gå dit med någon slags värdighet kvar i kroppen, de e verkligen bottenstället. Man skämms bara av tanken på att gå dit. Synd! Sen finns de andra anledningar till att de inte blir utgång ikväll oxå, men de hade vart sweet om de va katalin som stog för Adam istället. Då hade jag tagit mig dit och antagligen hade Sune fått hänga me oxå med hörselskydden på. Men, de får bli en annan gång.

Sunes farmor kommer förbi ikväll igen hoppas vi på. Vi ska väl försöka få ihop nån slags middag oxå. Annars blir de väl till att titta på väggen här hemma eftersom tvn fortfarande är på lagning. Fick en bunt reklam (även att vi har Ingen reklam, tack-skylt) med ett bra erbjudande från Siba. En full-HD-42"-tv för 7900. Perfekt tyckte ja, den kan Fredrik köpa. Men han höll inte med. Han är inge bra på det där med impulsshopping, jag däremot är nog bland dom bättre på den biten.

Nu ska de tvättas. Kanske...

En bra dag!

Imorse va ja på intervju. Det var en gruppintervju och vi var 14 personer. Vi skulle intervjua varandra i par och sen berätta för alla andra om den vi intervjuat, varför den sökt till ikea, vad man gör om fem år osv. Jag vill kunna prata inför folk, men jag kan inte. Jag försöker, men det går inte. Jag svimmar nästan och det svartnar för ögonen och ja vill dö, försöker få fram ord men de kommer inget. Glömmer nästan att andas, så ja va tvungen att låtsashosta för att de skulle verka som ja va torr i halsen, dålig undanmanöver som antagligen genomsågs. Ja trodde att de gick åt helvete, och inom tre veckor skulle vi få höra hur de gått. Efter typ två timmar ringde dom och ville ha mig till en personlig intervju på tisdag. SWEET! Så de gick ju rätt bra ändå alltså.

Åkte hem sen och solen sken, vi drog ner på stan och fikade en sista gång på port22. Lite sorgligt! Eller rättare sagt, vi åt först, sen gick vi tillbaka å fikade efter en sväng på stan som resulterade i kläder till Sune för 800 spänn. Och då var de ändå 30% på hela köpet på Lindex och 70% på alla kläder på SKURK. (Finns oxå som webbshopp, så kolla in där om du vill handla grymma kläder billigt som attan)

Sen gick vi hem till mamma och fick oss lite mat. Sen tog vi bilen hem och sunes farmor kom på besök å fikade lite. Sune åt chokladboll, så de såg ut som han ätit och badat i bajs. Så sen fick de bli duschen och nu går han runt i sin nya morgonrock som inhandlades idag.

Nu ska ja lägga upp en massa bilder från senaste veckorna, de får bli facebook eftersom de e så drygt att lägga upp bilder här. Men ni får ett par stycken här och sen länk till facebook-albumet.













MASSA MERA BILDER HÄR:
http://www.facebook.com/album.php?aid=79229&id=619592282&l=77f99

Dålig!

Hej!
Har blivit dålig på att uppdatera här, inge kul för tillfället.

Idag har vi vart i Sthlm HELA dagen, åkte kl elva å kom nyss hem. Ja e helt slut! De va ja, Freddie, Sune, Josse å Jonas. Vi hade väldigt trevligt å ja lyckades hitta en hel outfit som ja ska ha på fredag när ja ska på jobbintervju. Dom ringde från ett mkt intressant ställe när vi va i sthlm å ville träffa mig på fredag. Eftersom ja så gärna vill ha det jobbet vill ja inte säga vad det är för då känns de som att de kommer skita sig. Men håll era tummar så hårt de bara går! Nästa vecka ska ja på ett annat jobbmöte också, så nåt av de borde ju bli nåt av iaf. Inget är heltid, så bästa fall en kombo av båda!

Imårrn blir de BVC med Sune, han ska kolla sina ögon. Sen ska vi träffa Bea på Nickis så Sune å Elton får leka av sig lite. Sen ska vi försöka hinna med en fika på Port22, för dom stänger igen på fredag tråkigt nog, så de måste hinnas med en avskedsfika. Känns jättetrist att de ska stänga, har liksom blivit som ett andra hem nästan, stammishaket. Och bäst är de på sommaren när man kan sitta ute på stans mysigaste innergård. Men går de inte tillräckligt bra kan man ju inte fortsätta, men jag kommer sakna Irene big time!

Våran TV är paj, så fixarna kom å hämtade den imorse och den ska va på lagning i en vecka, så de blir till att kolla på lilla tjock-tvn i sovrummet, värdelöst. (i-landsproblem, jag vet) Men ja,  de blir nog till att göra mig en kopp te å slänga mig i sängen nu!

Ska försöka uppdatera med lite bilder imårrn, har många fina ketchupbilder på Sune. Han senaste grej är att han måste äta själv om det ska ätas, och det mesta ska doppas, gärna i ketchup eller annan kladdig sås.

Sune har för övrigt vart extremt snäll och duktig hela dagen idag, inte många gnäll där inte. Han är en grym shopping-unge! Min älskade älskade Sune.

SUNE 1 ÅR!!!

Idag fyller storpojken ett! Tiden har gått galet fort, och det blir bara roligare å roligare. Sune är den bästa och roligaste unge som finns och han har blivit superduktig på att gå!
Inatt sov han som en kratta, men tre nätter innan de har han i princip sovit hela natten. Säkert för han ätit som en häst dom dagarna, men igår va han inge hungrig alls. Och frukosten idag va ingen bra start heller, så vi får se om ja kan trycka i honom mer mat under resten av dagen så kanske den här natten blir bra!

Tack för alla gratulationer och fina presenter som han har fått!!!!!


Såhär såg plutten ut för ett år sen:








och nu:

Kalaset avslutat!

Idag har de vart fullt hus med kalas. Ingen aning om hur många som kom, men de va nog runt 25 stycken iaf. Jätteroligt att ni kom allihopa, och TUSEN TACK för alla fina presenter (eller tycker du vi ska säga gåvor, Fredrik haha) som Sune fick! Verkligen jättemkt fina saker!! Har tagits en hel del bilder under dagen och eftersom bloggen e så dryg att ladda upp bilder på får de bli på facebook och länken dumpar jag sen här!

Tårtan blev halvdan, inte alls som den såg ut i mitt huvud, och ja trodde inte den skulle räcka så pappa köpte med en tårta på vägen för säkerhets skull, och den va inte allt för snygg heller efter att ha åkt i backen haha. Mamma beklade sig över att pappa var klantig men slängde sen en tallrik med tårta i golvet själv hahah ;)

Sune slocknade som en stock i SIN EGEN SÄNG (helt otroligt) efter en flaska välling och han sover fortfarande, nästan rekord. Har gått typ tio minuter, han e inte så bra på det där med egen säng. Men så ja har hunnit städa av de mesta, skönt! Ska försöka fundera ut nåt att laga till middag men de känns sjukt oinspirerat. Men först blir de bilduppladdning!

Här är länken med dagens bilder!!
http://www.facebook.com/album.php?aid=76926&id=619592282&l=65db9


Och återigen TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK för alla fina presenter!!

Just my luck!

Jaha. Den där omtalade turen är inte min vän. Skulle hem från mamma vid halv tio, och eftersom deras hiss krånglat senaste dagarna vågade ja inte åka med sune i den utan ställde in vagnen å tröck ner å tog själv trapporna. Självklart fastnade hissen och de gick inte att få den att komma varken upp eller ner. Morfar som jobbat för just de hissbolaget förut va ut å meckade lite men utan framgång. Mamma ringde jouren direkt och möttes av en surkärring som talade om att när de inte e folk i hissen är det kontorstid som gäller, de va ju bara en vagn. Ja, men den innehöll mina sprutor, sunes nalle som han måste ha för att sova, å främst själva vagnen som skulle rädda min rygg från att bära sune hem. Efter en timme kom en trevlig kille å fixade, de va nån snäll rackare som morfar jobbat med förr. Så de löste sig till slut, men fan va less ja blir på att turen aldrig samarbetar med mig. Urk.

Den fina alla hjärtansdag grejen ja skulle berätta, de e att min fantastiska mamma hade köpt fantastiska nya ringar till henne å pappa som hon gav imorse. :) Världens finaste par!

Dagen har vart bra, va på stan en sväng med mormor morfar mamma å jossan. jossan köpte lite fina kläder, mormor testade lite men inget blev köpt. Sen gick vi hem å åt semla. Sen åt ja lite rester från igår som va potatismos å grymt god fisk. Sen åt vi middag, svensk oxfilé som pappa gjorde ett försök att flambera. Lite för lite eld, men fasiken vad gott allt var ändå! Sen har ätande fortsatt med kex, ostar å godis. Nu har ja alltså ont i magen.

Sune har gått jättemkt idag, lite i st per, lite i kickans butik vilket resulterade i hans första ordentliga bula mitt i pannan, och hemma hos mamma har han gått fram å tilbaka lite hela tiden. Även vart snäll å matat mormor å morfars hund abbe med kex :)

Vi hade melodifestivalen på när vi va i bakgrunden, inte mkt att säga. Pinsamt förklarar väl skiten bäst. Men ja gillade den tjocka gubben i vit dräkt som åkte skridskor i bakgrunden av markoolios nummer hahah. De var väl det enda som va bra med hela programmet. De borde läggas ner!!


Igår berättade pappa en väldigt rolig sak! Hans blogg, som ja hoppas ni besökt, den har blivit omtalad av flera musik och sportskribenter av olika slag och olika tidningar, och den var 98:onde snabbast växande om ja inte minns fel. Grymt! De e min pappa de! Slå de om ni kan! :)

Och mamma är inte säme hon, hon ska till grand canaria och jobba om två veckor, assistera liselott forslin och hennes fotograf till en bok som ska göras om juice. De e inte alla som får åka dit å jobba! Fett fräsht!

Nu ska ja ta fram tårtbottnar å muffins från frysen å sen hoppa ner i sängen till sune. imårrn blir de kalas bannemej!

Kanonkul!

Igår kväll skulle jag, josse å jonas gå på premiären av skräcfilmen fredagen den 13e. så fort vi kom in på biografen kände man att de kanske inte skulle bli toppen. De va fullt av typ 14åriga dryga kids där hälften pratade otrevligt med varandra å andra halvan höll på att äta upp varandra. Självklart fick vi platser bakom de värst hånglande barnparet vilket är rätt störande. Sen höll några på att kasta grejer på varann å massa andra skrek å störde på alla sätt dom kunde. Typ tio minuter in i filmen när man redan va less på skiten stänger dom av filmen å kommer in å säger åt alla att skärpa sig, till svar får den stackars killen som pratar några käftiga kommentarer. Filmen fortsätter å de gör skitungarna oxå. Efter knappt en halvtimme bestämmer vi oss för att gå för de va ingen idé att stanna. Vi var nr 30 som lämnat filmen, fick två fribiljetter av personalen i kassan, mkt snällt. Fyfan för att jobba där en sån kväll.
Ja drog hem till mamma för å hämta Sune, stannar en liten stund innan mamma följer mig en bit hem. När ja nästan e hemma å har tappat känseln i hela kroppen pga tio minusgrader kommer ja på att mina nycklar är inne i lägenheten å fredrik jobbar, fast i boländerna. Daniel får rycka ut å komma hit med Fredriks nycklar. Imorse när ja smsade freddie å fråga när han skulle komma ringer  han å säger att han e på väg hem i en lånebil för bilnycklarna åkte ju me på knippan hit igår kväll. kul!

Men annars va gårdagen skitbra, älskade mormor å morfar e här på besök till på söndag. Så nu ska ja göra mig i ordning å gå å träffa dom på stan.

Har en underbart fin alla hjärtans dag-händelse att berätta sen men vet inte om alla inblandade vet om de än så de får vänta.

Chokladbollar och hundbesök!

Idag har mamma vart här en sväng, då passade ja å fredrik på att slänga skräp från balkongen. Sen kom sunes farmor oxå, tillsammans med en av hennes hundar. Erina. Sune blev jätteglad både över att farmor och vovven kom :) Sune e tokig i hundar och säger bvo bvo istället för vov vov. Han har för övrigt lärt sig ryta som ett lejon oxå, han har en maskeraddräkt som e ett lejon å när han pekar på de brukar ja låta som ett lejon, och nu gör han oxå det.
Han har knallat runt i lägenheten nu när mormor och farmorn åkt. Har gått från vardagsrummet till köket, å runt i hallen å fram å tillbaka, jätteduktig!
Vi bakade chokladbollar medans mamma va kvar oxå. Sune fick såklart hjälpa till :) Ja e på bakhumör å sugen på att baka ännu mera men ja vet inte vad. Igår bakade jag två olika sorters minimuffins, vanilj och nutella. Sen bakade jag tre långpanor med tårtbottnar till tårtan på söndag som ska bli en fotbollsplan eftersom sune älskar fotbollar. Eller bollar över huvud taget. Vi va på Nickis äventyrslek en sväng igåg, han va rädd för allt den här gången och int intresserad av nåt annat än att sitta i mitt knä, men så fick han syn på en boll en bit bort under några dynor, då vågade han sig iväg och hämtade så klart bollen.

Va på bio igår kväll! Yes Man såg vi, de va ja, josse å jonas. Den var skiiiiiiitroligt, skrattade så vi hade ont i magen efter. Ja brukar tycka jim carrey  (ingen aning om ja stavade rätt på hans efternamn där...) är rätt dryg, han blir lätt för mkt, men i den här filmen va han grym!!

Här är lite bilder från dagen!
Den som vill se filmklipp från när han går får fixa facebook å kolla in min sida, där ligger det!


















Sune trodde för övrigt att chokladbollarna han fick va bollar man skulle kasta, så de gjorde han så klart :)

Tårtbak!

Idag har vi vart på Gränby en sväng, de blev present till Sune och grejer till den kommande tårtan. Det ska bli en fotbollsplan. Så jag har bakat tre långpannor med tårtbottnar, massa nutellamuffins (jo du jossan, jag talar sanning) och även några vanlijmuffins. Sockret tog slut, så de får bli chokladbollar imårrn. Så har ja rensat frysen och städat i ordning så att allt får plats där till på söndag. Märkte att vi har extremt mkt mat i frysen, ändå känns de omotiverat till att laga mat varje dag för de inte finns nåt. Så ja måste ta tag i det och laga upp maten som finns!

Sune har precis duschat och druckit massa vatten, de e typ de enda han vill göra, fånga duschstrålen med munnen, gullfisen. Nu springer han runt naken å märker revir :) Nyss försökte han klättra in i tvhyllan, bara rumpan som stack ut, och självklart e kameran urladdad, hade blivit en rolig bild.

Många som frågat va Sune önskar sig. För det första är man lika välkommen på kalaset även att man inte har presenter med sig, de e bara kul att de kommer folk som vill fira honom. Vill man dock köpa present så kommer här ett litet tips, dom går att hitta på www.sagopalatset.se och säkert andra ställen:









Ni som undrar klädstorlek, de e 86 eller 92 som gäller. Bättre att han har å växa i än att de e precis. Han behöver ingenting speciellt, han e så bortskämd som ni säkert vet, så han har så han klarar sig gott å väl.

Nu e de dags att sätta igång med middan!

Länge sen!

Nu var de länge sen ja skrev. Inte alls vart sugen på att skriva och inte haft ro heller för den delen. Har vart sjukt rastlös den här veckan. Men de har vart en rolig vecka!

I lördags förra veckan va ja ut med Marcus, Jonas, Josse å några till. Vi hade som vanligt skitkul och det var rekorddrickning den kvällen, vi va fulla som katruller, mindre bra kanske. Men som sagt, skitkul hade vi. På söndan skulle ja å mamma stå på en loppis men som tur va sket vi i det :) Marcus drog upp till sälen å kom hem idag, å de känns som han vart borta flera månader! Den här veckan har gått snabbt, men eftersom ja gjort mer än vanligt känns den ändå lång!
I onsdags va Jonas å Josse här å käka mat å vi kollade på tropical thunder som var ASROLIG! Sen simmade ja nog tre eller fyra ggr i veckan. Käkade lunch med Jonas på stan en dag, hade filmkväll med Josse å Jonas igår - mycket trevligt! Dock blev de bara en film för mig, för lagom tills nästa film skulle igång la ja mig med sune i jonas säng för att han skulle somna och självklart somnade jag med. Kom hem vid tvåtiden tror jag. I fredags va vi ut oxå å hade skiiiiitkul i ett mindre fullt tillstånd. Dansade som tokar med massa galna fransmän :)
Sune går mer och mer och är lika glad å snäll som vanligt förutom hans humör som utvecklas. När han inte får som han vill sträcker han ut armar å ben och skriker så högt han kan tills ansiktet ser ut som en tomat. Bra där! Men det är kul haha. Sen har han lärt sig äta med gaffel, man får hjälpa till lite, men han e jätteduktig!! Ja å Sune va på Plock med mamma, pappa å Jossan idag å han visade upp sina gaffeltalanger när han tog sitt pomfritt på gaffeln, doppade i ketchupen å åt :)
På tal om mat, hela helgen har vart fusk fusk fusk. Imårrn är de nya tag, så därför sla ja avnjuta en vit macka nu som avslut. Men ja har ont i magen å känner mig helt uppsvälld, antagligen pga dålig helgmat.
Men middagen idag blev skitgod. Hackade massa vitlök och gul lök, i med det i stekpannan och den i med bacon och fläskfilé. På med kryddor och massa grädde. Sånt brukar bli gott, men idag blev de supergott. Fullkornspasta till, och majs å gurka. Yummi!!

Sune å Fredrik har gått å lagt sig å ja ska leta vidare efter jobb, inga framsteg där inte. Trist! Men ja söker allt ja kan så nån gång lär väl turen vända. Lägenhetsbyte går skitdåligt oxå, trodde ja hade ett på gång som skulle bli nåt av, men icke.

På fredag kommer min mormor å morfar hit, vilket jag längtar jättemycket till!!! Ska bli superkul!!! Och på söndag kl två är de ettårskalas för lillsune. Känns som ja måste lägga till "tänk vad fort tiden går". För det gör den ju!
Som Josse sa häromdagen; Snart är han 18 å åker runt på sin moped med moppe-musche" hahahah. Får hoppas att han fått ordentlig musche å växt ifrån moppen då :)

Nu kan han gå!

Sune har gått rätt mkt senaste dagarna, inte mer än typ 7-8 steg åt gången, men han går iaf!!
I förrgår hemma hos mamma släppte han bordet och gick typ 5-6 steg mot fotbollen och sparkade iväg den. Han älskar sina fotbollar och har blivit väldigt duktig på inkast, fast han når inte att få bollen upp över huvet, men de kommer när armarna växt till sig lite.

Han blir skitglad när han märker att han går själv, och det är skitkul att se. Jag längtar till han går ordentligt, då ska ja dra på honom hans nya bruna skinnjacka och sina air max 90s, så ska ja ha min bruna skinnjacka och mina likadans 90s. Då jäklar kommer vi bli coola! :)

Nu ska ja slänga i mig min lunch innan Rune vaknar.


Igår fyllde Fredrik år men eftersom han jobbade blir det tårta ikväll!! Jag funderar på att fuska och ta mig en bit. Det har gått tre veckor utan kolhydrater nu. Har fuskat pyttelite enstaka ggr, men i stort så har de gått kolhydratfritt. Men vikten vill inte samarbeta. Skit. Men grattis igen Freddie! :)


RSS 2.0