Doris.

Kom just hem efter en kväll hos mamma å pappa med massa käk. Innan dess va vi hem till Fredriks mamma och åt väldigt god mat också, så jag har inte gjort annat än att äta idag. :)

Vi var ner på stan idag och letade efter roliga saker på rean, men det var inget direkt att ha. Jag hittade en fin tröja på H&M, och en bebismössa. Sen bytte jag en overall på Lindex mot två bodysar. På Hollywood hittade jag och Fredrik en varsin tröja, en Element till mig, och en Independent åt honom. Båda helt utsökta. Dock ska jag försöka spara på min tills efter att bebisen kommit ut, så den inte blir uttöjd och förstörd.
Efter det gick vi hem, va hemma i typ en halvtimme innan vi då drig till Eva. Så jag tycker synd om Fredrik nu när han är på jobbet och sliter efter att ha vart vaken sen sju i morse (av nån dum anledning). Så snart ska jag nog laga lite mat, och pressa lite juice åt honom så han kan komma hem å fylla på energi. Ja ska dock inte äta en smula till ikväll. :P

Julafton firade vi hemma hos mamma å pappa med mycket mindre presenter än vanligt, SKÖNT. Eva och Per kom över å käkade lunch, Marcus å Micaela va där en stund också.
Det var mysigt, och en lagom jobbig jul. Jag börjar ogilla julen, bara all jävla stress och julklappsångest. Men nästa år blir nog roligare, med en liten bebis! :) Och kanske i spanien om vi har tur! ;)
Men det bästa var iaf att jag fick en elektrisk juicepressare och TVÅ värmekuddar!!! :D En av Eva och en av mamma å pappa. Dom var bra på olika sätt, så ja behöll båda. Helt underbart. Så nu kan ja ligga å slacka i soffan med värmekuddar och färskpressad juice. Svårslaget. :) Sen fick jag andra presenter också, som var väldigt fina och bra. Ett par böcker, och en fin ljusstake.
Fredrik fick en superfin Elementmössa av mamma å pappa, men den va lite stor, så den byttes till en annan fin idag som passade hans lilla huvud bättre :)

Hemma hos mamma å pappa var Micaela, Marcus, Anders och Emma också. Emma kom med ett till grymt namnförslag. Doris. Det ligger nu på topplistan. Jag är kär. Doris Berger, det kan inte annat bli än en rockstjärna. Ev supermodell, designer eller nåt annat coolt också. Men det är liksom ment to be. Faith är annars ett härligt namn också, en Faith Ehrsson har nog rätt hög kändispotential också! :) Men jag tror Fredrik är lättare att få med på Doris, än Faith. Eller varför inte Doris Rut Faith Berger Ehrsson. Det klangar rätt fint det med.

Jossan fick Playstation och singstar i julklapp av typ alla i familjen, och mormor å morfar. Det verkade va en succé!
Mamma fick en träningsapparat av mig å Fredrik som också verkade va en succé, trots trasig display. Men den gav ordentligt verkan i benen iaf Så den funkar utan display. :P
Pappa fick vin, som tydligen var väldigt gott. Han och Anders gick loss på vinet ikväll, och stog sen och nickade ordentligt till musiken dom spelade. Min pappa är allt för gullig! :)

På lördag ska Anders band spela på Katalin, och Fredrik är ledig, så om jag lyckas kirra hundvakt hoppas jag att vi kan ta oss dit. Det vore mysigt. Jag måste ut bland folk innan jag blir galen. :)

Tydligen är det nån på Fredriks jobb som är intresserad av att byta sitt hus mot våran lägenhet. Han hyr nåt hus en bit ut på 272an, Börje tror Fredrik att det kallas, men Eva trodde det hetter nåt annat, och jag tror mer på henne, för ja känner inte att det borde höra till Börje. Men hur som helst, det är rätt nära stan.
Det är ett tvåfamiljshus, fyra rum, 120kvm. Kallhyra typ 4000.

Fördelar:
-Hus med trädgård - perfekt för Bengan.
-Trädgård - säkert kul för ett barn
-Den andra familjen har barn och hund
-Kakelugn och kamin - mysigt
-Nära till stan
- Skönt på sommaren med trädgård
-Härliga grillkvällar med kompisar

Nackdelar:
-Jag kommer sitta där helt ensam med hund och barn medans Fredrik jobbar eller sover. Det roligaste momentet i mitt liv kommer va när jag övertalat Fredrik att han måste skjutssa till posten för att skicka iväg företagspaket.
- Delar med en annan familj, det kan ju faktiskt bli så att man inte gillar varandra
- Säkert lyhört, och då kan man inte träna Bengt ordentligt där heller.
- Vi har bara en bil och ett körkort, och båda dom tillhör mest Fredrik.
- Bussen är en bra bit bort, 5 min med cykel. Alltså två timmar med hund och barnvagn. Sen när jag äntligen tagit mig dit kommer jag först se bussen precis åka förbi, sen när nästa äntligen kommer, så kommer det ta hundra år att komma på, ja måste be alla på bussen att hjälpa till att lasta på mitt ekipage, och sen måste jag betala för både mig och Bengt. (I sthlm är det gratis att åka tunnelbana och buss om man har barnvagn eller rullstol med sig. Så borde det vara här också)
- Jobbigt på vintern när man måste skotta.
- Inte en enda kompis kommer orka ta sig ut för att hälsa på.
- Öde.
- Jag kommer ruttna bort.


Det ser tyvärr inte ljust ut på pro´s and con´s listan. Men jag ska ändå ge det en chans, vi kan åka dit och titta så får vi se!


Imårrn ska ja träffa Cajsa å fika. Det var sjuuukt länge sen, så de ska bli jävligt roligt! Innan dess ska jag till mamma på kontoret och hoppas på att hon kan hjälpa mig med bokslutet som måste göras.

Nu ska jag kolla på nåt skit på tv, och värma mina vetekuddar och smutta på lite juice (självklart färskpressad:))

Ultraljud!

Nu blir det ett kort inlägg, för vattenfall har grävt av nån ledning så det är strömavbrott i halva stan, så intrenet vill stängas av titt som tätt.

Vi gjorde tillväxtkontrollen i morse, och självklart ska vi hamna hos en bitter jävla tant, ja frågade om hon sg könet, å de gjorde hon verkligen inte och verkade heller inte va så angelägen om att försöka. Hon mätte det hon skulle, visade ansiktet i ungefär en sekund, så samtidigt som ja hörde att hon sa "där är ansiktsprofilen" försvann den lika fort.
Så det var ingen höjdarupplevelse. Dock slog hjärtat och allt såg bra ut. Ingen stor bebis för mig inte. Den låg -6% mät-skalan. VIlket var helt ok. Uppskattad vikt 1060gram. Jag däremot blir bara tyngre å tyngre. Nu har jag gått upp totalt 10 kg. Helt sjukt. jag känner mig inte särskilt stor, men de kanske märks mer av andra. :P 10 jävla kilo. Vart sitter dom? Magen e ju inte direkt stor...

Nu ska ja fortsätta ha aptråkigt. Försökte få Fredrik till att vi ska åka till Hågadalen med Bengt, men det verkar knappast va möjligt. Stackars Bengt. :( Han får alldeles för lite stimulans, men ja orkar inte mer själv....

Soffan gick knappt in.

Fan vilket jävla projekt de va för å få in en jäkla soffa! Först ringde ja å frågade hur stor största delen var, fall vi skulle få in den i mammas minibuss. 2,10 sa hon ja pratade med. Bra tänkte vi, för lastutrymmet är 2,17 på bilen. Vi åker dit, och ser direkt att den är för stor, den är 2,30 drygt. Bra jobbat blondie. Hon hade mätt soffan i butiken, och "det beror ju på vilken vi har beställt, är de fel ni beställt?". Öhhhhh. Smartarsle, hon mätte den mindre varianten av soffan alltså.
Vi pulade in den och knöt ner bakluckan och körde hem, upptäckte på den gång att det skulle bli helt omöjligt att få in den i hissen, och trappan likaså.
Vi åkte tillbaka för å hämta sista delen, och under tiden lista ut hur vi ska lösa problemet.
Vi hämtar upp pappa, väcker Fredrik och ber Patrik om hjälp. Efter några försök i trappan ger vi upp, och nån kommer på att balkongen nog är enda sättet. Så mamma å pappa skickade upp den på högkant till Patrik å Fredrik som stog å tog emot. Ja kollade på :) Så där gick den in. Men det är ju helt jävla sjukt att en soffa inte ska gå att få in. hade vi bott nån våning upp hade de ju knappast vart lika enkelt genom balkongen heller...
Men nu står den här, superstor och superskön. :)

Alla julklappar är avklarade, förutom pappa. Han är fan helt jävla omöjlig. Finns en sak som ja vet att han skulle bli jätteglad för, men den kostar ungefär 1000 kr för mkt. Så det blir det tyvärr inget av.

Idag ska ja till banken kl två å få papper. Det gick inge bra sist när ja skulle hämta upp dom, fel personer på plats å ingen visste nånting. Så idag ska det klaras av iaf. Sen strax innan fem ska ja möta upp Oscar som lånade kläder till ett skyltfönster på GUC, och få tillbaka dom. Det blir bra. Jag har saknat dom :)

Å imårrn bitti är de ultraljud!!!! Det här är de ultraljudet ja vart mest nervös inför, å sett fram emot mest. Hoppas vi råkar se om de e en tjej eller kille. Ja kommer få en seriös chock om de e en kille, det känns helt omöjligt. Men samtidigt vore de skönt, för vi är mer överrens om killnamnen :P Tjejnamnen som Fredrik föreslår går fetbort, och han tycker samma om mina förslag. Annars blir det en No-name Berger Ehrsson. Det funkar ju de me :P

Faaaan va ja e trött på att aldrig göra nåt kul!!!! Det känns helt jävla värdelöst att bara gå hemma å vänta på att tiden ska gå förbi. Finns ju inget å göra heller. Inget kul att ta tag i nåt. Det roligaste som finns är att diska, och det är ju ännu tråkigare, så då pallar jag inte det heller.

Jag hittade en lägenhet på Uppsalahems sida idag, en tvåa, fem kvadrat mindre än den här, å 2000kr billigare. I Blenda. Med uteplats! Så jag håller tummarna. Är ju inte så stor chans att de blir nåt, men de vore ju inte helt fel.

Jag plattade håret i typ en timme igår för att förbereda inför dagens rakpermanent. Men nu vet ja inte om ja pallar. Tänkt om de går av. :P Men ja e så trött på lockarna!! Men de kanske känns bättre om ja färgar bara. Så ja får se vad jag orkar med. :)

Imårrn/idag kommer soffan!! :)

Kl är ju över tolv, så det är ju faktiskt idag soffan kommer. :) Vi ska hämta den vid tvåtiden när Fredrik fått sova ut!

Vi hade guitar herofest igår, dom flesta bangade precis innan, men det kom några stycken och vi fick det väldigt trevligt! =) Åt som kossor, spelade gitarr å nåt frågesportspel till ps, byggde pepparkakshus å babblade.
Dom sista drig vid halv tre och jag var trött som en apa. Har nog aldrig varit så trött i hela mitt liv tror jag :P I morse när ja vaknade var jag rekordsvullen i kroppen, astjock i ansiktet, å ringen hade ja tagit av mig i sömnen, antagligen för de gjorde ont, för fingrarna va typ i dubbel storlek :P

Nu är Bengt instängd i sovrummet å går å gnäller så ja ska gå å skrika lite på honom nu.

Jag fick lånet!

Nu har det löst sig! Jag fick lånet om jag som privatperson gick i borgen, eftersom det är ett AB jag har. Har dock inte fått papprena än, skulle hämta dom igår, men de va inte klart å min kontaktperson va på lunch.
Men det ska vara helt klart iaf!

Har snackat med Uffe på Katalin, och det blir antagligen visning där 1 april -08. Men datumet är inte helt säkert ännu. Men typ då. Då hinner bebisen och kläderna komma, och det slipper bli panik.

Ikväll ska vi ha guitar herofest, vi har städat som fan och ja bakar som en dåre, så min rygg börjar säga ifrån nu, så ja ger snart upp. Det börjar ändå rulla in sms med folk som inte kan komma, så det verkar inte som vi blir så många, och då klarar vi oss på det som redan bakats.

Igår kväll bakade ja muffins med kardemumma å hallon, dom blev jättegoda, men alldeles för stora, så det blev en enda stor muffin på hela plåten för alla rann ihop. Så dom ser sjukt äckliga ut.

Vi va å fixade mammas julklapp idag, tyvärr märke vi när vi kom hem att den inte va helt som vi tänkt oss, och ett litet fel. Men jag hoppas den duger ändå!

Nu är de Marcus, Mikaela, Eva och pappa kvar på julklappslistan. Panik. Det är inge kul med julklappar om man inte kommer på nåt som är perfekt. Så vi får se hur det slutar.

På torsdag ska vi göra ultraljud, och i torsdags gjorde en kompis, och hon va då i v27, och dom såg själva att de va en tjej, men frågade också. Så jag håller tummarna att vi också kommer råka se! :) Jag kommer få en chock om de blir en kille, för det känns så himla självklart att de en tjej. :P

Namnen som e på topp e fortfarande Algot på killsidan, å Chilla på tjejsidan. Rut i andranamn iaf! Efter pappas farmor, som för övrigt fyller 90 på fredag, å vi ska ner till Karlstad då å fira!

Nu ska ja gå å vila lite så ja orkar med kvällen! :)

Ciao!

Chilla ligger på topp igen.

Nu har jag ändrat tillbaka mig till chilla. det finns inget namn som skulle vara bättre. Soul kommer dock på en stensäker andraplats! :)

Vi håller på att leta byteslägenhet för fullt. Det är så jävla tråkigt område det här och jag blir bara deppig av att bo här. Jag är sjukt trött på att bara va hemma, skulle sjukt gärna jobba, få mer pengar och träffa mer folk. Hittade en asbra lägenhet på Eriksgatan i Luthagen. Dom hade kryssat i att dom ville ha våran, och vi ville ha deras. Men när jag ringde upp idag så va hon inte intresserad längre. Astråkigt. Så vi får leta vidare!

Jag har gjort en bok som ja skrev förut, och det är några butiker som visat intresse, så imårrn när jag får prisuppgift från tryckeriet sk jag maila ut till butikerna och berätta vad priset ligger på. Skicka in till designtorget också för det har inte blivit gjort än.

I mitten på veckan hoppas ja få svar från banken också, så får vi se hur allt slutar. Men det kommer lösas på nåt sätt. Och i februari ska det bli en stor modevisning som jag hoppas kunna klämma in på Katalin. Som den förra, fast mkt större är tanken. Så bebisen får lov att inte komma ut för tidigt!!!! Den kommer ju absolut senast 13 mars, för ja kommer inte få gå över tiden. Puh, ja börjar bli stressad :P Den 20e är de dags för tillväxtkontroll med ultraljud, då hoppas ja vi råkar se om de e en flicka eller pojke:) Fredrik får väl blunda om han inte vill se :) För ja har hört att de kan råka synas när man e så långt gången.

Den 21a ska vi ner till Karlstad å fira farmor Rut som fyller 90. Det blir mysigt. Måste kolla upp hur ja ska göra med Bengan bara, om han ska va hos nån hundvakt, eller följa med. Vi får se.

På tal om Bengt så pratade jag med Lena, hundpsykologen idag. Hon var supertrevlig. Hon tyckte att det var bra att jag börjat stänga in Bengt i sovrummet när ja e hemma, och att jag skulle fortsätta med det. Sen skulle ja börja lura honom att ja går ut också. Så ja tänkte att han får va instängd några gånger till, så han vänjer sig mer. Sen sätter ja igång med att låtsas gå ut. Vore ju sjukt skönt om det kunde hjälpa!!
Sen sa hon att ja måste aktivera honom mer psykiskt. En hund som är lite stressad redan, och bara springer av sig energi blev tydligen ännu mer stressad av det och måste få tänka mer. Så jag ska se till att beställa lite aktivitetsleksaker till honom i julklapp nu! :)
Vi var i en hundhage i Eriksberg idag, med Nero också. Bengt sprang in i en karborrebuske och blev fylld, och för att få bort dom tröck han ner huvet i lera. Så han fick duscha hemma hos mamma. Och bli borstad. Jäklar vad med hår som lossnade!! Har inte borstat honom på evigheter. Inte duschat heller för den delen :P Men han blev sjukt gullig. Värsta fluffet. Dock inte lika söt medans han va blöt :P
image33

Dom senaste nätterna har jag inte kunnat sova, det är som vanligt alldeles för hög tankeverksamhet i min hjärna, och den får träningsverk. Skulle vilja ha en stängavknapp så ja bara kan lägga mig ner å slappna av. Jag trodde det var meningen att man ska bli avslappnad när man ska sova. Men jag blir tvärtom, bara sjukt uppstressad. Tänkte precis skriva att det nog löser sig när kläderna väl har kommit, men kom på att då är det ju ändå fullt upp och dags för nästa kollektion och sälja allt, och all den stressen. Så jag får nog helt enkelt vänja mig, och komma på nåt bra sätt att slappna av på. En massagefåtölj. Det ska ja köpa när jag får råd :)

Chilla är nu utslagen.

Fick ett sjukt bra namnförslag idag av Emma, som ja ens inte tänkt på. Helt skukt. Men självklart ska våran kommande dotter heta SOUL. Det finns ju faktiskt inget som är bättre. Till å me Chilla är utslagen. (Ett andranamn kanske? :P)

RSS 2.0