Sunes första resturangbesök!

Igår va vi på stan, först fikade jag och Sune med Bea och Sandra. Det var mysigt, och Sune fick en hel hög med fina kläder av Bea. :) Alla är så sjukt generösa, bara överöser honom med kläder. :) Dock är han för liten för allt fortfarande, så när Freddie kom ner på stan efter att ha kollat bil med sin mamma, så gick vi och köpte lite minikläder till duden, så att han iaf har ett par saker som han inte drunknar i.
När vi tröttnat på stan så gick vi till KonsertBaren och käkade middag med Sunes mormor, morfar och moster. Det var mysigt, och Sune uppförde sig. Pep till en gång när han ville byta blöja bara, annars låg han och sov som den ängeln han är.

I natt fick han sitt sista tillägg, nu är det slut, och han får nöja sig med amning. Det har gått bra dom två sista gångerna, mjölken har runnit till ordentligt, men han flamsar så mkt och flänger med huvudet och vill inte alls koncentrera sig lika bra som när han dricker ur flaskan. Men det ger sig nog snart. :)

Idag är det superfint väder och vi tänkte hitta på nåt, men vet inte vad ännu. Ikväll kommer Manne, Helena och Signe och hälsar på, och så ska vi käka hämtmat tillsammans. Det blir trevligt. Imårrn kommer Carro, och på lördag kommer Gunnel. Det är späckat schema här. :P

Om nån vill köpa en Chrysler grand voyager billigt, så säg till. Vi har en till övers i familjen. Du får den för 5000:-, kompispris ;) Den funkar inte felfritt, men den går.

Och om nån kan ge två innekatter ett bra hem med utetillgång är det oxå bara att säga till, för mammas katter har tröttnat på att bo i lägenhet och vill komma ut och busa på landet och bli lyckliga. Det är världens mest personliga och gulliga katter, som gärna skulle få stanna i familjen om det inte vore för att dom skulle få det så mkt bättre som utekatter.

Nu ska jag sluta försöka sälja saker, och ge Sune lite käk istället. :)

Sveriges nya toppmodell Sune!

Igår fyllde Sune en vecka, det firade vi med en dag på stan i fint väder. :) Jättemysigt. Åt lunch på Stadshotellet där Marcus börjat jobba. Supergott, fast min aptit är rätt kass för tillfället, så det vart rätt mkt över. :P

Idag har mamma vart här och skruvat hyllor inför klädleveransen, som sagt är försenad, men den ska tydligen komma den här veckan. Men jag tvivlar. Men hoppas. Eftersom målet är att öppna shoppen den 1 mars.

Modevisningen kommer bli grym. Börjar dock bli lite stressad. Ska få ihop modeller, catwalk, detaljer av alla olika slag osv. Adam Tensta ska ju köra några låtar, de blir fett. Sen ska Victor a.k.a DJ Akilles, snurra plattor under kvällen.

Imårrn ska Freddie kolla bil med farmor Eva, och då tänkte jag och Sune fika med Bea, och sen kommer Fredrik ner på stan och så ska jag kolla synen, för ja hittade assnygga bågar på Direktoptik, och det är ta 3 betala för 1. Så de blir grymt.

Min rygg och nacke börjat ta stryk av att kolla ner på Sune i knät hela tiden. :) Han är ju så otroligt söt så man inte vill slita blicken. Och då kollar man ju neråt hela tiden, och får därför väldans ont i nacken. Nu ligger Sune i soffan och kollar tv med pappi. Som för övrigt är fantastiskt snäll och hjälpsam hela tiden. Jag skyller på mina hormoner, för jag har vart väldigt tjurig mot honom, men idag har jag kännt mig bättre och snällare iaf. :)

Här kommer lite bilder på guldklimpen. Och jag är så sjukt glad över att jag köpte min systemkamera, för jäklar vad fina bilder det blir! Hade inte kommit i närheten med bildkvalitet med gamla kassa kameran. Så det känns sjukt värt.

Pratad för övrigt med Rut, pappas farmor på telefon. Hon var helt otroligt jätteglad att Sune ska heta Sune, min farfar heter ju det. Så hon vart lycklig.
Sune har namnsdag på den dagen min lillebror Rasmus föddes och inte överlevde, och Sune är jättelik Rasmus. Så det känns lite som menat. :) Sune betyder son, och det känns ju rätt logiskt oxå. Och sen är de ju ett väldigt gulligt namn.

Hur som helst, här kommer bilderna. Se och njut! :)

image48

Lilla räkan sitter i sin snygga babysitter.

image49

Sune med farmor!

image50

Sune med mammas farmor.

image51

Sötnosen ler!

image52

Haha, Sune får till en grym min! :)

image53

Sune myser med mormor på sjukhuset.

image54

Ligger i mormors knä och gör konstiga miner! :)

image55

Ligger och sussar hos pappi under fikat.

image56

Äter pappas näsa i brist på bättre föda. :)

image57

Sprillans nya Sune!!!!

image58

Sötast i världen!!

image59

Sune i Sunes knä! :)

image60

Sune gosar på sjukhuset med söta tofflorna!



Vill passa på att tacka alla som gett Sune så fantastiskt fina presenter!!! Han kastar en puss till er!! :)

Freakin' fantastic!

Sune the man är helt underbar. Och ja, namnet blir SUNE Rasmus Crister. Dop nångång i april är tanken.

Det är svårt att skriva med en hand. Sune sover på den andra.
Ska försöka hinna lägga upp lite bilder i eftermiddag!

Kläderna är så klart försenade men kommer den här veckan.

Time of my life.

I måndags kom ju bebisen, som inte har fått nåt namn. Men Sigge och Sune ligger bäst till. Dock har vi långt från bestämt oss.

En sammanfattning om hur allt hände.
Jag sätts igång med en ballongkateter upp i livmodern som gör att jag öppnar mig ca 4 cm, värkarna är rätt milda. Sen åker vi ner på förlossningen där dom bråkar som fan med mig och ska undesöka men det går inge bra för dom känner inte huvet, det gör ont som FAN och dom tar hål på hinnorna så vattnet går, och under tiden fortsätter dom bråka, och kommer på snilleblixten att kolla med ultraljud hur han ligger. Då har han självklart snurrat tillbaka med rumpan neråt. Jag får en smärre chock och dom frågar om ja vill föda i säte eller om de ska köra mig till operation. Ja säger att det inte spelar nån roll, dom får välja säkraste sättet. Då blir jag skjussad till operation, en miljon människor springer runt med sladdar och apparater, jag får världens längsta spruta in i ryggen som bedövar och dom börjar skära. Efter tio minuter hör man bebisskrik, läkaren vid mitt huvud säger att min flick-gissning var fel. Jag tror att han skämtar och frågar vad det blir. Han sa en pojke. Jag tror fortfarande att han skämtar. :P Dom springer ut med honom och Fredrik får följa med. Sen kommer dom inte efter dom längsta typ fem minuterna i mittt liv, och det ÄR EN POJKE! Helt sjukt. :) Men så sjukt underbart!
Det går inte att förklara. Men jag vill inte att tiden ska gå. Jag vill frysa tiden nu och fortsätta kramas med honom i all evighet. Han är supersnäll och man får reta honom så han blir arg och vill äta. :P Han bara sover mest. Men han har fått gulsot, och då blir dom extra slöa. Så nu ligger han och solar för fullt. Minst till imårrn bitti ska han sola, sen får vi se vad värdet hamnar på.
Jag längtar hem samtidigt som det är skönt att vara här, för då behöver man inte slösa tid på att laga mat, städa och sånt onödigt, utan det är bara kvalitetstid.

Det är helt enkelt sjukt jävla underbart.

Bebis!

image47

Pojke, kl 16.13 i måndags. 3010 gram, 49cm. Helt underbar.

Skriver mer sen om hur allt gick. :) Han har inget namn, och får va utan ett tag till.

Sista kvällen utan bebis, förhoppningsvis.

Det här kanske är min absoluta sista kväll som oansvarig egoistisk icke mamma. Vad ska man då göra för att ta vara på den kvällen? Hm. Äta choklad, kolla tv och bara slappa är nog svaret. För roligare blir det inte här. Och jag kommer knappast njuta av min sista kväll innan bebisskrik heller, för det går ändå inte att sova här, så jag skulle lika gärna kunna sitta uppe med en ledsen bebis ist. Det känns som en bättre anledning till att inte sova, ist för att det bara är obekvämt och tråkigt. Så jag längtar helt enkelt till imårrn och vad som ska ske.
Börjar dock bli sjukt nervös över att det inte alls kommer bli nåt imårrn. Alla säger olika. Jag frågade barnmorska 1 om hur det kommer att gå till. Hennes svar var att eftersom läkare redan ordinerat att jag ska sättas igång så behöver jag inte invänta rond och läkare, utan då ringer dom förlossningen direkt på morgonen och kollar om dom har tid för mig. Barnmorska 2 fick samma fråga för att jag ville höra från nån mer hur det går till. Hennes svar löd att det kan ta i princip hela dagen att bara komma iväg eftersom jag måste vänta på läkare och rond, och eftersom jag inte är ett akutfall är det inget som kommer prioriteras, och det är oxå måndag, vilket gör att dom kommer ha fullt upp på ronden. Alltså kan det ta hela dagen och säkert lite till. Då sa jag att barnmorska 1 sa som hon sa, och då sa barnmorska 2 att de kanske kunde bli så... BLÄÄÄ. Man blir helt förvirrad. Jag ska iaf tjata på dom att ringa så fort dom kommer in imårrn bitti.

Cajsa har vart här å hänt, de va mysigt. Hon är mer nervös än vad jag är. haha. Vi var och fikade borta vid Apoteket och sen storhandlade jag vuxengrejer. :P Bhinlägg, amningspump, nån bröstvårtsalva. Det kändes konstigt.

Min plan för morgondagen är väl att jag inte alls har nån plan. Det får bli somd et blir. Jag har ingen aning om bedövning, vet ju ändå inte hur det kommer kännas med värkar och sånt, så känner jag att det gör för ont får dom ge mig den bedövning dom tycker passar bäst. Mitt enda krav är att jag vill ha sån slags bärbar ctg-grej om det finns, så man hela tiden kan höra bebisens hjärtljud, och om det inte finns så vill jag ha en liten sån hjärtlyssningsapparat till hands hela tiden så jag kan lyssna när jag vill. Hoppas dom går med på det. Det är ju inte så besvärliga krav tycker jag.

Idag har det vart asjobbigt att andas, och det trycker på mot lungorna som bara den känns det som. Obehagligt. Dels är det nog för att bebisen ligger som den gör, och sen för att min sport-bh-topp har blivit alldeles för tight och jag inte har nån annan med mig, därför har jag den även att den kväver mig. Smart!

Milton är ett sjukt gulligt namn, och det höll Fredrik oxå med om. Men nu kommer det ju ändå bli en Doris. :)
Min plan är att födelseannonsen ska vara en bild på Bengt och Doris, och så ska det stå "Bengt har blivit storebror" :) Det blir bra. Hoppas Fredrik inte vill lägga sig i den planen. Haha. 

Nu börjar Miami Ink, och jag har inte sexan här, så jag ska springa ut till TVrummet och hoppas på att ingen sitter där. Säkert kommer läskiga äckliga mördargrannen som lämnar bajsrester i toan vara där. Grr.  

One day to go.

Igår var jag först å fikade med Malin från föräldragruppen, de va trevligt!
Sen kom mamma och Jossan, vi skulle spela Bingolotto för en gångs skull. Självklart fanns inte TV4+ här, fast ja typ va bombsäker på att det gjorde det. Så vi fick äta godis och inte spela ist. :P Sen kollade vi lotterna på internet och självklart vann vi inget. Så det var rätt tråkiga lotter! Men det va mysigt med besök iaf. :) Men ett par millar hade ju inte suttit helt fel de heller!

Den här dagen känns seg. Nu är det bara ganska precis ett dygn kvar tills det är dags. Jag har ju inte fått nån tid som dom kommer köra igång, men oftast blir det mellan 9-12 som dom skickar ner.
Jag är än så länge inge nervös, för det känns fortfarande overkligt, och sååå långt bort. Tror aldrig det kommer att bli imorgon.
Inatt har jag sovit skitdåligt, händerna är svullna som falukorvar och det gör mest ont överallt. Men snart är det över.
Snackade med Adam Tenstas manager igår, och det lät som att det kan bli nåt med visningen. Så jag hoppas på det!
Målet är att webbshoppen ska öppna senast 1 mars. Det känns inte som en omöjlighet.

Tror jag ska gå en sväng till Apoteket och köpa lite nödvändigheter, typ bh-inlägg å sånt kul :P

Nu ska jag göra ctg-kurva. Får se om jag skriver av mig lite ikväll när jag inte kan sova! :)

Ingen Alla hjärtans dag-bebis.

Det blev som jag trodde, ingen igångsättning idag. Men dom gjorde undersökning och jag var öppen ca 1,5 cm och allt såg bra ut. Så på måndag tar dom hål på hinnorna och då är det ju oxå tänkt att bebisen ska komma så småningom.
Jag blev inskriven igen iaf, i väntan på måndag. Det känns skönt, för jag mår bra här.  Lugnt och tryggt. :)
Blodtrycket var högt när ja kom in imorse, men så fort ja kommit till rätta på rummet så var det bra igen. Fick till å med tv på rummet den här gången! Och samma rum som sist. 10:1. Fredrik har kommit på att han gillar namnet Tia, och tycker att det är ett tecken att ja fick rum nr Tio igen, och att ungen därför ska heta det. haha. Men icke. Det blir en Doris tror jag! :)

Det känns som att måndag är sjukt långt borta, och det känns totalt overkligt. Men det lär väl kanske ändras på måndag morgon eller så. Jag vet ju egenltigen ingenting om hur man sätter igång, eller nåt om smärtlindring eller liknande. Men det lär väl lösa sig. Allt jag hade tänkt var att ja skulle vilja bada i det stora badkaret på förlossningen, men det får man inte när vattnet gått, så där rök den planen. :P Det får bli lustgas och godis ist. Haha.

Fredrik har vart här hela dagen men har nu knallat hem. Imårrn kommer mamma och hälsar på. Sen tänkte jag spela Bingolotto med Marina ute i tvrummet på lördag. :) Det blir bra! Hon ska oxå få bebis på måndag. Så då skulle de ju passa bra om vi först vinner ett par miljoner var, och sen får bebis samtidigt. :) Men jag hoppas hur som helst att tiden flyger iväg nu i helgen, för måndag får gärna komma snart.

Jag lär väl skriva lite i helgen oxå om jag orkar, annars kommer det väl en uppdatering när väl är ute och jag orkar mig på att bry mig om datorn. :)

Wish me luck!

UPDATE!

Nu har jag inte skrivit på ett par dagar. Så jag sammanfattar kort. Dom senaste dagarna har vart lite jobbiga, och jag mår inte så bra.
Men imårrn ska jag iaf in på bedömning ang igångsättning. Det är alltså inte alls säkert att det blir nån bebis den här veckan, utan vi får se hur allt går imårrn. Hur som helst blir jag nog kvar tills dom beslutar att sätta igång. Så om inte den här veckan kan vi ju hoppas på nästa iaf!

Annars har det inte hänt så mkt, vi hade födelsedagsfika för Freddie i söndags, de va trevligt ända tills mitt psyke beslöt sig för att ge upp. :P Fredrik fick iaf sin dos av smörgåstårta. Det blev typ en hel tårta kvar, säkert 12-15 normala portioner, och den var slut dagen efter. Haha. Men det behöver han, den lilla spinkisen. :)

Nu ska vi fixa nån mat, sen kolla tv. Och soooova. För nu vill jag att det ska bli imårrn så ja vet vad som händer.

Bengt är tillbaka!!!!

Idag har det vart fullt upp känns det som, fast ändå inte.
Trodde att Bengt skulle komma tidig förmiddag, men dom sa nog fel. Men det var bara bra, för vi pallrade oss upp och städade i tid. Vilket var skönt. Sen kom mamma och vi planerade inför dagens  fika. Fredrik ville ha smörgåstårta, så det fick det bli. Vi gick till Nelins och handlade, bara den korta trippen gjorde mig helt slut i kroppen. Väl hemma igen satte mamma igång med brödbak, för det ska bli bröd till fikat oså, sen kom Bengt, och han hade haft det jättebra, och biffat på sig lite! :) När dom åkt igen blev det smörgåstårtebak. Fast den ska garneras idag innan så den inte blir ofräsch! Så mamma får komma och fixa det med :P För jag varken kan eller orkar.
Det kommer några stycken på fika, det blir mysigt.:) Så stackars Fredrik får en ordentligt födelsedag ist för en tråkig nästintill presentlös födelsedag på sjukhuset. :P Efter att tårtorna va klara gick vi iaf hem till mamma och fick väldigt god middag. Det var alldeles för jobbigt att gå, och det är därför ja satt vid datorn halva natten, för jag hade träningsverk i mina stackars feta ben. Och sen va ja låg i blodsockret oxå o för sig... Men jag vaknade inte av det, utan av att jag hade så sjukt ont i höften och benen.. Men snart är det över! Ska bi så sjukt skönt att kunna röra sig igen. Den som kom på att det var underbar att va gravid, kan inte vart gravid.


Jag började kolla igenom böcker ja fått av mammma, lite ang förlossning och sånt. Men det ska jag inte göra igen. För jag skrämmer bara upp mig själv. Jag har kännt mig helt lugn, men nu börjar nerverna komma. haha. Så jag ska hålla mig ifrån allt sånt där, det får bli som det blir. Jag mår bara illa och blir orolig och jag ska hålla på och läsa mig till hur det blir, för det är ändå inte så det kommer bli. Inatt vet jag inte vad det var jag kände i magen, om det bara var gasig magknip, eller nån slags sammandragning, det blev iaf stenhårt och gjorde jävligt ont, kunde inte röra mig för några sekunder. Men sen gick det över.

Bengt väckte mig i morse och var helt galen. Han ville snabbt ut, och när vi kom ut förstog jag varför. Han slog världsrekord i långpiss. Stog säkert två minuter på samma ställe, det tog aldrig slut. Sen gick han och kissade överallt som vanligt, fast inte bara stänk, utan jättemkt varje gång. Så jag blev lite orolig. Får se om han gör samma nästa promenad. Har Bengan fått diabetes kanske? Det jag vaknade av i morse var att han slog i vattenskålen för den va tom. Så han har druckit supermkt och kissade som fan. Fast han åt iförsig väldigt mkt i gårkväll, både kladdburkhundmat och massa rester hemma hos mamma. Så det är nog bara tillfälligt.

På torsdag/fredag blir han iaf storebror. :) Jag vill att det ska stå i födelseannonsen "Äntligen har Bengt blivit storebror" :) Fredrik höll inte med..

Nu är det dags att slita upp Fredrik så han får hjälpa till att vika tvätt.


Äntligen hemma!

Idag trodde jag att jag skulle få åka hem på permis, men dom skrev till och med ut mig! Så på tosdag ska jag tillbaka och göra ultraljud och flödeskontroll, och på torsdag läggs jag in för igångsättning! Har dock inte vågat lita på att det blir så, för det känns som att när det väl är torsdag kommer dom skjuta upp det en vecka till eller nåt. Men det är ju faktiskt Alla hjärtans dag då, och då får man inte va dum.


Ännu en dag...

Den här dagen har flugit iväg, som alla andra här på sjukan. :P
Imorse kom läkaren in och sa att jag kunde åka hem över helgen om jag ville. Men då fick jag panik och började gråta. Så ja fick stanna till imårrn ist. Vill inte vara ensam hemma när Fredrik jobbar, även att det inte kommer hända nåt så känner jag mig inte tillräckligt bra för det. Så det blir till att hänga här ist. Det känns bättre. Men imårrn bitti kommer Fredrik direkt efter jobbet, och så åker vi hem efter lunch, när ronden vart här och så.

Pratade med kurator idag igen, vilket kändes bra. Det konstiga är att jag kommit på varför jag mått som jag mått, på bara ett par dagar, och allt blir så mkt klarare då. Men det är ju ännu konstigare att ja faktiskt hade alla symptom på havandeskapsförgiftning, och det är som bortblåst nu. Eller blodtryck och äggvitan är borta. Så det kanske bara va nåt konstigt kroppsligt varningstecken, eller så var det så, fast det gick tillbaka och försvann... Vi får se vad som händer iaf! Jag vågar inte riktigt tro på att det blir bebis nästa vecka, för sjukhustiderna känns som att dom skulle kunna va plus minus rätt många dagar, och att alla säger olika. Men imårrn ska jag fråga för säkerhets skull, och se om det faktiskt är så att de blir nästa vecka. Om jag vågar. Jag är rädd att dom ska ha ångrat sig och säg att det blir till att vänta en månad ist.. Vi får se helt enkelt!

Nu har jag en ny roomie, inte lika farligt som den förra, utan helt ok. Så det känns lugnt.

Mamma var här idag och hade med sig semla. :) Det var gott. Sen fick jag en anmningsbh, och en snuttefilt/gosedjur till bebisen. Sen hade kickan skickat med ett paket som innehöll haklapp och örngott. Så det var som rena rama födelsedagen. :) Och på tal om det så har jag ångest över att Fredriks födelsedag blev så världelös :( Presenten han skulle få av mig, en hotellnatt i Sigtuna med spa, det blir ju inget av! Och ens inte en tårta fick han, bara en kväll på sjukhuset. Så jag tänkte att vi får köra en födelsedag i repris nu i helgen ist, så han får känna sig lite uppskattad! :) Så snäll som han varit senaste veckan har han nog aldrig varit. haha. Inte menat att han brukar va dum, men han har vart extra snäll helt enkelt. :)

Nu har jag lite ont i magen, den känns typ stenhård av gaser. Jobbigt när man har rumskompis. haha. jag kommer prutta hela natten. :P  

JAG LÄNGTAR TILL IMÅRRN!!!!! Sen kommer Bengan på lördag oxå hoppas jag!!!!! Det kan nog bli en underbar helg.

Bebis på Alla hjärtans dag?

Idag har det vart fullt upp med läkare av olika varianter. Både den otrevliga, som idag va trevligare. Sen sjukgymnast, kurator och sen överläkare Solveig. Och det var faktiskt bra att träffa dom alla!
Solveig var dock bäst, för hon sa att jag skulle stå ut en vecka till, och den blir det nog bebis! Plus minus nägra dagar, antagligen plus. Så jag håller tummarna för Alla hjärtans dag. :)

Jag trodde Fredrik skulle få en chock när jag berättade det, men han sa typ "jaha, dåså". Så jag tror inte riktigt informationen gick ända in. Haha. Han kommer nog få en liten chock när han kom på vad han jahade åt :)

Det känns hur som helst bra att veta att det inte är så långt kvar. Är inte nervös alls, vilket nog beror på att jag fortfarande inte riktigt fattat att det faktiskt lever nåt i magen. Inbillar mig fortfarande att det är gaser när den rör sig. :P Men, det lär väl uppenbara sig när den väl ploppar ut. Har inte pratat om några detaljer ang hur det kommer gå till, men jag antar att jag blir igångsatt, inget snitt alltså, eftersom den ligger som den ska.

Har vart å fikat nere i cafét med Cajsa och Josse. :) Det var mysigt, skönt med sällskap!! Cajsa hade med sig en underbar gåva. :) En godispåse!!!! Sen skulle Cajsa iväg och träna, så då följde Josse med till apoteket så jag kunde köpa stödstrumpor i tre storlekar större än sist. haha. Jävla fetto!

Nyss ringde Amira, hon som ska fixa modevisningen på katedral, så på fredag kl fem ska kläderna levereras i aulan på Katerdral, dom har genrep då. Så det blir nog mamma som får fixa den biten, och om jag får permis följer jag med och kollar läget! Drygt bara att vi inte har nån bil då så jag måste gå. haha. det är flåsigt bara att gå ner till cafét. :P

Webbshoppen är på gång, och det känns fett! Bebisen kommer ju hinna komma före kläderna, vilket känns skönt. Och då blir det gott om tid att fixa inför visningen ockå! Då kanske det till och med blir passande att ta dopet i samma veva som visningen, så kan dom långväga släktingarna komma på båda! :)
Hoppas att det löser sig med Adam Tensta till visningen också!!!!!!!

Nu ska jag ringa Freddieboy och se om han smält chocken och fattat vad jag sa.

Permis igen!

Fick permis över kvällen och natten till imorse. Vi käkade på Commedia med mamma, pappa, Jossan och farmor. Det var trevligt :)
Sen åkte vi hem och slocknade på en gång.

Nu är jag tillbaka på mitt sjukhusrum och hög-andaren är kvar, dock verkar det som att hon ska åka hem idag =)

Fick träffa diebetesläkaren igår, bara en och en halv dag efter avtalad tid. :P Verkar inte som läkare är så bra på det där med tider. Hur som helst så var han väldigt bra, och förstående! Dock fick ja inga konkreta svar. Han sa att det blir absolut inga 40 fullgångna veckor iaf. Det blir de aldrig för diabetiker nästan sa han. VIlket jag inte visste.
Men det verkar som att jag blir kvar, och det beror på läkarna när jag blir igångsatt eller snittad. Nu tror ja iförsig att det kommer bli igångsätning, för bebisen har ju lagt sig med huvet neråt. Hoppas att få träffa förlossningsläkaren från diabetesavdelningen idag, så får vi se vad hon säger. Hon är vimsig och lite konstigt, men jag tror hon är bättre än den danska idioten iaf, som bara är otrevlig.

Men jag börjar intala mig att det mest är psykiskt, för jag mår bättre så fort jag är här och vet att allt är under kontroll. Svullnaden är ju långt från psykisk, den är sjukt jävla fysisk. Men allt annat... När jag tänker efter så har jag faktiskt aldrig vart riktigt glad över att jag är gravid, för innerst inne känns det som att det ändå inte kommer bli nån bebis. Det känns som att det är större chans att det är en inbillad bebis än att det faktiskt är en, eller att den inte kommer överleva. Även att jag hör hjärtljuden och har sett den på ultraljud, så har jag inte riktigt tagit in att den faktiskt lever där inne. Så jag tror det är undermedveten stress som ligger bakom svimningarna och illamåendet iaf! Men äggvitan i urinen som ja hade lär ju inte va stresspåverkad... Det kanske är nån konstig blandning av alla fel. Min kropp är ju ett enda jävla stort renoveringsobjekt så...
Hur som helst så ska jag aldrig klaga på att jag var tjock och vägde för mkt innan graviditeten, för när jag kollar på bilder från i somras känner jag mig som en liten myra jämfört med den elefantkropp jag har nu. Det är inte så att jag klagar för det är jobbigt att va ful och tjock, det har ja vant mig vid. Utan att det är jobbigt att vara en uppstoppad korv som knappt kan ta på sig skorna själv, och böja benen, greppa saker med falukorvsfingrarna och bara vara jävligt osmidig. Och fötterna kommer ju braka snart av all jäkla vikt som läggs på dom stackrarna, som ju faktiskt var dåliga redan innan dom snart 25 kilona jag gått upp. Crazy.
Men håll tummarna för att ja får träffa förlossningsläkaren och hon är snäll!! Snart är det ju alla hjärtans dag. Det vore coolt om man får välja igångsättningsdag. Då ska jag föreslå den 14e. :)

Ikväll ska Fredrik jobba, och nu har han lämnat bilen på rost-verkstan oxå. Så idag blir det Freddie-fritt, imårrn med för då ska han oxå jobba. Men det är mysigt att sakna varandra lite. :)

Josse och Cajsa ska komma och hälsa på mig idag. Det blir härligt!! :)

Nu ska jag gå och kissa provmuggen.

Vad är fel?

Igår efter en dryg dag med väntan hela dagen på läkare som aldrig kom, och när dom väl kom kunde dom inte svara på något och bad mig vänta på nästa osv, fick jag iaf permission över natten. Åkte hem till mamma å pappa för att äta väldigt god middag, efter att ja vart hem och duschat och skrubbat av mig äckliga sjukhuskänslan. Höll på att svimma ett par ggr vid matbordet, vilket ja höll tyst om för att slippa bli tillbakaskickad till sjukhuset. När vi sen gick till bilen spydde ja som en gris, och väl hemma mådde ja skit. Natten gick ut på att kissa och må illa, blandat med lite vila. Sjukt skönt ändå att vara hemma. Fredrik är underbar och jättensnäll och bryr sig så mkt!! :)
Imorse gick ja upp tidigt för att packa med mig allt ja behöver ha för att kunna stanna här ett tag framöver, för det är så det verkar bli. Tillbaka här så började ja må mkt bättre, dock är alla prover bra, inget tyder på nåt fel, och ingen vet nånting. Så det är bara att vänta. Bebisen mår bra och vikten uppskattades igår till 2600gram, flödet är bra från moderkakan till bebis. Så den mår som den ska, det är bara jag som mår skit.
Ett kilo om dagen tyckte inte läkaren va nåt konstigt att ja gick upp, utan kollade på mig och sa nåt som tydde på att hon trodde att ja vräkte i mig godis och var ett fetto som fick skylla sig själv. Och jag äter ju faktiskt bara sjukhusmat och lite frukt mellanåt. Och jag är svullen som en vattenballong. Och det är faktiskt inte normalt med så mkt vätskefyllnad... Men hon va dum i huvet. Hoppas att läkaren som kommer i eftermiddag rä trevligare. Men lösningen på problemet är iaf att förösa mig, vilket inte kommer ske än på ett tag enligt den dumma doktorn, för hon tror att jag är hypokondriker. Vilket jag känner mig som oxå, för ja hatar att klaga, och vet att de finns dom som har det värre. Men jag mår faktiskt inge vidare, och har inte njutit ordentligt en enda dag av denna graviditet eftersom de vart problem från start.

Jag har iaf bestämt mig för webbshopsleverantör och dealade till mig ett asbra pris, så i slutet på veckan ska min personliga design vara klar, och jag hoppas det blir bra. För om två veckor kommer kläderna. Puh!
Mamma och Fredrik får agera vikarier, och fixa allt jag säger. :P Im the boss.

Jossan ska va med i UNT och göra nåt sportlovsrepotage! :) Jättekul för henne! Dom skulle fota och så idag, hon har bakat grejer som skulle va med, och det verkar va en riktigt kul grej! Hon e så duktig!! :D

Vi fick för övrigt semla till luchen idag, sweet like madass. Det gjorde dagen bra. Nu kan ja ha lite överseende med att min rumsdelare andas rekordhögt och luktar asäckligt. Skulle dock byta bort det mot en semla om jag kunde. Men det verkar svårt.

Nu kommer Fredrik snart tillbaka och skulle ha kortlek med sig, så då blir de till att gå ut i samlingsrummet, för här inne kan ja snart inte andas längre pga lukten. Får man byta rum?

Händer inte så mkt...

Imorse var det ingen äggvita i urinen, och blodtrycket va mkt bättre! Skönt!
Sov inge vidare i natt heller, men det är ok. Gör ju inget annat än att vila hela dagarna ändå.

Lunchen bestog av den äckligaste pizzan i universum tror jag. Till å med värre än den vi köpte hem till mamma häromdagen som jag fick en anteckningslapp och hårstrån i!

Mamma pappa och Jossan kom och hälsade på idag! Fredrik oxå, men han är här nästan hela tiden. :) Det är skönt att inte vara hemma faktiskt, för det blir mkt roligare att träffa Freddie, och att man hinner sakna varandra :) Det känns skönt!
Vi gick iaf och fikade vid apoteket, det luktade kiss och var massa äckliga sjuka människor med dropp. Blä.
Sen kom det ett kamerateam och filmade till Sjukhusserien. Vi klarade oss dock undan.

Fredrik skjussade hem mamma och co sen, och åkte till ÖB med Eva en sväng. Nu är han där å äter mat och kommer tillbaka hit sen. :)

Det har flyttat in ett par med en bebis i rummet breve, och den har skrikit konstant sen igårkväll. Grr. Och ja, snart kommer de bli så för mig med. Men då har man ju inte bara skriket, utan dom bra stunderna oxå. Det är skillnad. Man får ogilla andra barns skrikande tycker jag :)

Jag vågade mig ut i tvrummet imorse till frukosten och började prata me två tjejer där, en 22åring och en 18åring som är inne för olika anledningar. Båda hade hund, och båda väntade sitt andra barn. Men det fick tiden att gå lite fortare iaf. Tror vi ska äta middag tillsammans. Haha :P
Självklart blev dom totalt charmade av Bengt när jag visade bild. Vem blir inte det?

Imorse vågade jag mig på duschen ute i korridoren. Skitäcklig. Och jag vågade inte tvätta håret eftersom ja inte har nån mössa eller plattång och därför skulle se ut som en 80talare med krullig hockeyfrilla. Så det får fortsätta vara smutsigt. Det är coolt har jag hört.

Nu är det dags för en apelsin framför tvn tror jag bestämt. :)

Äntligen trådlöst! :)

Jag har lyckats komma åt ett trådlöst nätverk nu, så jag kan stimulera huvet lite med hjälp av datorn. :P Vilket enligt vissa anses vara ett stressmoment skulle jag tro, men jag blir mer stressad av att inte kunna kolla mailen. Dock hade jag självklart inte fått några viktiga mail nu när jag väl kom åt den. Men jag fick stilla min oro iaf. :)

Jag blir kvar till åtminstonde måndag, då kommer det troligsvis göras ultraljud och flödeskontroll. Sen får vi se! Tydligen kan det vara så att om man måste sänka insulinet rejält kan det ha med att moderkakan inte är så bra som den ska vara, och nu är jag nere på 75% av min dos, och ska ev sänka ännu mer beroende på hur sockret artar sig. Men kurvan på hjärtljuden som gjordes imorse var tydligen enligt skolboken sa barnmorskan. En ny görs varje morgon, och jag ska lämna urinprov och väga mig varje mogrgon oxå. Jag har gått upp två kilo på två dagar, vilket betyder en jävla massa vätska, och folk kollade konstigt på mig imorse när jag hämtade frukost och såg ut som en fotboll i ansiktet. :P

Det är snäll personal, och allt känns bra. Blodtrycket har blivit bättre idag, och det känns, för jag är mkt piggare. Det beror säkert på det, plus att man kan slappna av på ett helt annat sätt än hemma.

Bengt är i Västerås nu hos sin nya vakt. Jag har haft sjuk ångest för det hela dan, men det är ju ändå det bästa för tillfället. Bara han inte rymmer och blir påkörd. Då skulle jag följa efter honom till himlen.

Nu ska jag nog försöka sova lite, eftersom jag sov max fyra timmar inatt, och dom fyra var knappast fyllda med djup och skön sömn, utan rätt ytlig, hård och obekväm.

Jag uppdaterar eftersom det händer grejer.

Fortsättning. Gick inte in mer tecken...

Personen i rummet breve som jag delar toa med är skitäcklig och blodar ner sitsen, så ja måste göra slut på en flaska desinfektionsmedel innan varje besök. Fresh! Bengt ska till västerås idag och vara där en vecka. Jag är skitnervös, men det kommer gå bra. Jag är glad att jag slipper vara med när han åker, för då skulle jag bara börja gråta. :p nu har jag kramp i fingrarna, och ska ta ett blodsocker innan fredrik kommer med apelsin och kram-leverans :) jag uppdaterar sen om det händer nåt. :)

Tack Gud för modern teknik!

Ligger i sjukhussängen och har allmänt skittråkigt. Men som tur är funkar internet på mobilen, dock inte min mail tyvärr. Ipoden underhåller mina öron och mobilen sysselsätter resten. Åkte till förlossningen igår efter att jag ringde och berättade om hur jag mådde, och så blev jag inlagd. Blodprovet visar inte havandeskapsförgiftning, men annat tyder på det, så jag ska vara kvar ett tag för observation. Känns skönt att det är under kontroll, men fan vad tråkigt det är.

RSS 2.0